Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2017 09:02 - Новият анализ убива DNC хакерски разказ, показва, че руската информационна пътека е била изкована
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Новият анализ убива DNC хакерски разказ, показва, че руската информационна пътека е била изкована

Ким Дотком коментира обширен анализ, показващ доказателства за DNC / Crowdstrike, които засаждат фалшиви хакерски доказателства, за да прокарат фалшив разказ за Russiagate.

от  Джей Сирмопулос  -  23 юли 2017 г.


  image

Ваканционен нов технически анализ разкрива, че файловете, откраднати от Демократичния национален комитет (ДНК) по време на цикъла на избори през 2016 г., най-вероятно са изтеглени на USB устройство от човек с физически достъп до компютър, свързан с DNC мрежата.
image
 Анализът опровергава официалния разказ за файловете, които хакери отдалечават от руснаците - популяризирано от американските корпоративни медии, без никакви конкретни доказателства, които някога са били публично представени.

   Follow imageKim Dotcom    @KimDotcom

This in-depth analysis kills the entire Russian hacking narrative. @realDonaldTrump @seanhannityhttp://g-2.space 

2:43 AM - 22 Jul 2017 image Guccifer 2.0: Game Over

Verifiable evidence contradicts ODNI/DHS assessments, Guccifer 2.0 is NOT linked to GRU/FSB.

g-2.space Twitter Ads info and privacy    

Предполагаемият хакер на DNC, Guccifer 2.0, в интервю за дънната платкапрез юни 2016 г. твърди, че е използвал нулево експлоатиране, за да заобиколи сигурността на DNC сървърите и да открадне файлове, които впоследствие публикува под заглавието "NGP-VAN".

Докато изтичането на DNC бързо се приписва на руските хакери от американските разузнавателни агенции, документ, публикуван от физическо лице, наречен Forensicator, разкрива как се прехвърля 7-zip файла, публикуван от Guccifer 2.0, със скорост 23 MB / s Това е малко вероятно този първоначален трансфер на данни да се осъществи дистанционно в интернет. "

"Първоначалната дейност по копиране вероятно е била направена от компютърна система, която има директен достъп до данните", се казвав доклада на съдебния лекар. "Чрез" директен достъп "имаме предвид, че човекът, който е събирал данните, е имал или физически достъп до компютъра, където данните са били съхранени, или данните са копирани през локална високоскоростна мрежа (LAN)."

По-долу са някои от основните изводи, представени в доклада на съдебния лекар :

• На 7/5/2016 приблизително в 18:45 часа в Източна Европа някой копира данните, които в крайна сметка се появяват в "NGP VAN" 7zip файла (предмет на този анализ). Този 7zip файл е публикуван от човек на име Guccifer 2, два месеца по-късно на 13 септември 2016 г.

• Поради очакваната скорост на трансфер (23 MB / s), изчислена в това проучване, е малко вероятно този първоначален трансфер на данни да е бил извършен дистанционно в Интернет.

• Първоначалната дейност по копиране вероятно е била извършена от компютърна система, която има пряк достъп до данните. Под "пряк достъп" имаме предвид, че физическото лице, което събираше данните, имаше физически достъп до компютъра, където се съхраняват данните, или данните бяха копирани в локална високоскоростна мрежа (LAN).

• Възможно е да са копирали много по-голяма колекция от данни, отколкото данните в NGP VAN 7zip. Тази по-голяма колекция от данни може да е по-голяма от 19 GB. В този сценарий файлът NGP VAN 7zip представлява само 1/10 от общото количество взети материали.

• Тази първоначална дейност по копиране е извършена в система, в която са били в сила настройките за Източна светлина (EDT). Най-вероятно компютърът, използван първоначално за копиране на данните, се намира някъде на източното крайбрежие.

• Първоначално данните вероятно са копирани на компютър, работещ под Linux, защото последният модифициран файл отразява времето на копиране и това е характеристика на командата cp на Linux (използвайки опциите по подразбиране).

• Операционната система Linux може да е стартирана от USB флаш устройство и данните може да са копирани обратно на същото флаш устройство, което вероятно ще бъде форматирано с файловата система Linux (ext4).

• На 1 септември 2016 г., два месеца след копирането на първоначалната голяма колекция от (предполагаемо) свързано с DNC съдържание (т.нар. Данни за NGP / VAN), подмножество е прехвърлено в работещи директории на система, работеща под Windows. Файловете .rr, включени в последния 7zip файл, са създадени от тези работни директории.

• Компютърната система, в която са били изградени работните директории, е в сила за настройките за Източна дневна светлина (EDT). Най-вероятно тази система е била разположена някъде на източното крайбрежие.

• Файловете .rar и обикновените файлове, които в крайна сметка се озовават в "zip" файла "NGP VAN", оповестени от Guccifer 2.0 на 9/13/2016, най-вероятно първо бяха копирани на USB флаш устройство, което служи като източник на данни за последния 7zip файл. Няма информация за това кога или къде е построен последният 7-циков файл.

Анализът на Forensicator отбеляза, че данните от 7-zip файла показват, че файловете .rar са построени на 1 септември 2016 г., докато другите файлове са променени последно на 5 юли 2016 г. Според доклада "когато файловете .rar са Разопаковани, използвайки програма, наречена WinRAR, техните времеви марки бяха запазени от датата на прехвърлянето им. Следващите времеви отпечатъци на тези .rar файлове са били относителни, докато времето, записано в 7-zip файла, е абсолютно време, записано в Coordinated Universal Time (UTC). " Съдебният лекар заключи, че ако файловете .rar бяха коригирани към Източното време , Те "попадат в същия диапазон като последните модифицирани времена за директории, архивирани в .rar файловете."

По този начин анализът на криминалиста установи, че файловете вероятно са били построени на компютърна система, работеща в часовата зона на Източната лятното часово време (EDT), което означава, че системата най-вероятно се намира някъде на източното крайбрежие на Съединените щати

ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ:   WaPost да се оттегли от "фалшиви новини" термин, защото те се провалят несправедливо, тъй като продължава да излагат лъжата си

Също така, Forensicator създаде списък с файловете, сортирани по дата на последната им промяна, и импортира списъка в електронна таблица в Excel. Анализирайки файловете по дата последна промяна, той отбеляза, че последните променени времена са групирани заедно в 14-минутен период от време на 5 юли 2016 г.

В анализа на метаданните, той установи, че по-голямата част от времето, необходимо за копирането на файловете, 12 минути и 48 секунди от 14-те минути и 15 секунди, бе разпределено за "времеви пропуски", които се появяват между няколко най-високо ниво Файлове и директории. Докладът заключава, че това показва, че файловете са били избрани от много по-голяма колекция от файлове.

Накрая, и може би най-злобно от всички, скоростта на прехвърляне на файловете, публикувани от Guccifer 2.0, беше определена от Forensicator, което заключи, че ако 1.98 GB 7-цип архив, публикуван от Guccifer е копиран в размер на 22.6 MB / S и всички времеви пропуски бяха приписани на допълнително копиране на файлове, първоначалното копие на файла ще бъде 10 пъти по-голямо или 19,3 GB.

 

Всичко това води до вероятното заключение, че Guccifer 2.0 е / е американски разузнавателен актив, разпръснат в кални води, които заобикалят изтичането на ДНК и прехвърлят вината на руснаците.

Какви, ако има такива, независими, проверими доказателства, че Guccifer 2.0 хакна DNC?

По принцип няма доказателства, които да показват, че персоналът на Guccifer 2.0 е източник на Уикилийкс. Няма доказателства, че той всъщност е проникнал в ДНК, освен факта, че е придобил някои документи DNC / DCCC. От друга страна, съществуват значителни доказателства, които да противоречат на твърденията му, благодарение на ThreatConnect, който дискредитира твърденията му за нарушение и разкрива, че умишлено работи, за да се припише за откритията на зловреден софтуер!

ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ:   FOX Affiliate Caught Редактиране на видео на Protest Chant: Факираните протестиращи, казвайки "Go Kill a Cop!"

Дори по-тежко, според специалиста в Forensicator, Guccifer 2.0 persona изненадващо избра да използва "руска VPN (след като избра да оцветява документи с руски език) и бе забелязано, че притежава парола за защитена с парола зона на DCLeaks Сайт, който би могъл да бъде даден, след като обеща да качи част от изтичането му - DCLeaks бяха готови да дадат същата парола на пресата в замяна на обещанието да напише история за тях! "

Почти всичко, което преди това бе съобщено за персонажа на Guccifer 2.0, се основава на допускането, приемането на признанията му за фактически, а американската общественост е пропагандирана от корпоративни медии, за да приеме неговата представа за истинска стойност, докато реалната история е кой стои зад тази личност , И с каква цел?

В резюме, ние сме виждали умишлено поставени "руски пръстови отпечатъци", усилията да се изгради възприемана асоциация на Уикилийкс и Сет Рич и твърденията за нарушение на DNC са дискредитирани.

В доклада се отбелязва, че "Guccifer 2.0" използва "Trump Opposition Research", като че ли е самоличният документ само един ден, след като е бил рекламиран от Шон Хенри в статия от Уошингтън пост. Този вероятно разузнавателен актив в САЩ публично отбеляза, че той може само да "хакне" ДНК, липсващ синтактични черти на руски говорещ английски и напоследък - е показал, че най-вероятно е имал достъп до някои от файловете си локално, докато е в мрежата DNC В рамките на Източната часова зона). "

Изглежда, че появата на личността на Guccifer 2.0 е разузнавателна операция, която има за цел да скрие факта, че DNC не е опровергана от руснаци и вероятно е достъпна за човек с физически достъп до DNC сървърите.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739499
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031