Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2020 19:18 - ГЕРБ лепнат във властта заради милиардите от ЕС
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 898 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 23.07.2020 09:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой ще гепи 29-те милиарда от ЕС, това сега е въпросът

Борисов твърди, че бил осигурил 29 млрд евро за следващите 7 години. Но това всъщнпст се полага на България от евробюджета. Чудесно. Значи това е разпределението, което са гласували останалите, най-вече големите. Като се подчертава, че всички помощи, свързани с коронавируса и последствията, ще се дават при строго спазване на върховенството на закона и заради неспазването му в България, за нас в преобладаващата си 70% част ще са кредити, които трябва да връщаме.

Тук е заложен големият капан. България е на последно място в ЕС по върховенство на закона, според всички изследвания през 2019 г. Последно! В същото време България е на първо място по корупция. На първо!
Състоянието на върховенството на закона и корупционната среда в България се влошават, а страната изпитва все по-големи проблеми с контролните механизми върху властта и управлението. Това е основната причина за смъкването в класацията, пише в доклада на Световен проект за справедливост" (World Justice Project, или WJP).
В България законът е това, което Борисов казва и поръчва. Това пише през януари т.г. авторитетното германско издание "Шпигел". Статията е озаглавена "Дъното в ЕС".
"Законът е това, което Борисов казва и поръчва, понякога по телефон или с бележка"... "За него е важно да не се проявява като автократ, но неговата система няма много общо с върховенство на закона", пише авторът Кено Версек.

България е на последно място в ЕС по доходи, пенсии, качество на здравеопазването, качество на образованието, продължителност на живота и пр. На първо по корупция, бедност, неграмотност, употреба на наркотици сред учениците, употреба на алкохол, жертви на катастрофи, домашно насилие и пр.

За това трябва да отговаря Борисов! А ние само ще предполагаме колко от европейските милиарди, идващи тук по силата на членството ни в ЕС, ще отидат в чекмеджето и фирмите край властта и кръга на Пеевски и Доган.
Не можеш да се хвалиш с нещо, което не е лична заслуга и да мълчиш за всичко, което уличава управлението в корупция и некадърност.

Няма върховенство на закона и борба с корупцията, защото управлението няма как да се бори със себе си. Затова главен прокурор е Иван Гешев, а шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Те са там, за да удрят критиците на властта и да манипулират общественото мнение и Брюксел, че това е борба с корупцията и върховенство на закона. Там са и за да пазят изворът на корупция – мафиотизирания кръг на Пеевски – Доган, от който са самите те. Това е толкова очевидно, че вече не се нуждае от повтаряне на доказателствата и фактите.

Българите не вярват, че от тези 29 млрд, с които се хвали Борисов, дори 1 евроцент ще стигнат до обикновения човек. И са прави. Когато си 12 години на дъното на ЕС започваш да мислиш, че милиардите се крадат. И излизаш на улици и площади да задаваш въпроси и да търсиш сметка. Това, че си законно избран, мантрата на властниците и техните ибрикчии, не означава, че ти е дадено право да крадеш, лъжеш и безчинстваш.

Нямало алтернатива на сегашното управление? Ами погледнете се кои и какви сте. Всяко друго управление, което не произтича от Доган – Пеевски и политико-мафиотските структури, е алтернатива. Всяко!

През 1973 г. един полицай – Франк Серпико, разкрива огромни корупционни схеми в Нюйоркската полиция, стигащи до прокурори и сенатори. Тогава властта взима решителни мерки като разпуска структурите на полицията в мегаполиса и назначава млади кадети и випускници от полицейските академии. И тогава някои твърдели, че няма алтернатива. Днес престъпността в Ню Йорк е 14 пъти по-ниска от тогава, а престъпленията са намалели с 68%.

Винаги има алтернатива. Тук това се отрича, за да могат свинете да изядат и тези бисери, задаващи се от Брюксел. Това ще се случи, ако остане сегашното управление. Моделът е такъв.

Автор: Борис Петков, на заем от Фрогнюз


 



Гласувай:
7



1. jupel - ВСИЧКО Е ЗАРАДИ ПАРИТЕ НА ЕС
27.07.2020 03:07
ЗА СМЯХ СМЕ СТАНАЛИ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ

и никой вече не ни съжалява
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4887997
Постинги: 2550
Коментари: 6425
Гласове: 16767
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930