Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2020 14:41 - Протес­тът няма да спре, докато не се сложи край на влас­товия мафиотско-мутренски модел
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 892 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 14.08.2020 16:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псевдодемократът Борисов срещу парламентаризма

Улиците и площадите на Родината цяло лято са изпъл­нени с гневни млади хора, искащи остав­ката на Бойко Борисов и неговото без­родно правител­с­тво. Протес­тът няма да отс­тъпи, докато не се сложи край на влас­товия мафиотско-мутренски модел, наложен от ГЕРБ.
В същото време нас­тъпва тежка социално-икономическа криза, причинена не само от пан­демията от COVID-19. Но вместо реална социална защита за граж­даните, семейс­т­вата и биз­неса, правител­с­т­вото пред­лага кредити, лобизъм за фирми и бран­шове и подаяния за пен­сионерите на фона на 30% повишение на зап­латите на дър­жав­ните чинов­ници, наз­начени от ГЕРБ.
Борисов унизително под­х­върля милиони народни пари от прозореца на джипа и изп­разва хаз­ната без актуализация на бюджета, без план и визия за бъдещето на Бъл­гария — с еднич­ката цел — да си купи време до пред­с­тоящите избори.
Един­с­т­вената опозиционна пар­тия БСП предиз­вика заседание на Народ­ното съб­рание, на което Борисов дъл­жеше отговори по икономичес­ките антик­ризисни мер­ките и за побоя над жур­налисти, извър­шен на кон­ферен­ция на пар­тията му.
Но „Начал­никът на дър­жавата” Бойко Борисов отказа да се яви пред пар­ламента, изтегли своите депутати и провали кворума. Под­г­ласящите му прид­ворни анализатори привидяха в това поведение управ­лен­ска сила, но всъщ­ност то бе проява на панически СТРАХ. Страх от срещата „очи в очи” с протес­тиращите, страх от неудоб­ните въп­роси на социалис­тите, от тях­ната екс­пер­т­ност и социална чув­с­т­вител­ност.
Това бе проява на дър­жав­ническа безот­говор­ност и поредна подиг­равка с Кон­с­титуцията, закон­ността и морала.
Да, Борисов за десет години наложи в управ­лението модела на „бащицата”, на „премиер­с­ката” репуб­лика, а ГЕРБ е превър­ната в „ръковод­ната политическа сила”. Само че по Кон­с­титуция Бъл­гария е пар­ламен­тарна репуб­лика и властта на правител­с­т­вото произ­тича от пар­ламента, т. е. от НАРОДА. Иначе казано, Борисов въп­реки пъченето си и демон­с­т­рацията на мус­кули и кор­пулен­т­ност се изп­лаши от Народа!
През годините той сис­темно нег­лижира Народ­ното съб­рание, отсъс­тва от вотове на недоверие, от гласувания на бюджета, от пар­ламен­тарен кон­т­рол, обижда народ­ните пред­с­тавители, дори цинично унижи пред­седател­ката на пар­ламента Цвета Караян­чева.
На това поведение трябва да се сложи край вед­нъж и завинаги.
С оставка, нови избори, ново мнозин­с­тво и нов модел на управ­лението. С рес­тарт на дър­жавата – демок­ратична, правова, социална, така както повелява Кон­с­титуцията на Репуб­ликата!

Проф. Свет­лана Шарен­кова, в. Земя
 



Гласувай:
10



1. jupel - ИМАЛО И ПРОСТИ дЖУРнаЛИстСки...
14.08.2020 22:04
хумор

Боже,мили Боже!
Ела си прибери старите моми!
Боже, мили Боже,
симеоновки!
Ако ли пък не ,
пак пропявам, де
за тези некадърни,
дЖУРнаЛИстски..."умни".
На поетеси се пишат,
интелектуално издишат!
Боже,мили Боже!
Ела си прибери гербови марки!
Защото се вмириса и нета от тях,
а за премиера съд, затвор, пердах!
Делянчо и Ахмед,
свърши кацата със мед!
Навън или в затвора,
на сините позора,
главен прокурор-
голям резил, позор!

стихове А.Х.Т.sekirata cekupama
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821981
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031