Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03 12:15 - Святият Дух говори
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 504 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Святият Дух говори
„А на нас Бог откри това чрез Духа; понеже Духът издирва всичко, даже и Божиите дълбочини.“
1 Коринтяни 2:10

„А когато ви предадат, не се безпокойте, как или какво да говорите, защото в същия час ще ви се даде какво да говорите. Защото не сте вие, които говорите, но Духът на Отца ви, Който говори чрез вас.“
Евангелие на Матей 10:19-20

Имал ли си моменти, в които отчайващо се нуждаеш от Божията мъдрост за своите финанси, на работното място или относно семейните ти взаимоотношения? Колко често си се оказвал в задънена улица, срещайки проблем, който не знаеш как да разрешиш? Не изпадаме ли всички ние в подобни ситуации на невъзможност или предизвикателства, с които не знаем как да се справим? Ето защо Бог промисли да изпрати Святия Дух в нашия живот. Святият Дух е отговорът! Чрез Него Бог ни предоставя на разположение цялата Си мъдрост и всички решения в обстоятелствата, които ни заобикалят. Святият Дух е способен да премахне пелената пред очите ти и да разкрие отговорите, от които имаш нужда, както никой друг. Той копнее да ти помага в живота, но още по-важното за теб е да осъзнаеш, че Той би искал да те използва да водиш хората около теб по-близо до самия Него.

Бог иска да бъдеш канал, чрез който хората да се приближават до Него. Възможно е често да не знаеш точно как и какво да кажеш, но Святият Дух е Онзи, Който ти помага да говориш и разкриваш любовта на Бог към хората, с които се срещаш всеки ден. Посредата на проблемни ситуации в ежедневието Святият Дух ни разкрива Божията перспектива и Божия съвет. Разговаряйки с хората относно техните предизвикателства в живота, Святият Дух ни дава мъдростта, с която да отговорим и да ги доведем до мястото да се доверят на Исус.

Святият Дух е Един, Който иска да общува с нас. Той иска да ни говори. Той Един, Който ни утешава, увещава и насърчава. Неговото влияние изгражда живота ни по такъв начин, че ние ставаме Неговия глас към другите около нас. Той иска да ни използва и да говори чрез нас в живота на хората. Да ги утешаваме, насърчаваме, окуражаваме и да ги изграждаме във вярата. Този процес е наречен в Библията пророкуване.

Пророкуването е послание от Бог, изговорено от една личност към друга личност (или група от хора). Послание, което донася кураж. Увещава и утвърждава, защото основата му е любов. Ако си уверен в това, че Святият Дух ти е говорил, осмели се и говори това послание към другите.

Възможно е да мислиш, че не чуваш Бог, но ако отделиш време да се вслушваш в Него, ще откриеш, че Той ти говори. Вътре в теб Святият Дух прави тази комуникация по-реална дори от нещата, които можеш да видиш и усетиш с естествените си сетива. Намери спокойно за теб място, утихни пред Бог и Го помоли да ти говори. Когато Го чуеш, направи така, че хората да разберат за това. Нека откровението на Неговата любов, разкрито в теб, стане храна за другите. Бъди насърчение за хората около теб. Бъди Неговия глас на любов. Окуражавай, увещавай и изграждай хората в тяхната вяра в Бог. Святият Дух е Един, Който говори. Позволи Му да говори чрез теб днес.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 1059042
Постинги: 1154
Коментари: 1086
Гласове: 15590
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930