Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2023 14:18 - Наместникът на Западните Балкани Александър Сорос
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 4401 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 21.01.2023 14:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Напоследък каквато и среща да се организира в рамките на инициативата “Отворени Балкани”, на нея непременно присъства синът на Джордж Сорос Александър (Алекс), който от няколко години се изявява като наместник на Западните Балкани. 

“Отворени Балкани" е инициатива, в която участват Сърбия, Албания и РС Македония и е налице желание да бъдат привлечени Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово. За баща на този политически проект се сочи сръбският президент Александър Вучич. Обаче “Отворени Балкани" в действителност е идея на Джордж Сорос, а сега човекът, който контролира и координира всички негови прояви, е неговият син Александър.

Навсякъде, където се популяризира уж сръбската инициатива "Отворени Балкани", се появява доктор Александър Сорос. Тъй като баща му миналото лято навърши 92 годинки и не може да пътува и да бъде толкова активен, напоследък именно синът Алекс е човекът на Сорос на Балканите и той пребивава тук повече, отколкото в САЩ. Александър Сорос е дежурното присъствие на срещите на западнобалканските лидери и се изживява почти като римски проконсул на тези земи. Сорос младши е участник във всички дейности на “Отворени Балкани” - от срещата в Ниш, където тази инициатива беше публично представена от Александър Вучич, Еди Рама и Зоран Заев, до последната среща, проведена в Белград - панаира на виното, представен като "Икономика на отворените Балкани". Само миналата година Алекс Сорос се е срещал на различни места с лидерите на Западните Балкани на 27. май, 10. юни. 26. август., 4. септември и 13.ноември. Това лесно може да се види на фейсбук страницата на доктор Сорос, който обича да се снима с различни политически лидери. 

                image

        Среща на младия Сорос с македонския президент Стево      
         Пендаровски
 през ноември 2022 г. в Париж

Първоначалното намерение на Джордж Сорос за Източна Европа всъщност е било да разруши комунистическите режими. Въпреки това след рухването им той постепенно придобива все по-голям апетит за влияние върху националните правителства на бившите социалистически страни чрез своите мрежи. От стъпването си в Източна Европа досега Сорос инвестира милиони, за да променя вътрешната политика набившите социалистически страни в съответствие със своите “ценности” и най-вече интереси. За тази цел той използва собствените си фондации и медии, за да очерни консервативните правителства (най-леснотова става с обвинения в корупция) и да доведе на власт съюзниците си сред местните политици, като манипулира изборите. След това хората на Сорос започват да променят страните си в съответствие с идеите на американския борсов спекулант. 

За бивша Югославия Джордж Сорос договаря още с нейния последен премиер Анте Маркович откриването на местен клон на “Отворено общество”. Една седмица по-късно обаче избухва войната в Югославия, така че на Сорос му се налага да отложи за известно време намеренията си и да отвори не един, а няколко клона.

За плановете на Джордж Сорос за Западните Балкани дава представа статията “Отварянето на Балканскияполуостров” от 1999 г., написана след падането на Милошевич и натовските бомбардировки над Сърбия. 1 В нея той между другото пише:

“Балканите не могат да бъдат възстановени на базата на национални държави. Видяхме, че опитът за установяване на етническа хомогенност може да доведе до недопустими жестокости, човешко страдание и разрушения. Той е и непрактичен. Населението на Югославия, дори след изключването на Косово, остава около 25 % несръбско. Единственият път към мир и просперитет е създаването на отворено общество, в което държавата играе по-малко доминираща роля, а границите намаляват значението си. Това е пътят, който Европейският съюз е избрал. Самият регион трябва да се разглежда като по-голям от бивша Югославия, защото не може да се събере отново на едно място. Той трябва да включва Албания и България и да бъде отворен за страни като Румъния и Молдова…”

Основният замисъл на плана на Сорос е ЕС да поеме контрола върху митническите служби на участващите държави и да “компенсира страните за загубата на митнически приходи от бюджета на ЕС”, защото спиред него “митниците не само разделят държавите, но и са мощен източник на корупция и намеса.” 

Идеята на Сорос за съюз на западнобалканските страни по модела на ЕС уж трябва да ги подготви за членство в ЕС, но всъщност е проява на задната американска цел да се намали влиянието на Русия върху Балканите, чието население в голямата си част е славянско. 

След като България и Румъния са впримчени още от началото на 90те години на ХХ век в паяжината на Сорос, военните действия в бивша Югославия забавят основаването на фондации в бившите югиславскурепублики, като една от трудностите е наличието на консервативни правителства, които не са добре настроени към Сорос.

Най-лесно падна в мрежата му бедната република Македония, която от 2008 г. насам е абонирана за американска помощ по линията на USAID, чийто главен разпределител от 2012 г. е именно “Отворено общество” на Джордж Сорос. По този начин той успя да изгради широка мрежа в Македония. През 2015 г. македонската левица обвини десния премиер Никола Груевски в корупция. Въпреки че той отрече, бяха организирани сериозни демонстрации, а много млади хора излязоха по улиците с тениски на Сорос. През 2018 г. Груевски избяга от страната, след като беше осъден от Специалната прокуратура. Тогава начело застана Зоран Заев, политик от Социалдемократическата партия, лоялна на Сорос. Той получи подкрепата на македонските медии, върху които Сорос също имаше значително влияние. 

В Черна гора беше разиграна подобна схема - обвинение в корупция на министър-председателя и замяната му с такъв, който е склонен да сътрудничи за реализирането на Соросовите идеи. През май 2020 г.свързаната със Сорос неправителствена организация "Фрийдъм хаус" обяви Черна гора (заедно с Унгария и Сърбия ) за държава, която "не е демокрация", а годините на управлението на Мило Джуканович бяха наречени “години на подкупване на държавата, злоупотреба с власт и силова тактика". Политическият климат в страната се промени през 2020 г. с назначаването на Дритан Абазович за заместник министър-председател. Бързо стана ясно, че този млад политик е съюзник на Сорос. През май 2020 г. той се срещна на Световния икономически форум с Александър Сорос, който нарече Абазович "стабилизираща и положителна сила за целите на Западните Балкани". Дритан Абазович от своя страна заяви, че правителството на Черна гора е решено да си сътрудничи с фондация “Отворено общество" и Александър Сорос.

През юли 2022 г. Сорос-младши отново се срещна с Абазович, който през пролетта на 2022 г. стана министър-председател на Черна гора. Така след като Джуканович беше отстранен от поста, начело на Черна гора беше поставена марионетка на Сорос, която прилага изцяло неговата политика. 

Какво се знае за младия Алекс Сорос? Той е роден на 27.10.1985 г. и е син на Джордж Сорос от историчката Сюзън Уебър-Сорос. За живота на Алекс преди баща му да го направи наместник на Западните Балкани дават представа две статии в “Дейли мейл” и “Ню Йорк таймс” 2, които са илюстрирани със снимки от веселото ежедневие на разглезения наследник на милиардите на Сорос. Младият Алекс Сорос е известен в Америка като редовен посетител на партита с участието на звезди от шоу бизнеса, модата и спорта и организатор на такива в лятното си имение в Хамптън, струващо 72 млн. долара. 
                  image

            Алекс Сорос на градинско парти (зад него е интимният му партньор)

През 2012 г. Сорос джуниър основава своя фондация "Александър Сорос" - "организация за отпускане на безвъзмездни средства за насърчаване на гражданските права, социалната справедливост и образованието в Съединените щати и в чужбина"която междувременно била дарила около 10 милиона долара. Освен това Александър Сорос е член на борда на “Отворено общество” и управляващ партньор на Soros Brothers Investments”, както и председател на борда на директорите на Bend the Arc Jewish“, описвана като водещо прогресивно еврейско вътрешно лоби в САЩ.

Сорос, който, както знаем, е унгарски евреин, първоначално залага много на Унгария като плацдарм за разгръщане на дейността си в Източна Европа и дори осигурява стипендия на Виктор Орбан за следване в Англия. Ето защо той приема тежко “предателството”на Орбан и убедителните му изборни победи, но въпреки това не отслабва опитите си да повлияе на унгарското общество в полза на миграцията и свалянето на Орбан от власт чрез митинги на опозицията, с която си е осигурил топла връзка.  

През 2018 г. Джордж Сорос праща сина си в Будапеща, натоварен да установява контакти с опозиционни лидери и да действа против Орбан. Оттогава Алекс Сорос често посещава Будапеща, и то заедно със своя интимен приятел чернокожия Максуел Осбърн - моден дизайнер и активист на движението BLM (“Черният живот има значение”). Младият Сорос не крие, че е хомосексуалист, но предпочита да публикува снимки, на които позира с известни политици като Обама или Клинтън. Обаче който търси, ще намери в интернет и по-интимни снимки на двамата влюбени:

                          image

                   Една от по-приличните снимки на Алекс Сорос и Максуел Осбърн

Може би хомосексуалността на сина му е и една от личните причини на Сорос толкова упорито да финансира ЛГБТИ прояви и да пропагандира сексуалните извращения и смяната на пола сред децата.

По отношение на Балканите дядо Сорос е делегирал изцяло на синчето си задачата да действа от негово име. Какво обаче квалифицира младия Александър Сорос като експерт по въпросите на Балканите и Източна Европа? Неговият докторат по литература не му дава никаква компетентност в дипломацията или геополитиката и всъщност цялата дейност на младия Сорос едва ли надхвърля това да се снима с балкански политици и да обещава щедро финансиране на разни балкански инициативи, като ги уверява, че зад гърба му стои американският естаблишмънт
                    image

Алекс Сорос на среща на западнобалканските лидери по време на панаира на виното в Белград на 4.9.2022 … 
                  image

… и с наследника на Херо Мустафа Кристофър Хил (тук като американски посланик в Сърбия) с Ана Бърнабич на същия форум

Явно обаче общуването с наследника на влиятелния финансов спекулант Сорос, който има директна връзка с правителството на САЩ 3, дава на западнобалканските лидери усещането за американска подкрепа.

Освен младия черногорец Дритан Абазович, друг добър балкански приятел на Алекс Сорос е албанецът Еди Рама, който миналата година има нахалството да скастри България с думите “Вие сте срам, вие сте позор за ЕС”. За тези, които не знаят, освен че е премиер на Албания, Еди Рама е албанският вариант на Велислав Минеков - и той е син на скулптор от времето на тоталитаризма (автора на партизански паметници Кристак Рама), и той като нашия Велислав е потомствен скулптор, макар че е сътворил и някакви шарени драсканици, които покрай сегашния си пост се опитва да популяризира и продава в Западна Европа. 

                      image

                          Паметникът “Майка Албания” на Кристак Рама …

 
    image

      ... и произведения на сина му и сегашен премиер Еди Рама на сайта artnet

Ето как през 2021г. Еди Рама хвали Соросовото отроче Алекс и дейността на фондацията “Отворена Албания” 4: “Всички клевети срещу Сорос идват от мозъци, които имат проблем с истината, с историята и със собственото си минало. Това, което искам да уточня, е, че на масата не беше Алекс Сорос с неговите помощници, а Атлантическият съвет, който е друга сила, подкрепяща безрезервно "Отворени Балкани".  

Плахи опити за съпротива на дейността на Алекс Сорос бяха направени от Сали Бериша: “САЩ са били и са фактор на мира и стабилността, но искам да кажа, че "Отворените Балкани" си имат кръстник и това е милиардерът Джордж Сорос. Позволете ми да призова САЩ да спрат всякаква дублираща политическа дейност.” 5

Бившият черногорски премиер и настоящ президент Мило Джуканович през лятото на 2022г. също изрази опасения от инициативата, казвайки 6: “Много е ясна целта и как ще приключи инициативата "Отворени Балкани". Тя трябва да приключи с изчезването на Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и РС Македония. Със сигурност тя ще предизвика и война и някой и друг геноцид…На тях (привържениците на проекта) им харесва идеята за промяна на границите, етническата и религиозната хомогенизация в рамките на големи държави. Както обикновено и по традиция всичко тръгва от сръбската страна, но този път под шапката на "Сръбския свят". И разбира се автоматично продължава със същите великодържавни безумия".

Като се има предвид, че зад гърба на сегашните лидери на Западните Балкани стои наместникът на самия Сорос, а чрез него и управляващите демократи в Америка, никой в България не би трябвало да се учудва на все по-агресивната политика на Скопие спрямо България. В статията си във вестник “Труд” от юни 2022 г. Георги Марков съвсем правилно посочва, че “в Македония външната политика се определя от Александър Сорос, който е най-близкият човек на Заев и крупен инвеститор при комшиите с парите на татко си, а българската външна политика “е извън контрол, а македонският въпрос е в ръцете на Весела Чернева - вторият човек на Сорос в България.” 

На сайта nabore.bg също има любопитен материал със заглавие “Защо Зоран Заев плаши България с Америкачийто автор Борис Данков се е потрудил да обобщи връзките на Александър Сорос с американския елит и влиянието му в Македония, което дава на съседите смелост да продължават с антибългарската си политика. 8 

Зоран Заев вече не е на власт в Македония, но и президентът Стево Пендаровски, и сегашният премиер Димитър Ковачевски действат в съответствие с американската политика, чийто изразител е Алекс Сорос. Свидетелство за това е желанието на съседите ни да атакуват България и в рамките на тазгодишния дневен ред на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, чието председателство през 2023 г. се пада на Северна Македония: “Сепак, оставен е простор и за други дејности кои даваат можност во нив да се вклопи и артикулацијата на човековите права на Македонците во соседна Бугарија.” 9

Да припомним, че човекът на Сорос в България Весела Чернева освен член на Центъра за либерални стратегии на Иван Кръстев е и заместник-директор и шеф на софийския офис на Европейския съвет за външна политика 10, който пък по една случайност” се намира на същия адрес, както и Центърът за либерални стратегии. Хвърлете поглед на списъка на българските членове на Европейския съвет за външна политика и си задайте въпроса дали тези хора действат в интерес на България:

  • Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа
  • Джема Грозданова – председател на Комисията по външна политика в 44-то Народно събрание
  • Ева Майдел – член на Европейския парламент и председател на Международното европейско движение
  • Иван Кръстев – председател на УС, Център за либерални стратегии
  • Ивайло Калфин – изпълнителен директор, Европейска фондация за подобряване условията на живот и труд (Eurofound), бивш министър на външните работи на Република България
  • Кристалина Георгиева – управляващ директор на Международния валутен фонд
  • Моника Панайотова – зам.министър на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.
  • Николай Младенов – бивш специален пратеник на ООН за Близкоизточния мирен процес
  • Свилен Спасов – съпредседател на Клуб „Европа“ и управител, СП Интернешънъл
  • Юлиан Попов – бивш министър на околната среда и водите и старши политически съветник, Европейска климатична фондация

С български евродипломатки като Весела Чернева, съветничка на проваления премиер кирил петков и с американската подкрепа, реализирана заедно с милионите на Сорос, която македонците усещат зад гърба си, а и с назначаването на “тежката артилерия” на американската дипломация на Балканите Кристофър Хил за наследник на Херо Мустафа, нападенията над граждани с българско самосъзнание в Македония като побоя над младия Християн Пендиков в Охрид не са никаква изненада и вероятно ще продължат. Те са единствено резултат на американската политика зад паравана на Соросовия клан, провеждана от продажните балкански елити.

----------------

Бележки

https://www.project-syndicate.org/commentary/opening-the-balkans

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3773358/Welcome-lavish-life-investor-George-Soros-little-known-playboy-son.html  

  https://www.nytimes.com/2012/07/19/fashion/alexander-soros-tries-to-live-up-to-his-family-name.html 

3 За връзката на Сотос с Байдън и демократите вж. https://www.foxnews.com/politics/george-soros-son-becomes-kingmaker-with-top-dems-makes-multiple-biden-wh-visits-meets-lawmakers

https://sot.com.al/english/politike/alex-soros-ne-tryezen-e-open-balkan-kryeministri-rama-zbulon-arsyen-i473694

https://www.imalbania.com/kosova/protest-in-front-of-the-prime-minister-berisha-soros-the-godfather-of-open-balkan-2/ 

https://dariknews.bg/novini/sviat/dzhukanovich-otvoreni-balkani-celi-unishtozhavane-na-rsm-cherna-gora-i-bosna-2319278

https://trud.bg/%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-pcm/

http://www.nabore.bg/statia/zashto-zoran-zaev-plashi-bulgaria-3466-9

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/so-pretsedavanjeto-so-obse-do-prava-za-makedoncite-vo-sosedstvoto-2 

10 https://cls-sofia.org/vesela-cherneva

     https://ecfr.eu/profile/vessela_tcherneva/#

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 823895
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6141
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031