Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2022 20:55 - МЕТОДЪТ БУТЕЙКО
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1844 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Mетод Бутейко - Научно обосновано, експериментално доказано медицинско чудо

Историята на „златния век на съветската наука и техника“ убедително показа, че чудесата в медицината съществуват.

В това незабравимо време на неограничено финансиране за напреднали научни изследвания бяха направени толкова мощни открития и изобретения, че някои от резултатите от научните изследвания от онези години можеха да бъдат разбрани и приложени само от съвременната наука.

Методът Бутейко днес е експериментално доказано и научно обосновано медицинско чудо, което позволява в продължение на повече от половин век успешно да се лекуват заболявания, пред които конвенционалната медицина често е безсилна.

Основното чудо на Метода Бутейко е научното познание, благодарение на което е възможно, например, да се лекува бронхиална астма без медикаменти и в същото време да се занимавате активно със спорт.

Методът Бутейко позволява успешно лечение не само на астма или бронхиална обструкция, но и на широк спектър от заболявания, протичащи едновременно с астма, и това е възможност за ефективно лечение на бронхит без антибиотици, алергии или екзема без хормони. Дишането на Бутейко ви позволява да нормализирате холестерола без лекарства и диети и да върнете високото кръвно налягане към нормалното за няколко минути с помощта на прости дихателни техники и много, много повече, което научните изследвания на К.П.Бутейко ни разкриха преди повече от половин век, и който се стремим да го направим достъпен за хората.



Какво е състоянието на възстановяване според Бутейко?


Методът Бутейко е научно откритие и изобретение в областта на медицината, поради тази причина методът на Бутейко предоставя един вид "гаранция" или условие за възстановяване.

Условие за успешно лечение, а често и за възстановяване, е пълно нормализиране на дихателната функция. Нормализирането на дихателната функция и респираторната хомеостаза се оценява от динамиката на контролната пауза (КП) или максималната пауза (MП) и най-важното, чрез елиминиране на ярки симптоми на заболяването, чрез подобряване на благосъстоянието, започвайки от първия урок.

Нормализирането на дихателната функция ви позволява да нормализирате метаболизма и имунитета, което ви позволява успешно да се борите със заболявания, много от които са естествени механизми за нормализиране на дихателната хомеостаза, най-ярките от които са бронхиална обструкция или високо кръвно налягане и които могат автоматично да изчезнат, когато ключовите параметри са нормализирана дихателна функция.

Реконвалесценцията(оздравяването) настъпва при нормализиране на дишането и в обема, в който е било възможно да се нормализира дишането.

Ярките симптоми на заболяването при почти всяко заболяване изчезват много бързо, често в първия урок, което ви вдъхновява и принуждава да продължите да работите, но процесът на възстановяване до голяма степен зависи от обема на разрушителните процеси, възникнали по време на заболяването.

Методът Бутейко е достъпен за абсолютно всички, дори и за деца на 3 години и по-малки, а практиката ни показа, че много хора са наистина талантливи и са в състояние сами успешно да намалят дишането, започвайки от първия урок при специалист.

Елементи от теорията на Метода Бутейко за желаещите да оценят възможността за възстановяване

Живият организъм е отворена система, която непрекъснато комуникира със заобикалящата го външна среда. Въпреки това тялото има своя вътрешна среда, в която протичат метаболизмът и всички жизненоважни процеси. Животът на тялото може да продължи, докато основните показатели на вътрешната среда на тялото или физиологичните константи(телесна температура, кръвно налягане, захар, кислород, въглероден диоксид, протеини и др.) са на оптимално ниво, т.е. в рамките на нормалното.

Стабилността и постоянството на показателите за вътрешната среда на тялото, или хомеостазата, поддържат различни функционални системи на различни нива - метаболитни, поведенчески и др. Здравето на човека се осигурява от работата на тези системи.

Здравето е състояние, при което всички жизнени константи са в нормални граници.

Болестта е състояние на тялото, при което константите са надхвърлили нормата и са се формирали компенсаторни реакции на функционалните системи на тялото с цел връщане на константите в нормата.

Ярък пример е обратима бронхиална обструкция с изход от пристъп на задушаване при бронхиална астма, която възниква при промяна на газовите константи за кислород и въглероден диоксид и която може да се самоелиминира при нормализиране на тези константи.

Лечението чрез Метода на Бутейко е процес на връщане на константите към нормална и нормализираща дихателната хомеостаза, което води до елиминиране на компенсаторните реакции на функционалните системи на тялото (бронхоспазъм, вазоспазъм и др.) и постепенно възстановяване.

Терапевтичният принцип на Метода Бутейко - постепенно намаляване на дълбочината на дишане до нормално ви позволява постепенно да нормализирате респираторната хомеостаза и успешно да лекувате заболявания, които възникват за решаване на същия проблем: бронхиална обструкция, артериална хипертония и всички свързани заболявания (алергии, висок холестерол, дерматит и др.)

Възстановяването е резултат от постепенното нормализиране на дихателната хомеостаза и елиминирането на компенсаторните реакции на съответните функционални системи на тялото.

През 2002 г. Методът Бутейко е включен в международната програма за лечение на бронхиална астма GINA-2002 (Global Initiative for Asthma-2002) .

През 2008 г. методът Бутейко беше препоръчан за използване в Държавната програма "Бронхиална астма при деца. Стратегия за лечение и превенция" (Руско респираторно общество).

Най-големият американски вестник "Ню Йорк Таймс" публикува статия (03.11.2009) за успешното лечение на тежка астма по Метода на Бутейко в САЩ.
    
https://buteyko.bg/methodor.php



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 658119
Постинги: 1497
Коментари: 20
Гласове: 546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031