Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2011 13:38 - Кой всъщност атакува Норвегия ?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2984 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 26.07.2011 13:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   В петък привърженикът на екстремната десница, неонацистът Андерш Брайвик, извърши два зверски атентата в Норвегия, погубвайки близо 100 човешки живота. В рамките на по-малко от 2 часа той взриви мощна бомба в центъра на Осло пред зданието на правителството, в което се помещава кабинетът на министър-председателя Йенс Столтенберг, и на Министерството на петрола и енергетиката, след което се насочи към остров Ютьоя, където, облечен в полицейска униформа, хладнокръвно и с прецизността на добре обучен професионалист застреля методически и с точността на перфектна машина за убиване близо 90 деца. След което се предаде на долетелите специални части. На острова Норвежката работническа партия организира ежегодно лагер, в който участват младежи, от които тя традиционно подбира своите бъдещи кадри. А това означава, че двойният атентат е директно насочен срещу норвежките социалдемократи. Трагедията е най-голямото нападение срещу Норвегия от Втората световна война насам, коментират световните агенции.
   Засега медиите представят атентатора едва ли не като психясал единак, ултранационалист и ксенофоб, бивш привърженик на дяснопопулистката Партия на прогреса с екстремно антилява политическа ориентация.
   Но възможно ли е наистина един човек сам да извърши това чудовищно престъпление, без поне морална или дори логистична подкрепа на мощна организация, стояща зад него?! На мен лично случилото се в скандинавската страна спонтанно ми напомни за кървавите атентати от 70-те години в Италия (Милано, Рим, Болоня) със стотици жертви, извършени от неофашисти с цел дестабилизиране на държавата (т.нар. "стратегия на напрежението"). Като при направените след това разследвания се оказа, че някой от атентаторите (напр. Винченце Винцигера) са били и агенти на "Гладио" (секретна организация на НАТО), която тясно си е сътрудничела в множество държави с местни неонацисти (Италия, Германия, Белгия, Турция, Гърция и др.).
   Кои са причините за подобни мисли?
   През 2006 г. левият индиански президент на Боливия Ево Моралес нареди да бъдат поставени под контрола на държавата петролните и газовите находища. Целта бе възстановяване на енергийния суверенитет на тази страна. В това отношение Боливия тогава получи ценна помощ от Норвегия, управлявана от Работническата партия. Две години по-късно норвежките експерти от държавния петролен концерн "Статойл" безплатно консултираха и дадоха на боливийското правителство своите разчети, за да може то да изготви оценка на газовите и петролните залежи. На основата на тези разчети Боливия предоговори споразуменията с международните енергийни концерни и в рамките на година национализира подземните си богатства. От което пострадаха редица западни петролни компании, които трябва вече да плащат много по-високи концесионни такси, стигащи до над 80% от добитото. Само няколко месеца по-късно последваха редица атентати и опити за сваляне на боливийското правителство. Начело на тези антидържавни действия бяха местни неофашистки организации.
   А случилото се в Осло силно наподобява на отмъщение за проявената тогава солидарност на норвежките социалдемократи с лявото боливийско правителство.




Гласувай:
7



1. анонимен - Благодаряти за статията. През 7...
25.07.2011 14:22
Благодаряти за статията. През 70-те на миналият век започва реставрацията на капитализъма. Реставрацията като финал започва с убийството на Улоф Палме, и предателството на Цк на компартиите и Горбачов. Тази кампания през 70-те включва убийството на Алдо Моро, убийството на Георги Марков непослушният към "отворено общество" и го пожертваха за дискридитиране на социализма в България чрез уж убийство за рожден ден, сивите вълци също са към НАТО..
цитирай
2. vandela007 - Да си отмъщават след около половин ...
25.07.2011 17:20
Да си отмъщават след около половин век...
цитирай
3. kapucinonews - Сред плановете на ЦРУ и тайнит...
25.07.2011 17:50
Сред
плановете на ЦРУ и тайните
служби са били такива , като
стрелбата по американци из
улиците в Маями и
Вашингтон , отвличането и
взривяването на самолети,
атакуването и
потопяването на кораби с
кубински бежанци и
фабрикуването на
доказателства , че всички
тези злодеяния са
извършени от (Фидел)
Кастро. Идеята на военните
и ЦРУ просто е била да
предизвикат масов страх и
омраза в Америка , които да
бъдат използвани в
подкрепа на военна
операция за смяната на
Кастро в Куба .
Някои читатели със
сигурност ще кажат, че това
е конспиративна теория, но
нека е ясно, че някога
тайната Операция Нортудс
беше разсекретена на 18
ноември 1997 г. от
Комисията по разследване
на атентата срещу Джон Ф .
Кенеди. Когато през 1962 г.
предлагат на Кенеди да
одобри проекта за
Операция Нортудс , той го
отхвърля и отстранява
Лемницър от върховния
пост в армията . Дори
Wikipedia подробно
цитира намеренията (на
американските власти) да
извършват терористични
актове и да ги приписват на
други . Тези, които нямат
доверие на Wikipedia,
могат да си набавят копие
на плановете от
Националния архив.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822716
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16458
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031