Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2020 18:35 - Бунтът на достойните - вече близо месец мегапротестите срещу самозабравилите се управници не стихват, въпреки жегите, вируса и насилието на полицията
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1233 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 24 дена млади и не толкова млади изразяват отвращението си от деформациите във властта, корупцията и лицемерието

24 дена властта и МВР призовават да бъдат уважавани тежко въоръжените полицаи, които се изморявали, запотявали и изнервяли.

Да не ги предизвикваме и провокираме. Тях, въоръжените, на които данъкоплатците плащат заплатите и допълнителните часове, а те са застанали срещу тях с щитове и палки.

Протестиращите 24-ри ден са в режим 8 часа на работа и след това поне още 8 часа на площадите. Но са излезли доброволно, пискат управляващи плъхове. Не, не са а бяха принудени от действията на управляващите плъхове. Запишете си го. Десетките хиляди на улицата са там, за да спасят България, а не да я хвърлят в хаос и бедност, както твърдят пискащите плъхове в управлението. Мислехме, че цинизмът и бруталността са патент на премиера, но през последните седмици и дни министри и депутати като Томислав Дончев, Деница Сачева, Десислава Атанасова, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов, Даниела Дариткова, Цвета Караянчева, Валери Симеонов, Тома Биков, Спас Гърневски, Маноил Манев, новоизлюпените Лъчезар Борисов и Христо Терзийски доказаха, че добре са усвоили материала по лъжи, манипулации и гьонсуратлък. Очевидно за пример им служи и главният прокурор Иван Гешев.

Те били отговорни и нямало да подадат оставки. Без тях България била обречена. По-гнусна лъжа рядко ще чуете.

Може ли някой да обясни, защо към протестиращите се отправят съвети да внимават и да не нарушават законите, а към управляващите, които опозориха страната и гражданите, които с поведението си са срам за всеки българин – не. Защо се счита, че всеки омерзителен нов запис, който демонстрира аморалност, простащина и цинизъм е нещо нормално, а възгласите на кръстовища се осъждат най-строго? Какво се случва в главите на онези, които хем виждат пропастта, в която ни стовари тази власт, хем непрекъснато сочат грешки на протестиращите и им дават съвети. И току мърморят назидателно: „Не се прави така“, „Обслужвате Борисов и Гешев“ и пр. Познавам някои от тези възпалени кибици, готови винаги да дават акъл, ако има кой да ги „мотивира“. Апелират за здрав разум и бълват непоискани съвети, а всъщност са истински подлеци, защото мислят хем до обслужат „мотиватора“, но да минат за готини и пред бунтарите на площадите. Според подлите душици блокадите и шествията ставали „карнавални“, пречели на гражданите, които носят торби с покупки или отиват на работа, неясно било десни или леви цели се обслужват... Цял списък от „грехове“.

Като толкова разбирате от протести, защо не сте там, в първата редица и да давате тон как се правят тези неща? Защо бе, страхливи сладури, се спотайвате в сенките и бълвате оттам злъч в целофана на мъдри уроци? Платиха ли ви или ви идва отвътре?

Сигурно има грешки и слабости. Сигурно тактиката и стратегията не са на световно ниво. Но това в момента не е главното. Народът се събужда, българите осъзнават, че защитавайки правата си, си осигуряват по-добро бъдеще. Това е главното. Стига сте опявали като професионални оплаквачки.

Като не искате да помагате – не пречете. Невероятни словесни лупинги демонстрира и Михаил Неделчев. Бил ветеран в протестите, знаел как се правят тези неща, сега не били каквито трябва. Заяви дори, че много от тези, които учели в чужбина, били в третокласни университети, които не можели да се сравняват с много български. Чул млади българи в заведение в Берлин да си пускат чалга пени на Слави Трифонов, така че не се знаело какво е нивото на протестиращите. Михаил Неделчев! Но не казва нищо за мафиотизираното управление, за откраднатите милиарди – последният вчера през Виваком. Но протестиращите били съмнителни! А управлението е росна китка… Какво ви става бе, хора?!

Чисто предателство са опитите да се разединяват протестиращите, да се прокарат през тях линии на разделение по цвят, възраст, убеждения и пр. Десетките хиляди на площадите са срещу аморалността, лъжите, кражбите, простащината и корупцията. Това не е ли достатъчен повод една власт да си отиде?

Протестите имат нужда от подкрепа. Цялата държавна машина, превзета от мафиотско/олигархичен кръг е срещу тях. Държавното обвинение и правоохранителни органи са срещу тях. Зависими от партии и мутри хора са срещу тях. Цялата мутренска маса е срещу тях. Всички с миши сърца са против тях. Дори не всички родители и близки са излезли да подкрепят своите деца и внуци на площадите. Заспалите летен сън ЕС и ЕК не се интересуват много какво се случва тук. Посолствата мълчат. Когато ставаше дума за купуване на самолетите F-16 посолството на САЩ, американският държавен секретар Помпео и самият президент Тръмп се изказваха публично, давайки ни да разберем, че силно държат сделката да се случи. Сега мълчат. Милиардите за сделката или съдбата на близо 9 милиона българи е по-важна за Вашингтон? Политиката е мръсен занаят, но чак толкова ли, че да бъдат оставени сами хиляди борещи са за по-добър живот и справедливост? Техните служби по-добре от нас знаят колко криминализирано е това управление – защо го пазят? Мутри ли им трябват? Когато сме нужни за нещо ни наричат партньори, но сега, когато цветът на страната е на улицата какви сме? Корумпираното управление или българските граждани са ваши партньори и приятели? Кажете!

Хора, ако имате съображения и страх да бъдете при протестиращите, поне запазете мълчание. Всички вие имате полза този модел да бъде спрян, държавата да заработи като в другите страни в Европа и по света. Помислете за децата и внуците си. Нима искате униженията да продължават? Да подхвърлят на възрастните трохи вместо да получават пенсиите, които са заслужили за годините положен труд? Готови сте да предадете децата, внуците и близките си, които имат гражданската смелост да се опълчат на мутро-прокурорската прокуратура? Това ли ще направите?!

В България много често активистите и борците за свобода, права и просперитет са били неразбрани и неподкрепяни. Но именно те са създалите на хубавите неща, които ни направиха част от европейското семейство.

От Д-р Димитър Попкутуев






Гласувай:
5



1. zax - Какви ти Мега протести. . . Клоун...
01.08.2020 19:23
Какви ти Мега протести ... Клоунада!
Режисирана за по времето на отпуските!!!

цитирай
2. iw69 - Закс, значи на теб са ти малко
01.08.2020 19:49
100.000 души в зноя всеки ден, така ли.?
цитирай
3. dobrodan - Ако нещата се правеха с протести, щях да бъда първа шпага там.
02.08.2020 00:35
Уви, не става. Честно казано, започват да стават досадни протестърите. Не знам на кого с какво помагат, но на обикновените работещи хора - не.
Формулата "стани да седна" вече я експериментирахме. Скачахме, много. И за какво?
Цялата работа е обречена на неуспех от самото начало.
Помня и по-големи митинги от тия. После знаем какво се случи. И днес пак същото.
цитирай
4. iw69 - И Добардане какво предлагаш ти,
02.08.2020 02:41
да продължава скапаното старо така до безкрай?
Ако така са разсъждавали като теб едно време и Априлско въстание е нямало да има.
цитирай
5. dobrodan - Ако имах какво да предложа, отдавна щях да съм го направил.
02.08.2020 11:06
Стартово трябва да се промени конституцията. В раздела за личното оръжие и правото на самозащита на индивида.
Априлското въстание не освободи България, нали?
Кандидатите да управляват трябва да положат публични психотестове, щом ги искат на професионалните шофьори, защо да не ги искат от депутатите?
Нито един от независимите кандидат-управници да не е във връзки с някаква си там партия или броят партии да бъде сведен до две или три най-много. Половината от гласовете в бъдещия хм, сенат или парламент да бъдат за партийните гласове, другата половина - за независими депутати. Доказано независими. Търсете бъдещи управляващи сред нормалните аполитични хора и им декларирайте, че никой няма да ги принуждава да правят какво ли не. Уличен в партийни пристрастия държавен служител да бъде осовободен от работа веднага. Издирване и изземване на изкрадените държавни средства. За продажбата на наркотици наказанието е смърт.
Мога и да продължа, ако искате?
Облагане на църквата с данъци. Крайно време е.
Въвеждане на целодневна трудова повинност в затвора. Ако трябва, на велогенератор педалите да върти и ток да прави по цял ден.
За неспазване на лична хигиена - здрави глоби.
За "бракове" и сексуални контакти на момичета на 12-13 години - затвор от 20 години. Ако родителите на малолетната поемат издръжката на детето - го осиновяват. Ако не - губят всякакво право на помощи, включително майката. Бременност след изнасилване да бъде прекъсвана, ако е нужно насила. Така "изнасилванията" доста ще намалеят, а бъдещите майки няма да си играят на мушканка посред бял ден по пейките.
При невъзможност за отглеждане на дете държавата може да поеме първите две, останалите бременности или раждания поставят родителите извън закона. Следват глоби, трудови повинности, има и други опции.
Няма маломерна кражба. Затвор и работа. За кражба на суми над 10 000 лв - смърт. След като крадецът не знае да цени труда на другите, няма защо да цапа обществото.
Узаконяване на проституцията. Облагането й с данъци. Плащане на социални и здравни осигуровки от работничките и работниците. Това освен другото ще намали броя сутеньори до минимум.
Данъчна декларация подава всеки гражданин. При установени разминавания в стандарта на живот на лицето и декларираните доходи излишъкът се отнема в полза на държавната хазна.
За начало добре ли е?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824201
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16463
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031