Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2020 14:42 - Израелска медия обвинява правителството ни в използването на фашистка риторика
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1685 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 11.08.2020 15:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Йерусалим поуст“: Каракачанов говори с езика на нацистката пропаганда

Организацията на българските евреи „Шалом“ разкритикува вицепремиера Красимир Каракачанов заради неговото изказване, че подкрепени от Джордж Сорос неправителствени организации „искат да вземат властта, за да узаконят гей браковете“.

Това пише еврейското издание „Йерусалим поуст", като посочва, че реакцията срещу тези коментари идва на 32-ия ден от продължаващите протести в България, в които се призовава правителството да се оттегли.

Припомняме, че вчера с официална позиция срещу изказванията на Каракачанов излезе fрганизацията на евреите в България „Шалом“, а председателят й
доц. Александър Оскар коментира темата пред БНР.

В публикацията днес се посочва, че Каракачанов е лидер на крайна националистическа партия, която е по-малкият партньор в управляващата коалиция. Той е обвинен в антисемитизъм и разпространение на конспиративни теории, характерни за представителите на крайната десница.

"Тези конспиративни теории, които се стремят да свържат оцелелия от Холокоста унгарски филантроп от еврейски произход Джордж Сорос с редица събития и политически движения по света, придобиват все по-широко разпространение през последните месеци. Това се засили особено на фона на продължаващата пандемия от коронавирус, за чието разпространение крайно десните обвиняват Сорос.", пише още в материалът.

Много от тези теории не засягат еврейския произход на Сорос. Но повечето ги смятат за антисемитски. „Шалом“ ги определя като напомнящи за нацистката пропаганда и популяризиращи мита за еврейската намеса в световните социални и икономически процеси.

„Замесването на името на Джордж Сорос, унгарски евреин, оцелял от Холокоста и един от най-големите съвременни филантропи, в различни конспиративни теории, е не само неуместно, но и напомня за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за “пример” за постигане на користните си политически цели“, се подчертава в изявлението на българската еврейска организация, цитирано от „Йерусалим поуст“.

„Преминаваме през много труден, екзистенциален период от нашата българска история и не трябва да позволяваме на езика на омразата да взима връх в българското общество“, категорични са от „Шалом“.

По време на посещението си във Варна тази неделя вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира по следния начин протестите в страната: „Подобни неща не могат да се търпят вече. Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен“, припомня БГНЕС. 



Гласувай:
7



1. tres1 - С две думи казано
11.08.2020 15:18
"Нищо ново под звездите". Омразата по същество е вид човешка емоционална реакция, работеща с информация от първосигналната нервна система. Тоест при нея често се елиминира връзката с главният мозък. При нашите мафиоти това е категорично и очевадно. Какво друго може да се очаква от среда в която само те живеят, с растяща постоянно неграмотност, системен геноцид над възрастните-пенсионери, здравеопазване като в лагерите на смъртта, на всичкото отгоре и безобразно самохвалство в стила на някогашен фюрер.
цитирай
2. elizabethborislavova - а откъде знаете, че Сорош не плаща
11.08.2020 19:27
Като гледам Сороосидите май овладяха протеста, останалите са патици.
цитирай
3. iw69 - Отвращението е достатъчна мотивация за протести!
11.08.2020 19:53
А родните софравоеводи от къде пък имат информациятя, че някой на някого въобще плаща?
И според Вас значи патици са стотиците, ако не и хиляди, професори, доценти, учени, юристи, журналисти и т.н., искащи оставка на кабинета.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821584
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031