Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2020 21:11 - Добре платена сезонна дейност у нас - контрапротестер
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 946 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 24.08.2020 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо на сцената на контрапротеста излезе и Бареков

Ето, че на сцената се появи и Николай Бареков. Бивш журналист, бивш шеф на телевизия, бивш партиен лидер, бивш евродепутат. Вероятно има нова сезонна дейност - контрапротестиращ.

от Емилия Милчева, ДВ

През зимата на 2013 година избухнаха протестите срещу цените на тока. Тогава в София - за да подкрепят първия кабинет на Бойко Борисов, пристигнаха свиневъди и докараха прасета в камион с плакати: "Бойко - кръстник на свиневъдите!" и "Бойко, ако теб те няма, и нас няма да ни има". Мина време, видя се, че прасета в България са се раждали и пак ще се раждат, въпреки африканската чума и независимо кой е на власт. Контрапротестите зачестиха. Малко по-късно те се превърнаха в запазена марка на оцелялото 13 месеца правителство на БСП и ДПС. Но днас вече не са това, което бяха.
През 2020 година контрапротестите са само елемент от манипулативните техники на управляващите за печелене на време - наред с проекта за нова Конституция, промените в Изборния кодекс, хорови и солови възгласи на отблагодаряващите се и внушения за тежки кризи на хоризонта. Разбира се, нямаше как да се мине без Големия митинг - и ГЕРБ си направиха такъв, докарвайки с автобуси хора от цяла България. Същото направиха БСП и ДПС, които през ноември 2013, при кабинета "Орешарски" извозиха много повече, за да напълнят Орлов мост и Цариградско шосе почти до някогашното заведение "Феята".

Бареков сам на контрабарикадата

И ето ти Николай Бареков, бивш журналист, бивш шеф на телевизия, бивш партиен лидер, бивш евродепутат - и настоящ контрапротестиращ, поради липса на друго публично известно занятие. КТБ, финансирала телевизията и политическата му кариера, фалира малко след като Бареков стана евродепутат на изборите през май 2014 година. На последните евроизбори м.г. обаче неговото движение "Презареди България" получи едва 0.2% или 3708 гласа. Но сега изглежда, че Бареков си е намерил сезонна работа.
Яви се с гражданска свита на Буджака край Созопол, за да покаже вилата на издателя на "Икономедиа" Иво Прокопиев, твърдейки, че ограничава достъпа до брега - а издателят заяви, че за четвърти път ще го съди за лъжи за него и семейството му. С друга ударна група се опита да нахлуе в централата на "Да, България" на столичен булевард. От партията отговориха с декларация, в която заявиха, че тяхната битка е с Делян Пеевски, не с подчинените му: "Пеевски, не се крий зад Бареков! Ако имаш грам достойнство излез с лицето си".
Странно е, че организаторите на контрапроявите са заложили на Бареков, който не крие връзките си с Пеевски. В декларацията на "Да, България" той е наречен и "доказан клеветник-рецидивист". Няма как човек като него, изгубил общественото доверие, да манипулира и създава внушения, които да разединяват протеста и да всяват съмнения, че "всички са маскари". Нали това е основната цел - Прокопиев с неговата вила на Буджака и Доган с резиденцията си в парк Росенец да бъдат поставени под общ знаменател.
Бареков бе задействан чак месец след началото на сегашните протести. Това може да се тълкува или като белег, че инвестициите в контраакции сега не са основно перо, или като временна заетост.

Открийте разликите

Лесно е човек да разпознае контрапротестите. Достатъчно е да се види акцията в парк Росенец на 11 юли т.г., пред летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тези, които се отзоваха на призива на "Да, България", дойдоха спонтанно и неорганизирано, за разлика от избирателите на ДПС, натоварени в автобуси и докарани в ранни зори да пазят портите на Доган.
Протестите имат ясно формулирани цели. Настоящите искат оставките на премиера Бойко Борисов, на неговото правителство и на главния прокурор Иван Гешев като обвързани със задкулисието, образно определено като "Сараите". Контрапротестиращите нямат други цели, освен да осмеят, унижат и остракират гражданите и тяхното недоволство. Затова и контрапротестите си приличат, но всеки протест е различен по своему. Така например през септември 2019, когато хиляди граждани организираха шествие срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, група роми бяха пратени да опорочат протеста. Някои от тях признаха, че са им платили по 20 лева. Участието им обаче определено ще се запомни с фразата "Гешев е радост" - именно така един от тях сричаше надписа "Гешев е расист". Ето как неслучилата се интеграция на ромите и отпадането на много от тях от образователната система не просто провали акцията, а направи от нея виц.
За разлика от тях, Бареков умее гладко да чете и да говори - така ефектът на ехолалията е гарантиран. През 2014 вадеше някакви снимки на Борисов заедно с видни СИК-аджии и други босове на групировки, обявявайки, че Борисов е проект на ДС и е свързан с убийства на десетки ключови фигури на прехода. А днес обвинява лидера на "Да, България" Христо Иванов в заиграване със задкулисието.
При акцията му в централата на извънпарламентарната формация го посрещнаха с кадър как пече кебапчета за избирателите си преди 6 години.
Но тази мазна и миризливи скара вече затвори. 



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823398
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16460
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031