Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2020 08:54 - Германски депутат: "Искам да поздравя хората в България, които вече седмици наред излизат на улицата да протестират срещу корумпираното управление"
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 898 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 29.08.2020 19:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Следя много внимателно процесите в България и се солидаризирам с българите, които защитават основни европейски ценности и се борят срещу корупцията." Интервю с германския депутат от ГСДП Детлеф Мюлер.

Детлеф Мюлер е депутат от Германската социалдемократическа партия (ГСДП). В Бундестага той е и заместник-председател на парламентарната група за приятелство с България, Молдова и Румъния. Ето какво заяви Мюлер в интервю за ДВ:

ДВ: Г-н Мюлер, как оценявате продължаващите протести в България?
Мюлер: Най-напред искам да подчертая, че правото на протест - също както и свободата на словото - спада към основните ценности на демокрацията. Едно демократично общество живее от ангажираността на гражданките и гражданите си и тъкмо поради това участието в обществения живот е изключително важно, включително под формата на протести. На второ място искам да поздравя хората в България, които вече от седмици излизат на улицата в името на демокрацията, върховенството на закона и независимото правосъдие - и срещу корупцията.
ДВ: Знаете ли какво искат демонстрантите? Приемате ли техните искания и имате ли някакви критики към тях?
Мюлер: Исканията и целите на демонстрантите са ми до голяма степен известни. Както и при други големи протести, в България не може да се говори за хомогенна група демонстранти. Независимо от това искам ясно и категорично да заявя: Аз се солидаризирам с българките и българите, които формулират проевропейски цели и защитават основните европейски ценности - демокрацията, върховенството на закона и независимото правосъдие. И се борят срещу корупцията.
ДВ: А подкрепяте ли искането за оставка на главния прокурор Иван Геешев? И какво, според Вас, предстои в България? А след ерата Борисов?
Мюлер: На тези три въпроса ще дам общ отговор. Аз съм избран за народен представител в Бундестага, където съм и заместник-председател на парламентарната група за приятелство с България, Молдова и Румъния. В това си качество с голямо внимание наблюдавам политическите процеси в България. Същевременно трябва отново да обърна внимание на факта, че вътрешнополитическите процеси в България са вътрешна работа на страната. И затова не е редно да давам препоръки по тези въпроси.
ДВ: В протестите участва и БСП, която е член на социалдемократическото партийно семейство в ЕС. В подкрепа на демонстрантите се обяви и президентът Румен Радев, избран с подкрепата на БСП. Каква е позицията на германските социалдемократи от ГСДП по отношение на БСП и нейната роля в протестите?
Мюлер: Парламентарната фракция на ГСДП в Бундестага настоява във всички държави от ЕС да бъде гарантирано спазването на принципите на правовата държава. Тук още веднъж ще припомня, че ние като парламентарна фракция на ГСДП в Бундестага подкрепяме проевропейските демонстранти и техните искания, но не излизаме с позиция по конкретни вътрешнополитически или партийно политически въпроси. 



Гласувай:
7



1. pando - ПРИВЕТ
29.08.2020 10:39
ГЕРБ и техните ибрикчии съсипаха България.
Единствено националните предатели са "доволни".
Виж ги само как осират блога с наглите си лъжи....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822520
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031