Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09 09:39 - Преглед на немските медии за България: "Много българи имат усещането, че живеят в мафиотска държава"
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 207 Коментари: 9 Гласове:
4"В България европарите често по-скоро вредят, отколкото помагат", казва германският евродепутат Даниел Фройнд пред "Дойчландфунк". А "Велт ам Зонтаг" пише: "Много българи имат усещането, че живеят в мафиотска държава".

Мнозина българи имат усещането, че живеят в мафиотска държава и обвиняват ЕС, защото неговите пари стабилизират корумпирания режим, пише германският "Велт ам Зонтаг" в статия под заглавие "Германия плаща нашата отровна система".
"С когото и да говориш, чуваш едно и също: България е овладяна от мрежа, изплетена от корумпираното правителство и олигарси", пише в репортаж от София Филип Фолкман-Шлук. Той предава впечатленията си от атмосферата на един от масовите протести. "По някои плакати се вижда германската канцлерка Ангела Меркел в приятелската прегръдка на българския премиер Борисов", посочва журналистът.

"Тежко е да видиш колко много пари се губят"

В статията си той отбелязва, че протестиращите българи са изпълнени с недоумение защо ЕС затваря очите си за проблемите в най-бедната страна от ЕС. "Мнозина са доволни, че изобщо се е появил някакъв политик от Брюксел, който да се запознае с безобразията на място", пише авторът, визирайки посещението на германския евродепутат Даниел Фройнд, произнесъл реч пред протестиращите в София.

За същата изява пише и "Дойчландфунк", където е поместено и обширно интервю с германския евродепутат. В него Фройнд казва следното: "В България една съществена част от европейското финансиране по-скоро вреди, отколкото помага". И още: "Тежко е да видиш колко много пари се губят заради корупцията в страната, включително и чрез некачествени строежи, проекти, които са приключени едва преди около година и половина, но вече се разпадат."
Той отделя място и на корупцията, свързана с европейските аграрни помощи за България, където средствата отивали предимно в ръцете на малка групичка олигарси. "С европейски пари те изкупиха нивите. Сега близо 80% от селскостопанските площи в страната принадлежат на около 2% от аграрните фирми", казва Фройнд и уточнява, че въпросните олигарси получават лъвския пай от европейските субсидии. "Това означава, че ние по този начин не пазим бедното население, не гарантираме икономическо развитие, парите не се инвестират, ами се усвояват от една малка групичка, която ги слага в собствения си джоб", казва германският евродепутат.

"ЕС трябваше да оказва по-голям натиск"

Даниел Фройнд обвинява ЕС, че не е използвал достатъчно съществуващите инструменти като Механизма за сътрудничество и проверка, за да оказва системен натиск над България. Той посочва, че откакто страната се е присъединила към Общността, натискът над нея значително е намалял.
За критиките срещу ЕС и особено срещу Германия се говори и в репортажа на "Велт ам Зонтаг". В него е цитиран бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов, който пледира за по-критично отношение на Меркел към Борисов с думите: "Германският данъкоплатец финансира нашия авторитарен режим и отровния популизъм".
Само че партията на премиера Борисов ГЕРБ и партията на Меркел ХДС са част от Европейската народна партия. И докато в България се разпространява видео с аграрната министърка, която открито признава за трикове с европари, в Брюксел Борисов залага на чара си, посочва авторът и добавя: "Същевременно в очите на много от демонстрантите България е превърната в рай за престъпници, които крадат европари - без да се страхуват от съда."

"Значението на правда и неправда е преобърнато"

"Велт ам Зонтаг" изрежда редица примери за злоупотреби със средства и за произвола в съдебната власт, обобщени с думите: "Значението на правда и неправда е преобърнато. Това е принципът. А главният прокурор Иван Гешев е прочут с това, че преследва критичните гласове.".
Според Асен Йорданов от разследващия сайт "Биволъ", цитиран в материала, методите на заплаха от страна на властта вече не са свързани с физическа разправа, а със съдебни притеснения и гонения. В заключение Йорданов казва, че 30 години след края на СССР България е изградила неосталинистка система.
Авторът на статията във "Велт ам Зонтаг" разказва и за срещите си с млади българи, някои от които имат фирми в страната, а други работят и живеят в чужбина. Според изданието, именно с тях е свързана добрата новина: "Близо 2,5 милиона българи работят в чужбина. Те и семействата им са независими, а надеждите им са свързани с Европа. Но и в самата България има предприемачи, които са успешни със своите компютърни или инженерни фирми. Тъкмо те често са тези, които движат България напред със своите инициативи. Защото те обичат своята страна с нейните планини и море." 

Източник: Дойче велеГласувай:
6
21. apostapostoloff - Заеби ти Дойче веле, ами
29.09 11:48
кажи докъде я докархате с протестите?
цитирай
2. geridi - Добър ден. А може ли да предадете на ...
29.09 12:00
Добър ден. А може ли да предадете на германските власти да спрат да парадират,че са хипер социални? Законово установеното работно време в Германия е дискриминативно спрямо женския цикъл. Работното време е уплътнено на макс. Когато работиш с такова работно време,цикълът ти от 28, минава та 20 дни, което е явен показател за стрес. Липсата на 15-минутна почивка на всеки два часа те изправя пред такива абсурди да се чувстваш неудобно, когато ти се ходи до тоалетна, а такава почивка липсва дори, когато работиш в хладилник на 2-8 градуса.

Наличието на корона вирус за втори път във въпросната месарница, говори за скрит нацизъм. Зад корона вируса се крие , навлизане на въздух в дробовете(там, където не трябва), пневмоторакс и изкълчено ребро. Знам, че пак ще направя психоза след подобно изказване, но така или иначе работите при мен не вървят. Може да пратят някой да ме застреля.

Децата да оставят- ако си свършат добре работата учители-училище, в най-лошия случай ще произведат две аптекарки. Макар че с подходящи хора, може и хирурзи/зъболекари най-висше ниво да са. Нищо, ощетяващо Германия,по-скоро обогатяващо я-вярвам.
Също така... има дискриминация срещу жените. Опитах различен тип поведение и получих реакциите, които очаквах, а не тези, които трябвяше-дори на последното работно място.
Оказа се, че ако някой ме понатупа, но не така, че да се налага да вляза в болница, делото в повечето случаи е нищожно, а аз увисвам с разходи за адвокат.

По принцип най-лошото, което можеше да ми се случи на последното работно място е да бъда уволнена, поради неуспешен опит да привлека вниманието на шефове-по-горно ниво, за да ги информирам, че имат липса на ефективност в начина, по който се случва лотистиката, к

С изключително съжаление заявявам, че за мен корона вирусът е начин да превъзпитат населението си, чиято липса на хигиена ме изуми, което предизвика поредица от нови кризи, тъй като в немски институции съм виждала хора да пипат книжки, играчки с деца и да ядат в същото време.
цитирай
3. geridi - Доста голям коментар се очертава да ...
29.09 12:13
Доста голям коментар се очертава да е.... в законите им е оставено работодателят да определя почивката. Което е просто трагично.

На последното работно място нямаше обувки за част от хората, които работеха на -30. Ползваха общо облекло, имаше спречкване за яке с нов работник, оставиха го по блуза на 2-8 градуса...
Ръкавиците буквално трябваше да си прося след първия път, а нямах нищо против от гледна точка пестенето на материал и опазване на ОС да си ги шия поне 2-3 пъти...

За дистанцията... добре че беше корона вирусът, за да се съобразят и то... гледайки моя милост, че е по-ефективно да се работи в различни части....

Не мога да запазя малкото самочувствие, което имам, работейки около новоизлюпени шефове, умиращи да показват надмощието си...

Премиите, които се предлагат в предприятията са подвеждащи и процентите не включват само твоята работа, а закъснението на доставката поради задръстване също, което е един голям абсурд.... отношението беше като към маймуни, които правиш на маймуни, докато заблуждаваш, че не работят ефективно и почваш да показваш по-добри проценти работа едва, когато много персонал почне да напуска...
Освен чист бой, за да опазиш работното си място, можеш да наблюдаваш едни фрустрирани същества, които в стремежа си да достигнат премията си, ти отнасят без да искат ръце, глава с едни колички.

Не мога да понасям повече да гледам да представят бг като раздирана от корупция.

Факт е, че тук се осигурява по-добро здравеопазване. Оказа се, че когато Германия я добре, това е зле за България? Кой ще има келепир корупцията да спре тогава?
Защо до 2009г. имаше безплатно лечение на децата до 18 годишна възраст в България, може ли да ми разясните?

И защо сега в Германия има, я в бг - не?

Споделиха ми, че до 1990(годината на обединението) в Германия е било много зле.

Не че по време на комунизма беше идеално. Далеч съм от тази мисъл. Говоря за това, че демокрацията не би трябвало да означава също: свободен си да умреш, ако всички работни места са зае
цитирай
4. geridi - заети. Иначе да те светна, че про...
29.09 12:32
заети. Иначе да те светна, че протестите при нас започнаха със счупено стъкло на автомобила ни. В интерес на истината, мъжът ми няма кой знае какво основание този път да протестира.
Аз имам обаче. След ориентиругскурса, представящ Германия като уважаваща личното пространство, попаднах на шефка, която била замеряла в яда си подчинен с кашон. Питах я дали наистина се е случило. Потвърди. Била нервна, имало много работа. Не се задържах повече от месец и там.
В предходно предприятие...може би заради писането, апостолкукуригов, ми пуснаха климатик на 10-15 градуса, докато миех чинии без ръкавици. :D Перверзии и тук, колкото щеш.
Този шеф зарязах точно преди пика на бирения фест... но имаше вече готов друг балък от бг...
А мястото беше такова, че предполагаше липса на кусури... както и да е. С корона вируса всеки втори ресторант го отнесе, за което искрено благодаря на СЗО. Направо ми дотегна да споря, че елементарната хигиена не трябва да се пренебрегва...
По принцип няма да спра да протестирам, пишейки, докато не намеря нормално работно място... стресът е до време. Управлението си знае. Буквално ако може да си поръчам убийството от тук, след като е толкова трудно за ми се осигури 15мин. почивка на всеки 2 часа, плюс 2 месечно търпение около разни мои дребни и лесно решими проблеми.
Не е за вярване, че се правят камрании от най-различно естество, наемат се болни хора на работа, докато аз си кибича вкъщи, положението е невротично, което отвлича вниманието на децата, понасят най-различни ужаси, което превръща в абсурдно да настоявам да четат. А капацитет си имат, далеч да от фрустрацията ако отделят 30-1ч.за учене и вкъщи, не всеки ден и т.н. с компенсации-разни партита, излети и прочие с приятели, когато целият този хаос около ковид отмине.
:D Разделих се с желанието да съм медийна звезда. Но просто условията на труд тук са също толкова кошмарни като в бг.
цитирай
5. geridi - Освен това. . . аз не искам да се деля ...
29.09 12:40
Освен това... аз не искам да се деля на БСП и Герб. Би трябвало да се извлича най-доброто от всяко управление. А не да се отрича напълно.
Не съм се задълбочавала, но тия дни се. Сбъркан е подходът към определяне емисия на пари, инфлация. Би трябвало емисията да е обвързана с ражданията на деца, включително в чужбина, с бг гражданство, а същевременно да се ограничи раждаемостта след като явно има толкова много безработица. Абсурдно е в днешно време излишъка от работна ръка да се убива. Това ще доведе до увеличение на престъпността, а обратното... до скука при охраната на управляващите. Което не е лошо в случая. Защо държавата/ите ми причиняват това?! Достатъчно луда съм, за да заявя, че всяко тригодишно училище в бг мога все още да взема за една година, с осигурени учебни материали. Имам разностранни интереси, което е удобство за управлението. Защо някой трябва да ме убива в активна възраст, докато текат разви камрании по наемане на инвалиди на работа?! Нямам нищо против тях.Спречкването на последното р.място беше, защото спрях с крак количка, предназначена може би за колега с увреден слух. Защо обаче той е на работа там, а аз трябваше да съм дисциплинарно уволнена(:D знам, че се смееш, простоль),понеже отказах да работя рамо до рамо с подобен екземпляр(от Румъния родом), посягащ на инвалиди и жени, за да си запази работното място?!
цитирай
6. zaw12929 - НАПАДЕНИЕТО Е НАЙ ДОБРАТА ОТБРАНА- ...
29.09 13:03
НАПАДЕНИЕТО Е НАЙ ДОБРАТА ОТБРАНА- НАПАДАТЕ ГЕРМАНЦИТЕ С ТЕХНИ ПРОПУСКИ- ТОВА САМО ПОТВЪРЖДАВА РЕАЛНОСТТА...
цитирай
7. geridi - Освен това би ми се искало през Ва...
29.09 13:15
Освен това би ми се искало през Вашата страница да отправя директно обвинение към Германия/Мюнхен в тероризъм. Експлоатацията на персонала води до грешки, което след като се знае и се позволява, води до излив на солна киселина, доколкото разбрах от превода, преди около месец тук... мога ли да търся умишлено експлоатиране и да обвиня в тероризъм страни, които официално искат да се разграничат от него?! Понеже е достатъчно само да поставиш шефове, незачитащи здравето на персонала си, за да се пръкне пандемия, солна киселина или друго... Пресилено ли е да обвиня Германия в тероризъм срещу собственото си население? Все пак още има и кореняк-немци тук. Абсурди, накъдето и да се обърна.
цитирай
8. geridi - Коя точно реалност, не стана ясно? ...
29.09 14:16
Коя точно реалност, не стана ясно? Всъщност ако коригират работното време, наистина малко би останало или нищо за корекция. Това ли имахте предвид? Няма как да не съм огорчена, че плюс тук е минус за бг. Няма какво да оправдае платеното здравеопазване в бг. Рисувам едни конспирации, по-добре да се спра до тук,може би.
цитирай
9. geridi - Само имигрантите биха останали ...
29.09 15:43
Само имигрантите биха останали като проблем, при едно нормално работно време, всъщност. Да не кажа, че при отказ за сексуални услуги, даже реагират доста културно, за разлика от родния Балкански п-в. Румънец ме удари един ден след като съвсем приятелски му махнах ръката от рамото ми, понеже се опитах да изградя едни такива весели приятелски взаимоотношения, които във висшето си бяха нещо стандартно. Дотегна ми да работя с готвачи. :D Най-лошото е, че и въпросният по професия беше такъв.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 960780
Постинги: 514
Коментари: 730
Гласове: 3855
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031