Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09 15:34 - Простащината по върховете на властта в България
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 255 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 30.09 07:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Ходи пeшa, бe!"

Не бива да свикваме с проявите на овластената простащина и да ги подминаваме с мълчалива погнуса. Прекалено дълго ги оставихме да се вихрят. Затова България е такава.

Коментар от Ясен Бояджиев за ДВ

„Щoтo някoи cи пътувaт c хубaвитe кoли пo мaгиcтрaлитe нa Бoриcoв и викaт "aмa тe нe cтaвaт". Aми щo нe ги нaпрaвихтe виe, кaтo нe cтaвaт, бe?! Щo нe ги нaпрaвихтe, ми ceгa критикувaтe? Мeтрoтo! Oтивaт, прoтecтирaт cрeщу лoшия Бoйкo, кaчвaт ce нa мeтрoтo и ce прибирaт вкъщи. Худи пeшa, бe! Худи пeшa! Това е положението."

Срам

До такива мисловни висоти стигна тези дни самата председателка на българското Народно събрание. По нейната „логика“, както става ясно, магистралите и метрото са ни нещо като личен подарък от премиера, построени с двете му ръце и с лични средства (кътани, може би, по чекмеджетата). За което трябва да сме му благодарни цял живот и, както вероятно би се изразила самата тя, да си налягаме парцалите.

Да се спори с нея, разбира се, е безсмислено - тя не знае, че говори глупости. И вероятно даже се гордее с ораторското си умение и с остроумието си, аплодирана в залата на читалището в Лом от местните партийни активисти. За нас, страничните слушатели, остават срамът, възмущението и отвращението.

Деградация

Разбира се, нито ни е за първи път, нито ще ни е за последен. За десетина години много дейци на управляващата партия ни оставиха безброй подобни словесни паметници. А безспорно най-богато е творческото наследство на самия партиен лидер. "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме", бе казал някога той. А напоследък от записа на негов телефонен разговор научихме, че „когато си прост, е лесно“. Става дума за същия разговор, в който той охарактеризира въпросната парламентарна председателка като „проста кърджалийска ...“. След което тя, също като него, се зае да обикаля села и паланки. Сякаш за да докаже колко е бил прав.
Всъщност, в последната ѝ изява няма нещо съществено ново или различно - просто поредното свидетелство за това до какви катастрофални низини е стигнал процесът на деградация по върховете на властта в България.

Защо България е такава

Това, разбира се, не означава, че сме стигнали дъното. Защото освен армията от платени клакьори, настанили се около държавната хранилка, управляващите все още си имат и искрени почитатели. По този въпрос не може да се направи кой знае какво. Просто не бива останалите да свикваме с проявите на овластената посредственост и простащина и да ги подминаваме с мълчалива погнуса. Прекалено дълго ги оставихме да се вихрят. Което, впрочем, обяснява защо България се променя толкова бавно и мъчително, защо продължава да е не само най-бедната, но и да крета на последните места във всяка печална класация.
Тези дни, мислейки си дали в цивилизования свят, с който опитваме да се съизмерваме, има друг такъв председател на парламент, си дадох сметка за една интересна зависимост. Колкото по-малко вероятно е в една страна подобен човек да се озове на такъв висок пост, толкова по-добър е животът в нея. И обратното. Какво да се прави - всяко племе си заслужава съдбата. Това е положението. Гласувай:
10
21. apostapostoloff - Оставка няма да има!
29.09 15:36
Няма, няма!
цитирай
2. iw69 - Апостолов,
29.09 15:54
вече проявяваш признаци на задъхваща се истерия с избиваща пяна по устата.

Иначе, заради тази небивала наглост и простащина държавата ни и целия народ ставаме за смях пред света.
цитирай
3. zaw12929 - ТОЧНО: Тези дни, мислейки си дали в ...
29.09 16:40
ТОЧНО: Тези дни, мислейки си дали в цивилизования свят, с който опитваме да се съизмерваме, има друг такъв председател на парламент, си дадох сметка за една интересна зависимост. Колкото по-малко вероятно е в една страна подобен човек да се озове на такъв висок пост, толкова по-добър е животът в нея. И обратното. Какво да се прави - всяко племе си заслужава съдбата.
ПОЗДРАВИ ЗА ПОЗИЦИЯТА
цитирай
4. geridi - Моля, простоль, остави истерията ...
29.09 16:40
Моля, простоль, остави истерията на жените, което е по стандарт нормално.
:D

По тази логика:"Като не ти харесва, направи си сам", не знам колко образования още трябва да завърша. :D Всъщност с добра охрана, спокойно и президент мога да стана, ако толкова е дотегнала на властта работата. Аз си харесвах Борисов. Професията му е хубава, например. Отношението ми след ефекти на протестирането, в което няма нищо лошо и е израз на протест срещу постъпка, а не управление, е показно как ще завърши историята на една партия, която иначе беше с чудесна платформа. Поне, както ми я представиха на времето.
И да изредя, какво според този трябва да завърша на 40 години близо: военна служба, зъболечение, хирургия, металообработка и вътрешен/външен дизайн и обзавеждане, изолация,явно и багери, валяци разни трябва да се подготвя да изучавам... след като населението страда, би трябвало да последват оставки на икономици на международно ниво, макар че според самите тях, четейки статия, човекът и здравето му не се включва като актив в балансите и това е голям проблем.
Кой тогава трябва да си подаде оставката?
Не знам с тая пандемия, на която съм благодарна заради хигиената, която беше трагична на най-различни нива, когато дойдох в Германия, дали не се вменява чувство за ненужност? Колко хора са консуматори... ресторантьорството проплака.
Леко злорадствам, въпреки че предлагането на работа намаля.
цитирай
5. geridi - Напоследък засичам, че управле...
29.09 17:12
Напоследък засичам, че управлението ме цитира. Обаче трябваше да е на такова ниво, че да го цитирам аз. Политологията ми беше свободно избираем предмет, не основен.
Освен това, когато не разбирам нищо от устройство на асфалта, може лесно да бъда заблудена, че е заради сеизмичните условия.
цитирай
6. geridi - Освен това е доста комично да се з...
29.09 18:07
Освен това е доста комично да се заделят пари за индивидуално облъчване. Аз не мога да разглеждам чупенето на стъклото на автомобила като на случайност. И не обвинявам никого конкретно. Случи се в Германия. Понеже никой не дойде да ме доразпита, да взема да ке оплача тук. Бях в криза, по стандарт. Навън да пуша.Никой не поиска да види дали не съм по същото време навън да пуша. Или съм спасила колата, или въпросните спасиха мен.Чух, че най-вероятно говорят на български и изречението беше"-Аре,бе,че идват полицаите!" или "-А сега се обади на полицаите!". Понеже бях в криза, реших, че нещо не чувам добре.Така или иначе и да бях отишла, най-много да отнесях бой.Беше ми все тая.Всъщност моое и някой да искаше да ме спаси.Или ме спаси по случайност.Не знам как да го тълкувам и е крайно време да спра да пиша, за да знам кога си е чист обир, кога предупреждение.Дотук нищо хубаво не видях, протестирайки. Да, за децата е ок, макар че е спорно.Без малко да си получи едното грешна диагноза. Може да е било и от кофти растеж на зъби, но по-скоро... както и да е.
Срам и позор, вместо да се разпределят безработните така, че да няма работещи извънредно, работното време да е здравословно... се плаща на лумпени за подобни актове.
Просто съм много ядосана, извинявам се. Едни общо 45 минути до час почивка при осем часово работно време и необразовани от Балкана или Полша, плюс разни, разпореждащи се с жената като със стока, ми бъркат баланса в живота по всякакъв начин.
С една проста работа поне няма да пиша и да агитирам, ако се застъпя за някого. Понеже минус за Герб, е плюс за БСП, а като цяло, съжалявам, не е като мач България-България.Със сигурност не съм страдала от такъв тип мания за величие, да си мисля, че мога да оспоря формулите за емисия на пари и инфлация на международно ниво, но щом като имат недостиг на умове в управлението, щом било толкова трудно... така и така ми чупят колата, която е първото чисто ново чудо в живота ми след полския фият... Извинявам се, че понарисувах
цитирай
7. geridi - Аз не гласувам. Поради един куп п...
29.09 19:59
Аз не гласувам.Поради един куп причини.Доколкото извинението... не ми беше хрумнало първоначално, че например ако аз протестирам срещу партия, която харесвам, опозицията лесно може да "налее масло в огъня", чупейки прозорци на автомобила, например.
Както и разни други събития все в същия дух. Което е отлив на гласове. Не ми беше хрумнало. Понеже виждам, че и новите звезди на хоризонта, имат същия профил като действащите...не виждам особен смисъл да гласувам.Герб за мен беше партията на бедните и новоизлюпилите се богаташи.Като цяло нямам нищо против едно цялостно образовано население, но на 38 години да стоя безработна, понеже гербаджии са навсякъде и пречат да работя нормално... толкова ми писна от простаци. Преместих се в София, те се преместиха също. Дойдох в Мюнхен, над път и под път слабоумни с минало на участия в юмручен бой.
Просто ми омръзна. Хора сменят стави, други щъкат с електронни инвалидни колички, а аз заради елементарен нелекуван проблем съм благодарна на счупилите автомобила, понеже беше удобно място да си изпия иначе напълно непотребните хапчета, които разбирам като средство да не виждам беднотията, липсата на перспектива, различна от проституция или ръкопашен бой.
Освен това... апропо-по, умувам дали да не съдя управлението, което употребява психиатрични диагнози не на място, независимо на чий народен представител беше?
Понеже зад така наречените генетично заложени диагнози стои такава "красота", че току ще благодаря на Трифонов, че сподели, че сектанти едно време наричали всички, които били против властта.
С подобни диагнози се рисуват хора със съвсем различен образователен статус, което приравнява тия диагнози до грипоподобни състояния, от които боледуват и хора с ниссо, и с високо айкю.
Уморих се да обиждат неспането около настинките на децата, както и всичко описано до тук, с толкова грозни понятия.След като е болест, е красива.
цитирай
8. geridi - Нямам нищо против обгрижването на ...
29.09 20:26
Нямам нищо против обгрижването на инвалидите, защото никой не е виновен ако бъде блъснат от кола и остане без крака, или понеже остарява и прочие.
Просто оповестявам парадокса, правителството да се редактира, ако може по-бързичко, понеже губя търпение, а би било истински абсурдно да си отида ей така, докато се правят кампании за достъпност на морските алеи.
Нямам представа колко се е озлобило управлението.
Аз понеже съм с айкю над нормалното, съм в молекула, не прост атом или йон, та... :D нямам нищо против автомобилът ми да е на 3 години, а аз да се придвижвам с колело често.Престраших се.Същевременно не мога да приема абсурдите на работа като случайност, защото единият от бившите ми шефове беше съпруг със съпруг общински съветник.Имам чувството,че това правителство като на конвейр ти стъжнява живота, за да си спомняш как от миячка си станала шефка, но...ако моое без всичките тия ужаси по изключение, понеже съм философ и изводите съм си ги извела отдавна.
Откъде да знам, че един от шефовете ми в последното предприятие бил пианист, и защо съм безработна, пита! Ако знаех, щях да му простя моментната простота, просто трябваше да изхвърлят 4ма човека.Кадри за тяхното място имаха, а аз спокойно щях да си работя като общ работник.
Писна ми.
Ще уроня престижа на Герб... значи БСП ще има господство.
:D
Може ли да не ми се губи повече времето с предизборни кампании?
Понеже ще сформирам накрая партия на лудите, само че ще умолявам Кръпката да е главно действащо лице и всите ще увиснете, защото това беше единственият човек, слязъл от Високо да си говори с мен.
;)
цитирай
9. geridi - Иначе. . . съвсем веднага мога да ...
29.09 22:24
Иначе... съвсем веднага мога да заема позиция. Комунистите се отличават с една интелигентност, която винаги ми е била присърце.
Аз обаче не харесвам разкази на момичета, които били изнасилени и нямало на кого да се оплачат, а срамът бил потулван.
Всъщност основна причина да не харесвам управлението на Партията преди.
Освен това не е невъзможно по време на Чернобил да сме имали безплатни карти за море?Загубих приятелка в детската градина. Само помня,че следващата година я търсех.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 962373
Постинги: 517
Коментари: 735
Гласове: 3869
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031