Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2020 17:45 - Немски вестник: Според информации на ЦРУ, банкерката Цветелина Бориславова е изпирала парите от престъпни дейности, в които е бил замесен Борисов
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 704 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 30.09.2020 17:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Взимай парите и бягай: Измамите на една българка с влиятелни познанства

Според информации на ЦРУ, банкерката Цветелина Бориславова е изпирала парите от престъпни дейности, в които е бил замесен Бойко Борисов. Това пише "Зюддойче Цайтунг" в статия за измамничката Ружа Игнатова.

"Изчезналата кралица" – под това заглавие в края на миналата седмица германският вестник "Зюддойче Цайтунг" публикува на няколко големи страници журналистическото разследване на Филип Боферман, посветено на българката Ружа Игнатова. Смята се, че „криптокралицата“ или „д-р Ружа“ е международна измамничка, успяла чрез механизма на финансовите пирамиди да завлече милиони хора и да спечели поне 5 милиарда долара.

Коя е Ружа Игнатова?

Разследването на вестника тръгва от новите разкрития на международна медийна мрежа, известни като FinCen, в които се появява и името на Игнатова. Тя е родена в Русе през 1980 година, а през 1990 семейството ѝ емигрира в Германия. В градчето Шрамберг още помнят Ружа като отлична ученичка, която дори прескача един клас, но и като талантлива актриса. Младата чернокоса жена обича обувки с високи токчета, ярко червило и екстравагантни дрехи, разказват нейни съученици. По-късно тя обича пищните партита с много дим и фойерверки, скъпи яхти и холивудски ефекти.
Германският вестник припомня, че след 2016 година тя си купува пентхаус в най-скъпия лондонски квартал Кензингтън, претъпкан от скъпи произведения на изкуството, а в Дубай притежава жилище за 2,5 милиона евро. Винаги носи супер скъпи бижута и вечерни рокли, дори когато седи на бюрото си и пише мейли.
Схемата на „д-р Ружа“ е криптовалута по подобие на биткойн, която обаче щяла да има няколко важни предимства: удобна за използване, сигурна, лесно разбираема и без неочаквани валутни колебания. Всъщност криптовалутата на „д-р Ружа“, наречена „Уанкойн“, се оказва най-обикновена финансова пирамида, пише авторът на разследването. Според него, „Уанкойн“ е нещо като простоват клониниг на биткойн, но въпреки това успява да завлече милиони хора, които инвестират в криптовалутата с надежда за големи и бързи печалби.

Цветелина Бориславова и Бойко Борисов

Според „Зюддойче Цайтунг“, след като завършва право и работи в една голяма консултантска фирма, Ружа Игнатова се връща в България.

новата фирма нейна шефка е Цветелина Бориславова, „една от най-богатите жени в страната и бивша любовница на сегашния премиер Бойко Борисов," уточнява вестникът. По-нататък в обширната статия четем:
„Според информации на ЦРУ, през своята Българо-американска кредитна банка Бориславова е изпирала парите от неговите (на Борисов – бел. ред.) престъпни дейности: нелегални петролни сделки, търговия с метамфетамин. Това е светът, в който навлиза 29-годишната тогава Ружа Игнатова. Един свят, в който могат да се изкарат много пари."
Нито Бориславова, нито Борисов отговарят на запитванията на „Зюддойче Цайтунг“ относно обвиненията, които отправя срещу тях докладът на ЦРУ. От кабинета на Борисов отговарят единствено, че всеки опит да бъде свързан премиерът с „Уанкойн“ или Игнатова, бил „манипулация“. В сянка остават контактите, които установява по онова време Игнатова, съобщава още изданието.
В разследването става дума за скъпите имоти в центъра на София, които закупува Игнатова, а също и за брат ѝ Константин Игнатов – почитател на татуировките и бейзболните каскетчета. „Консти Кекс“, както той сам нарича себе си във Фейсбук, първоначално поема от кака си ръководството на фирмата, а после става и главен свидетел на обвинението срещу нея. Обвинение, което тръгва от разкритията на един норвежки IT-експерт, разгадал първи схемата на „д-р Ружа“.

Взимай парите и бягай!

Константин Игнатов твърди, че сестра му има по цял свят cash rooms – стаи, натъпкани със стотици милиони долари. Къде е самата криптокралица – това никой не знае. Не знае и брат ѝ, на когото в съда помага не друг, а звездният адвокат Джефри Лихтмън, защитавал преди това Ел Чапо и мафиотския кръстник Джон Готи.

В края на статията в „Зюддойче Цайтунг“ се цитира едно изречение, с което през 2014 година прохождащата криптокралица описала своя бизнес-план: „Взимай парите и бягай". 

Източник: Дойче веле



Гласувай:
7



1. apostapostoloff - Тези голословни твърдения са опровергани
30.09.2020 19:11
от руските тайни служби. Парите са изпрани от Румен Радев и Корнелия Нинова. С помощта на Христо Иванов И Радан.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822401
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031