Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2020 08:14 - Вече близо хиляда са творците и интелектуалците, искащи оставката на кабинета
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 971 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 08.10.2020 08:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Около 1000 станаха творците, учените и интелектуалците, които подкрепиха отвореното писмо с искане за незабавни оставки на премиера Бойко Борисов и правителството, на главния прокурор Иван Гешев, на директора на БНТ Емил Кошлуков, на председателя на комисията по култура Вежди Рашидов и на председателя на парламента Цвета Караянчева.

Отвореното писмо беше депозирано и разпространено преди шест дни, като тогава подкрепилите го бяха 123 изявени личности. В специално създадена фейсбук страница те привлякоха още съмишленици, поддържащи исканията в писмото - нуждата от отхвърляне на порочни модели на управление, лошата медийна среда, необходимостта от борба с корупцията и други важни проблеми, свързани с отношението към културата.

ОТВОРЕНОТО ПИСМО

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА!

През последните месеци живеем в условия на незаконни протести, които искат оставката на законно избраното правителство, премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и председателя на парламента Цвета Караянчева. Същите искат и оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Стигна се до насилие на гости, участвали в предаването „Панорама“ заради изразена лична позиция.

Подбудители от месеци на тези агресивни форми на протест е т.нар. „Отровно трио“. В него влизат неуспели хора, комплексари, за които прокуратурата, МВР и самият премиер твърдят, че са платени от олигарси с повдигнати обвинения, които са укриват в чужбина. Твърди се също, в което не се съмняваме, че зад протестите стои президента Румен Радев, който иска да върне петолъчката на сградата на партийния дом, която днес е на българския парламент. Радев е проводника на руските интереси в България и е разединител, а не обединител, какъвто трябва да е държавният глава.

Управлението на страната постигна големи успехи в изграждане на демокрацията в България и в борбата с корупцията. Прокуратурата повдигна обвинения на олигарси и действащ министър, което не е правено досега в историята. Именно тези олигарси плащат за организиране на кампания срещу Борисов и Гешев. Манипулирани записи и снимки трябваше да опетнят името на лидера на управляващата партия ГЕРБ Бойко Борисов. Няма кой да повярва на скалъпени компромати.

Вътрешни и външни сили се опитват да спрат възхода на страната, да организират преврат срещу легитимната власт. Вижте магистралите, пречиствателните станции, метрото, красива София, свободно работещия бизнес, ниската безработица, ефикасното справяне на управляващите се с COVID-19, щедро отпуснатите по 50 лева за пенсионерите. Всичко това е плод на усилията на тази власт. Резултатите са постигнати въпреки опитите да се внуши, че ГЕРБ управлява задкулисно с ДПС, а Борисов е в комбина с Делян Пеевски и Ахмед Доган. Твърди се също, че изборът на Иван Гешев е плод на договорка между тези хора. Злостна пропаганда, неподкрепена с нито едно доказателство.

Настояваме за прекратяване на протестите веднага. Настояваме също за оставката на президента Румен Радев. Настояваме прокуратурата да започне разследване срещу организатори и участници в протеста, които са получили финансиране от олигарси и външни сили.

Нека подкрепим демокрацията и законната власт!

Следват имената на подкрепящите подписката., чийто брой нараства всеки ден. 



Гласувай:
5



1. missana - Факт е, че все още има около 1000 "интелектуалци",
08.10.2020 10:09
задължени на червената партия за своята "интелектуализация". В действителност, обаче, те са толкова интелектуалци, колкото бабата на съседа ми е трамвай.
цитирай
2. iw69 - Нивото на всички пада, когато управляват невежи и простаци
08.10.2020 10:48
missana написа:
задължени на червената партия за своята "интелектуализация". В действителност, обаче, те са толкова интелектуалци, колкото бабата на съседа ми е трамвай.

цитирай
3. dobrodan - Като остана накрая само аз неподписал от "пет и половина милиона
08.10.2020 12:01
интелектуалци", да ме събудите.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравейте!
08.10.2020 12:23
Не знам какво продължават да пречат комунистите?
Ами управляващите да направят бърза справка Кои в редиците им не са били комунисти? Защото я съберат два файтона хора, я не? Лесна проверка!Защо търсят комунистите другаде? При тях са най- опасните- ренегатите!
Вместо да търсят вината в себе си, не при комунистите ,да се поучат от един владетел, който със сигурност не е бил комунист!
Кралят слънце- Луи Четиринадесети, по име!
Давал съм го поне 100 пъти за пример, ей така, неангажиращо!
Той е казвал, че не го е страх от това ,че министрите му са по-умни от него Работата е за тях, славата за него!
Но независимо от това е имал твърдо установен работен ден 12 или 14 часов, спазван до секундата Всеки важен за кралството документ е минавал през ръцете му!
Молиер, заради сатирите си изпаднал в немилост С 300 зора склонили да представят " Тартюф" Но му дали да разбере, че ако кралят не я одобри, защото и той е герой в произведението, това е краят му!
Завесите паднали Мъртва тишина в залата! Молиер е пребледнял, това е присъда!
И изведнъж скача кралят и бурно ръкопляска! И всички след него, залата ще се срути от аплодисменти!
Е, какво повече, за един истински владетел! Наречен Слънце, защото огрявал истински всичко важно за Държавата му
И резултатно!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822203
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031