Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2020 06:31 - Борисов, с изцепката „Работата носи свобода“ разбуни зловещия призрак на нацистките концлагери на смъртта
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 985 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 13.11.2020 09:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Борисов вярваше, че е успял да се измъкне от подаването на оставка. Смяташе, че е прецакал протестите, ЕС, чекмеджето с пачките и златните кюлчета, президента и всички, отвратени и изморени от управлението му.

Аз съм боса и правя каквото си поискам, - излъчва всяка негова изява от джипката, строителни площадки, села и горски пънове. Но се спъна там, където е най-уязвим – безпросветността.

Работата носи свобода, - заяви той при поредното фукане на асфалтирана отсечка по пътя към Калотина, пътя към Европа. Там се спъна, повтаряйки като зомбиран фразата, която генералът от СС Теодор Айке, ръководител на системата от концлагери, заповядал да се изпише на входа на териториите на смъртта. Така посрещали милионите хора от цяла Европа зловещите Заксенхаузен, Дахау, Освиенцим, Терезин, Грос Розен… Малцина оцелели.

В Бухенвалд, за разнообразие, бил поставен друг надпис: Jedem das Seine – „Всекиму заслуженото“.
Колко символично...

Невежеството този път прегази всички граници, дори на българското търпение. Това не е просто гаф и скандал, това е гавра с историята и трагедията на милиони хора.

Оставката е най-логичната последица след тази зверска издънка.

Източник: Фрог Нюз 



Гласувай:
7



1. apostapostoloff - В най- скоро времеБорисов ще открие отново лагерите
13.11.2020 08:46
и ще набута в тях подривните елементи като теб. Защото му писна от мръсници, галфони, сноби, гъзари, парвенюта и келеши. Само сопа за вас! И 12 часа тежък физически труд.
цитирай
2. ramone - :)))
13.11.2020 09:05
...зверска издънка, викаш... Да бехте с Фрогнюз, барем прочели в уики кой и кога го е казал за пръв път.
А, "Всекиму своето", впрочем е казано и от Левски, доста преди Бухенвалд.
цитирай
3. iw69 - Понятията
13.11.2020 09:37
са тежко, негативно обременени от времето на нацизма и никой нормален политик по света не би трябвало да ги използва в публичните си изказвания.
Още повече, ако страната ти е била съюзник на хитлеристите.
цитирай
4. iw69 - Ето и част от коментарите във Фейсбук относно изцепката на Асфалтпаша:
13.11.2020 10:10
Аниматорът Теодор Ушев:
Ситуацията в България изглежда отчайваща. 80% от близките ми са болни, хора умират, в болниците вече дори с връзки не приемат. На първо място по смъртност и заразяване сме. И в същото време един безумец продължава да безчинства и говори глупости, да отказва да предприеме мерките, които всички отговорни правителства приеха. И си купуват военни корабчета! Това, което тези кретени от правителството правят може да се нарече само по един начин - геноцид! Хора, пазете се сами, защото имате за управляващи редки психопати!

Журналистът от "Свободна Европа" Полина Паунова:
В момента работи, казва премиерът Борисов и извършва едно особено въртеливо движение с ръчица. Става дума за отсечка от магистрала. Мястото, на което се развива това действие е, много ясно, джипката. А публика на демонстративния строителен подем са здравният министър и шефът на Пирогов.
Първият няколко часа по-рано цитира Мартин Лутър Кинг пред народното представителство. Вторият традиционно обяснява в някоя телевизия колко е тежко положението с COVID-19. На маркировката показвана им от Борисов ... цари тиха, съгласна възхита (от задната седалка).
Как беше казала поетесата, но не за държавата си, а за душата си: “тая малка, паянтова лудница”.

***
Има неща, които не се понасят. И исторически грешки, които е недопустимо да се правят.
В гимназията ми преподаваше германка. Когато разказваше за концентрационните лагери очите й се пълнеха със сълзи. И изпитваше неистов срам, че държавата й е участвала в "това".
Впрочем, в Германия името Адолф не е забранено. Просто след Хитлер никой не го използва.
"Arbeit macht frei"- това е надписът на входа на "Аушвиц".
"Работата носи свобода", каза днес министър-председателят Бойко Борисов, демонстрирайки асфалт. (тая препратка също е съвсем символична). И по-страшното е, че никой не му реагира.
Има недопустими фрази. И няма извинение за тях. Когато става дума за тях... не съществува грешка на езика, хумор, невежество. Не съществува нищо.
Работата носи свобода в Аушвиц. Очевидно и в България през 2020 г.

Пиар експертът Мартин Димитров:
Борисов телом отново е здрав, но менталното му състояние е катастрофално.
Трябва да си много особен перверзник, когато хората умират, в болниците е ад, няма линейки, няма лекарства и ужас е сковал нацията, да натовариш проф. Балтов и ботоксовата принцеса на правителството Костадин Ангелов, и да тръгнеш да им показваш шосета и маркировки.
Нямам представа дали този човек изобщо разбира, че недовършените му пътища не са нещото, което вълнува някого в момента. Нямам представа дали този човек изобщо оценява сериозността на заплахата.
Или, понеже той вече има антитела, всичко е точно, така ли?
Ненормалник.
#оставка

Журналистът Генка Шикерова:
Борисов показва от джипа новите мостове на директора на Пирогов! Двама доктори в колата, а фърлихме сичко на първа линия и лекарите депутати даже. Балтов, виж каква маркировка!!!!

Наталия Сотирова:
Аз вече съм готова... Сложих си жълтата звезда, за да може копоите на тъпата банкянска тиква да ме намерят по-лесно.
Хайде, Борисов, започвай да ни затваряш в концлагерите и направо да ни избиваш!
Давай, проста тикво!
Нали работата ни прави свободни, наглецо? Ти го каза днес, а преди повече от 70 години Хитлер го е казал... Припозна ли се, тъпако?... Или си толкова прост, че даже не си даваш сметка до какво дъно си стигнал...
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!!!


Журналистът Татяна Кристи:
Ако тези от Израел съветват борисов за милион долара на седмица да се вози в джипка -- наблъскана с всякакви клетници, които му лижат задните части, без грам достойнство, особено лекарите, дето ги вози по магистралите като пътни жрици -- това са пари на вятъра...

Пиар експертът Весислава Танчева:
Разликата между случайно вмъкнати в политиката ГМО-политици и онези, които съзнателно са избрали да правят кариера с обществена дейност, е че вторите дълги години учат история, политология, социални науки и си запълват времето с трениране на обноски и поведение пред публика.
На избори първите залагат на първичния си чар и илюзията, че нямат нищо общо с политическото статукво, а вторите - на знания, точна риторика и отработени жестове.
Понякога светът има нужда от свежия полъх на политически неопитните лидери, а друг път се налага да си почине от сътворения от тях хаос, особено ако са типични предствители на свръх амбициозната арогантна посредственост.
Това - по принцип.
А в частност, само истински дебелокож и крайно невеж политически ГМО може да употреби фразата Arbeit macht frei по адрес на излекуваните от Covid-19.

Стоил Янков:
Когато здравната ни система е в състояние на свободно падане и няма свободни легла в болниците (има някакви кревати, необезпечени с медицински персонал и апаратура), а лекари, сестри и санитари изнемогват в битката с коронавируса. Когато и от космоса е видно, че в България нямаме никаква организация за справяне с пандемията от коронавирус.
Точно тогава премиерът Борисов е решил, че е най-подходящо да показва на здравния министър и на шефа на Пирогов чакъл и асфалт. Това не е безотговорно поведение към здравето на нацията, това е жестокост. Вместо г-н премиерът да разхожда министър и шеф на болница по строителни площадки, да бяха отишли до координационния център в София.
Знам, че са много заети да си обясняват видовете настилки и колко бързо напредва строителството, затова ще опитам да им предам лични впечатления от работата на координационния център.
Въпросният център, господа, всъщност е двора на Инфекциозна болница и когато на някой простосмъртен му се наложи да отиде там, вижда следната трагедия – десетки линейки наредени една след друга и една лекарка (Бог да поживи д-р Детелинова за нечовешките усилия, които полага) върви от кола в кола, преглежда болните и в зависимост от състоянието им решава кой накъде. Обаче, ако някой има нужда от настаняване в лечебно заведение, следват безброй разговори и разправии с болниците. Това е накратко, дългото ще запазя за себе си и семейството ми. Скръбта и болката от непрежалимата ни загуба, също.
Вие, г-да управляващи, продължавайте да си обикаляте по строителните площадки. Не се притеснявайте за хората - голяма част от нас ще обикаляме гробищата.

Полк. Николай Марков:
Телевизиите на олигарсите му разпространяват видеообръщение на Боко Кюлчето, направо от златната жипка:
"...Балтов, гледай тука какви пътища съм ви направил, не блей през прозореца. Мани ги тия твойте докторчета от Пирогов дето се изпозаразиха всичките срещу жълти стотинки, а пациентите измряха. Мене гледайте вие, какви чудеса за вас правя."
В процеса на управление на жипката и налудничавите словоблудсва тулупа гледа настрани, а жипката полита към мантинелата с голяма скорост, но бодигард с рязко хващане на кормилото връща летящата чиния на Кюлчето в поредната му крива магистрала. Насреща цигани с лопати:
"...ко прите, бе? Бачкате, а!? Ей тука съм ви докарал министъра на здравеопазването да ви лекува. Нъл тъй, Ангелов!? - Тъй, тъй - отговори министъра, който се возеше като чувал и изглеждаше като такъв на фона на мафиотското туловище. - Шъ ги ликуваме."
И аз шъ пулудея от срам, гуспуда другари - ни съ издържа вечи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4871077
Постинги: 2537
Коментари: 6398
Гласове: 16701
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930