Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2021 10:42 - СГС реабилитира фашизма у нас
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1221 Коментари: 1 Гласове:
-2

Последна промяна: 24.02.2021 13:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кога СГС ще отмени и присъдите на Нюрнбергския трибунал и ще забрани ли Антилуков марш?

На 11 февруари 2020 г. Софийската градска прокуратура (СГП) внесе иск в Софийския градски съд (СГС) да бъде заличен Български национален съюз "Еделвайс" (за краткост - БНС) - организатор на неонацисткия Луковмарш. Аргументи: целите и действията на БНС се различават от декларираните в устава и противоречат на Конституцията, която забранява всякаква дейност срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, разпалването на расова, национална, етническа или религиозна вражда и омраза.
На 16 февруари 2021 г. СГС излезе с едно решение, което щеше да е забавно четивце, ако не беше скандално, реваншистко и откровено противоконституционно.
Пак на 16 февруари в сайта на Луковмарш се появи тържествующ текст: "Ние не капитулираме!".
Какво направи СГС?
Първо. СГС отхвърли всички доказателства, събрани от ДАНС, че БНС нарушава Конституцията и разпалва расова, етническа и религиозна вражда.
Второ. СГС отхвърли всички исторически факти, предоставени от компетентното вещо лице - директора на ДА "Архиви" доц. Михаил Груев, за нацизма и антисемитизма на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ) по принцип и в частност - на ген. Луков.
Какво ни каза СГС?
Първо. Че българските неонацисти са едни туристи, спортисти, любители на българската природа, родолюбци, пазители на българската история и традиции.
Че Луковмарш е мило, невинно, безобидно шествие на вегетарианци, декорирани със знака на рода Дуло и закичени с еделвайси, щото еделвайсът бил изконно българско цветенце, а не един от нацистките символи.
Че всеки член на БНС е личност самостоятелна и ако случайно, ей тъй, при неудържим родолюбив порив изпраска по телевизора или във фейсбук нещо фашизоидно и противоконституционно, то това фашизоидно и противоконституционно нещо е просто един индивидуален акт, едно лично мнение и не ангажира по никакъв начин самата организация и изобщо, ама хич, не произтича от нейната философия. Философия, заявена ясно и недвусмислено, защото БНС се изживява като продължител на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ) и на "неугасващото дело на ген. Луков".
Че униформите на БНС са предназначени само за тържествени случаи като Луковмарш и нямат нищо общо с Легиона.
Второ. Че ген. Луков е един уважаван военен експерт и водач на скаутите.
Че ако някакви хора от СБНЛ са разпространявали антисемитски и нацистки призиви и позиции, то тези призиви и позиции не са били съгласувани с "великия водач" на СБНЛ ген. Луков, ерго - "великият водач" ген. Луков не носи никаква отговорност за тези индивидуални и самоволни действия на някакви възпалени мозъци от СБНЛ.
Че СБНЛ и ген. Луков нямат нищо общо с нацизма и антисемитизма.
Че СБНЛ и ген. Луков изобщо не се идентифицират с италианските фашисти и с германските нацисти.
Че няма никакви доказателства СБНЛ на "великия водач" ген. Луков да е участвал в каквито и да било нацистки и антисемитски прояви.
Какво ни казват историческите факти и документи?
Из експертното становище на доц. Христо Груев (18.11.2020), отхвърлено дръзновено от СГС:
За ген. Луков: "той е една от най-митологизираните фигури"; няма "документално потвърждение на широко лансираната теза, че на 28.09.1918 Луков и батареята му са спасили Кюстендил от сръбска окупация"; като министър на войната (1935) "започва все по-плътно да следва опита на нацистка Германия във възстановяването и в преустройството на армията по нацистки образец. По негова покана пристигат немски инструктори";
През 1938 Луков е "сочен от германския посланик като един от най-преданите и потенциално ценни за германците... С началото на войната той става все по-високо ценен от тях... На него се гледа като на алтернатива, в случай, че царят или правителството се опитат да потърсят път извън Оста"; "неговите речи и публични прояви все повече се насищат с нацистка риторика"; "Най-потресени от смъртта му са германците... Бекерле я оценява като тежък удар за германските интереси"...
"През 1942 г. е провъзгласен за обединител на легионерите и "Велик водач на СБНЛ". "Макар самият Луков да не артикулира лично антисемитските заклинания на своите берлински покровители, в цялата страна започват да се разпространяват позиви, брошури, лозунги и всякакви печатни произведения, в които се клейми международното еврейство, световния болшевизъм, англо-американската плутокрация, масонството и т.н. В Централния държавен архив са запазени немалка част от тях".
За СБНЛ: След възкачването на Хитлер организациите от дясно-радикалния сектор "се превръщат в реципиенти на германския националсоциализъм, възприемат неговия антисемитизъм, расова ненавист и социален радикализъм... Най-силната организация от този тип е СБНЛ". През 1932 г. Съюзът на младежките национални легиони (който ще се преименува на СБНЛ) "създава свои градски групи... и клонове в почти всички гимназии... [тези групи] устройват публични погроми и побои над прокомунистически младежки сбирки и хора, което ги легитимира преди всичко като антикомунисти";
През 1933 г. "организацията [СБНЛ] възприема за свой образец еднопартийния политически модел от фюрерски тип. В нейните публични жестове и официална символика все повече място заемат различни нацистки атрибути и стилистични фигури"; първият фюрер Иван Дочев "започва да се назовава "Върховен водач"; през 1934 г. в Берлин Иван Дочев и ген. Никола Жеков имат среща "със самия Хитлер", който "дава благословията си, а и щедра финансова подкрепа, за преустройството на легионите по модела на "Хитлер югенд".
Под ръководството на ген. Луков "СБНЛ бързо и видимо придобива антидемократичен и антисемитски профил" и "еволюира по посока на засилване на антидемократичните и антисемитски тенденции".
Какво не иска да чете и да знае съдия Цветкова?

Аз няма да цитирам огромния океан от документи за Легиона. ДУМА вече публикува една част от тях. Ако съдия Цветкова не желае да чете ДУМА, нито доц. Груев, да попрегледа сборника "Социално наляво, национализмът - напред", изд. 2009, съставител Николай Поппетров. Вярно, дебелшък е сборникът, къмто 900 страници...
Съдия Цветкова! Имам да Ви казвам някои неща!
В решението на СГС името на Иван Дочев е изписано "И.Д.". Скромно. И някак загадъчно. Този тип "И.Д." след 1944 бяга панически от България, завърна се триумфално през 1997 г. и заяви цинично: "Нямаше преследвания на евреи, нямаше погроми, нямаше концлагери. Българското правителство взе известни мерки, че да се избегне опасността евентуално евреите да им направят (на германските войски! - б.а.) някакви пакости. Затова се въведоха някои мерки евреите да не могат да ходят нощно време, да имат обединен знак (еврейската звезда - б.а.), да се разселят от пътища, по които минават германските войски, но нямаше преследвания, нямаше ограбване, нямаше концлагери! Те (евреите! - б.а.) бяха изпратени на места, където никой не можеше да ги безпокои"... Ах, каква загриженост!...
СБНЛ е откровено нацистка организация по тертипа на Хитлерюгенд. Девизът на Хитлерюгенд е "Blut und Ehre" ("Кръв и чест"). Философията "Blut und Ehre" ражда през 1935 г. Нюрнбергските расови закони. "Blut und Ehre" е заглавието на книгата на Алфред Розенберг - вдъхновител на Холокоста. От "Blut und Ehre" ще се роди "Blood and Honour" - международната неонацистка мрежа с метастази в целия свят, в България - също.
Вижте предначертанията на Хитлер за светлото бъдеще на младежта: "В замъците ми на Тевтонския орден ще израсне младеж, пред която светът ще затрепери. Искам брутална, деспотична, безстрашна, жестока младеж. Младите трябва да са точно такива. Те трябва да понасят болката. Не трябва да има нищо слабо и изнежено. Свободният, великолепен хищен звяр трябва отново да заблести в очите им... Ето така ще създам новия ред!" (1933).
Униформите на неонацистите от БНС напомнят поразително униформите на "кафявите ризи", на SA - щурмоваците на NSDAP. Остава да запеят марша на SA, в който се казва как евреите и всички "иноверци и инородци" ще бъдат прогонени "от нашия дом". И завършва така: "Ние сме верни на пречупения кръст. Слава на нашия Фюрер, слава на теб, Хитлер!".
Чии са тези възгледи: "Ние най-силно се опълчваме срещу коварното и подло еврейство. Евреите са най-големият враг на народите. София не е столица на българите, а на евреите. Евреите като червеи разяждат българското тяло. България е златна земя за тях. Никъде другаде те не са така галени и уважавани... Еврейството е голяма опасност за България. Неговото царство на много места свърши, само бедна България още го търпи и му робува... Евреите трябва да се изгонят!... Нашата държава е прекалено внимателна с чифутите!".
Тези възгледи са на СБНЛ с "Върховен водач" Иван Дочев и "Велик водач" ген. Луков. Техен горд приемник е скромното туристическо дружество БНС, с "Еделвайс" зад ухото...
Не е работа на съда да оценява исторически персонажи. Има си историческа наука.
Решението на СГС е политическо, преднамерено, противоконституционно и поради това - нищожно. Това решение подмени историята, реабилитира нацизма, оневини ген. Луков, узакони избуяването на неонацизма в България и легитимира Луковмарш.
Оставам в трепетно ожидание кога СГС ще забрани Антилуков марш, ще оневини Хитлер, Гьоринг, Гьобелс и цялата пасмина нацистки палачи и престъпници и най-сетне ще отмени присъдите на Нюрнбергския трибунал!

автор: Велислава Дърева, в. Дума от 22.2.21 



Гласувай:
4



1. zaw12929 - СКАНДАЛНО- ПРОПУСКАТ ЧЕ ИМА НАР...
23.02.2021 00:43
СКАНДАЛНО- ПРОПУСКАТ ЧЕ ИМА НАРОДЕН СЪД, НАРЕДЕН СРЕЩУ ФАШИСТИ ОТ ЕВРОПА - ЗАЩОТО ВЪЗРАЖДАТ ФАШИЗМА
ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ С ОНОВА СТРАШНО МИНАЛО И ДА СЕ ОБЕДИНИМ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4825084
Постинги: 2502
Коментари: 6279
Гласове: 16467
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031