Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2021 18:30 - Посяването на семената на войната
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1992 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Каквито и нарушения на човешките права да са извършили Китай и Русия, те бледнеят в сравнение с огромните престъпления на САЩ срещу човечеството

Пол Крейг Робъртс, американски икономист, журналист и писател

/Поглед.инфо/ Китай губи търпение с Вашингтон. „Няма да ви хареса, когато сме ядосани“, казва Китай на Вашингтон. А Китай наистина е ядосан.

Пекин предупреждава Съединените щати и техните марионетки във Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия да се откажат, преструвайки се, че представляват „световното мнение“.

Това порицание към „Петте очи” (разузнавателният съюз между САЩ, Великобритания, Канада, Нова Зеландия и Австралия) следва едно силно послание, предоставено от Ян Джиечи, управляващ член на китайското правителство спрямо режима на Байдън по време на преговорите в Аляска.

Ян Джиечи каза на американската делегация, че:

„Съединените щати не притежават основанията да кажат, че искат да говорят с Китай от позицията на силата“.

С други думи, кой мислиш, че си ти? Откъде взехте идеята, че вашата самообслужваща се позиция представлява международно обществено мнение, както и че можете да се опрете на нас, за да се съобразим с вашата позиция?

В последните си публични изявления президентът Владимир Путин и външният министър Лавров спряха да молят Запада да бъде добър. Путин призна, че Вашингтон иска само хегемонични отношения с Русия, отношения, несъвместими с руския суверенитет.

Лавров от своя страна заяви, че враждебността на Европейския съюз към Русия може да доведе до прекъсване на отношенията с Европа от страна на Москва.

Вашингтон вероятно е твърде арогантен, за да чуе какво му се казва. Ето защо съм загрижен, че хегемонистичният стремеж на Вашингтон може да доведе до опустошителна война.

Лесно е да подбудиш американците, особено патриотично настроените привърженици на Тръмп, срещу Русия и Китай. Американският естаблишмънт не позволи на Тръмп да подобри отношенията с Русия, но му позволи да влоши отношенията с Китай.

Но какъв плоза имат поддръжниците на Тръмп, определени от режима на Байдън като „бунтовници на Тръмп“, „врагове на демокрацията“ и „най-голямата заплаха на Америка“, да подкрепят пропагандата на режима на Байдън срещу Русия и Китай?

Вашингтон и неговите наместници звучат като счупено радио с техните оплаквания за нарушения на човешките права в Китай и предполагаемото отравяне от Русия на Алексей Навални, човекът на Вашингтон, с когото искат да заменят Путин.

Лицемерието на Вашингтон не прави впечатление на Китай и Русия. Марионетките на Вашингтон се съгласяват с него, но по-голямата част от света разглежда Съединените щати като нарушител на човешките права с 20-годишното унищожаване на мюсюлманските страни и злото, нечовешкото и незаконното отношение към Джулиан Асандж.

Каквито и нарушения на човешките права да са извършили Китай и Русия, те бледнеят в сравнение с огромните престъпления на Вашингтон срещу човечеството, които включват защита на терора на Израел срещу палестинците.

Страхувам се, че дългите години на лицемерие във Вашингтон унищожиха световното уважение към достоверността и почтеността на Съединените щати.

Боя се, че Китай и Русия стигнаха до заключението, че е невъзможно да се примирят с правителство, чиито думи са ограничени до пропаганда. Произтичащата от това липса на доверие от страна на Русия и Китай към Вашингтон, заедно с стремежа на Вашингтон за хегемония, увеличават опасността от война.

Изглежда, че нищо не може да се направи за този риск от страна на Съединените щати.

Съдейки по съдържанието на повечето статии в списъка на Джонсън, ежедневна колекция от материали за Русия, руските изследвания в Съединените щати вече не са сериозни и се състоят до голяма степен от обвинителна пропаганда, която представя Москва, както Вашингтон иска тя да бъде представена.

Американците не разбират рисковете, които Вашингтон поема с Китай и Русия, тъй като медиите не обясняват фактите и рисковете за тях. Стивън Коен, наскоро починал, беше може би последният американски академичен руски експерт. Двамата с него споделихме загрижеността, че намерението на Вашингтон да увреди Русия посява семената на войната. За нашите усилия бяхме наречени „руски измами“. За интелигентен коментар на Русия човек се обръща към The Saker и Андрей Мартянов, а не към университетските катедри по русистика. За съжаление за разбиране, всички, които поставят истината на пътя на пропагандата на Вашингтон, се отхвърлят като „прокремълски“.

Заглушаването на гласовете на здравия разум е начинът, по който възникват войните.  



Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823114
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031