Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2021 18:27 - Пол Крейг Робъртс: Глупостта на САЩ е опаса за целия свят
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1510 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
/Поглед.инфо/ Отново сме като през пролетта на 1939 година.
Страна без медии е изгубена заради глупостите на своето правителство и точно такава е позицията на Америка днес. В ядрената ера целият свят е в ръцете на безумниците на Вашингтон. В момента некомпетентните глупаци, на които една непреклонна американска общественост им позволява да управляват, подготвят ядрения Армагедон, като поставят нападателни ракети на руската граница.

Използвайки своите медийни проститутки, за да маркират президента Тръмп като „путински прислужник“ и „руски агент“, военно-охранителният комплекс успя да принуди президента Тръмп да приеме смъртта на стабилизиращия договор за INF (договорът за силите със среден обсег).

След като се отърва от Договора, сега Вашингтон говори за поставяне на ракети на руската граница. Единствената цел на такива ракети е да се даде възможност за първи удар. С други думи, Кремъл вижда ракетите като прелюдия към американски първи удар.

Русия няма нито враждебна идеология, нито каквито и да било планове или стремежи за военно завладяване на Запада. Това прави постоянните призиви и фалшиви обвинения на Вашингтон да изглеждат като пропаганда, целяща да оправдае атака срещу Русия.

Това е изключително безотговорно. Ако руснаците видят ситуацията по този начин, Кремъл едва ли ще седи в очакване на атака.

Европейските марионетки на Вашингтон, на които непокорните европейци позволяват да ги управляват, са глупави отвъд нормалното възприятие и е възможно да позволят на Вашингтон да локализира офанзивни ракети в техните страни.

Последицата ще бъде, че всички големи европейски и британски градове ще бъдат таргетирани от ракетите на Русия.

Това е обширна ситуация с опасност от предупреждения за системни грешки, водещи до ядрена война. Ракетите на руската граница не оставят на Русия време за разследване дали предупреждението е грешка.

По време на дългата Студена война имаше много грешки в системата за предупреждение, но те бяха уловени навреме. Това, което прави Вашингтон, съкращава времето, което означава, че единична предупредителна системна грешка може да започне ядрена война.

Неоконсерваторите се развеселиха, когато Договорът за ракетите със среден обсег беше унищожен от Вашингтон. Защо да се радват на драматична стратегическа грешка, която максимизира шанса за война?

Вместо това трябва да има широко разпространено търсене за възстановяване на договора от външнополитически експерти. Проблемът е, че Западът има пропагандисти, а не експерти. Така наречените експерти по Русия са истински русофобски. Те пишат от гледна точка, че всичко е по вина на Русия.

Например, помислете за последицата от безсмислената гаранция, дадена на Украйна, че Америка ще им се притече на помощ, ако Киев поднови нашествието си в Донбас и Русия се намеси.

Русия знае колко лудо е украинското правителство и с основание е загрижена, че гаранцията ще доведе до подновена атака срещу руския народ в Донбас. Отговорът на Кремъл беше да се опита да предотврати нападение, като прехвърли военни сили към украинската граница.

Как реагираха правителството на Съединените щати и така наречените „руски експерти“?

Крадецът на избори в Белия дом се обади на украинския президент и потвърди:

„Непоклатимата подкрепа на Съединените щати за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в лицето на продължаващата агресия на Русия в Донбас и Крим“.

Патетичният Питър Дикинсън, „експерт“ в русофобския Атлантически съвет, игнорира струпването на украински военни сили в подготовка за възобновяване на атаката срещу Донбас и открои отбранителния отговор на Русия на заплахата като повишаване на опасността за „международната общност“.

Вашингтон винаги твърди, че говори от името на света - за „руска офанзива, която може да изтласне отвъд районите на Източна Украйна“ и да завладее Украйна.

Двубитният пропагандист Дикинсън обвинява Русия за „драматична ескалация“ и твърди, че „редица фактори сочат възможността за наближаваща руска офанзива“. https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/is-putin-about-to-launch-a-new-offensive-in-ukraine/

Дикинсън неправилно определя причините за отбраната на републиките на Донбас срещу украинската атака като руски военни действия. Това, че би заявил такава очевидна неистина, е доказателство, че той знае, че Америка няма истински експерти, които да го поправят.

Дикинсън демонстрира, че колегите му от Атлантическия съвет са нечестни като него. Неговият колега Джон Хербст приписва „бързината в Украйна“ не на американската гаранция, целяща да насърчи украинската агресия срещу Донбас, а на руския отговор на гаранцията.

В Съединените щати руските изследвания са корумпирани и купени. Не можете да бъдете експерт по Русия, освен ако не сте русофоб.

Балансираният възглед е индикация за поддръжник на Тръмп и човекът, който го изразява ще бъде изгонен от университета.

За разлика от Студената война през 20-ти век, няма дискусия и няма кой да спре провокативната политика, която да доведе до война.

Рон Пол представя истинската картина:

„На 24 март президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа това, което по същество беше обявяване на война на Русия. В документа, озаглавен Президентски указ № 117/2021, подкрепеният от САЩ украински лидер декларира, че официалната политика на Украйна е да си върне Крим от Русия."

„Декларацията, че Украйна ще си върне Крим от Русия, също последва и може би беше подбудена от възпламеняващото и глупаво изявление на президента Байдън, че „Крим е Украйна", пише Пол.

„Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен, който беше главен архитект на подкрепяния от Вашингтон преврат срещу Украйна през 2014 г., продължи да скандализира украинците, обещавайки пълна американска подкрепа за„ териториалната цялост “на Украйна. Много американци се чудят защо от администрацията не са дори наполовина загрижени за териториалната цялост на САЩ", продължава Рон Пол.

„За да не се отлага, в началото на този месец американският министър на отбраната Лойд Остин - който преди това беше член на борда на ракетостроителя Raytheon - се обади на колегата си в Украйна и обеща:

„Непоклатима американска подкрепа за суверенитета на Украйна “.

Крим да бъде украинска територия, това очевидно е ясна зелена светлина за Киев да предприеме военни действия", смята той.

„Вашингтон също изпраща оръжия. През последните седмици са пристигнали около 300 тона нови оръжия и още много са на път", добавя Пол.

„Както можеше да се очаква, Москва отговори на указа на Зеленски и на все по-войнствената реторика в Киев и Вашингтон, като пренасочи войски и други военни активи по-близо до границата си с Украйна", пише той.

"Някой съмнява ли се, че ако САЩ бяха в същата ситуация - например, ако Китай инсталира враждебно и агресивно правителство в Мексико - Пентагонът може да премести войски по подобен начин", пита риторично Рон Пол.

„Но според медийния клон на американския военно-индустриален-конгресно-медиен комплекс руските войски не са отговор на явни заплахи от съсед, а са просто по-скоро„ руска агресия", пише той.

Крим е част от Русия от 1783. През 1954 г., когато Русия и Украйна са част от една и съща държава, Крим е присъединен към украинската провинция на Съветския съюз.

Когато СССР се разпадна, Съединените американски щати, използвайки Елцин, започнаха да разглобяват Съветския съюз, правейки независими държави от много съветски и бивши руски провинции.

Украйна беше отделена от Русия и направи независима държава през 1991 г. Крим беше организиран като автономна република и Русия запази правото да продължи да базира флота си в Крим съгласно дългосрочен договор.

Когато Съединените щати свалиха украинския президент Янукович и създадоха марионетно правителство, Крим гласува да се събере с Русия и това стана.

Марионетното правителство в Киев провокира напускането на Крим и Донбас от Украйна чрез репресии срещу руснаци и чрез премахване на официалната употреба на руския език.

Вашингтон беше силно разочарован от неуспеха си да лиши Русия от военноморската си база в Черно море и през последните седем години прави всичко възможно, за да провокира конфликт между Украйна и Русия.

Загадката е защо Русия се е примирила с това.

В един момент търпението се изчерпва. Ако Вашингтон погрешно прецени тази точка, адът ще дойде на закуска.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Това е 1939 г. и „полската гаранция“ отново.

Колекцията от идиоти във Вашингтон, която се прави на правителство, е луда.

Москва предупреждава за „мерки“ срещу разполагането на западни войски в Украйна, тъй като Киев цитира гаранции за американска подкрепа в конфликт. 



Гласувай:
8



1. germantiger - а не ве
09.04.2021 19:23
това е нищо

по-вредни са глупостите на русия и китай
цитирай
2. iw69 - Авторът е американски политик, двойно по-възрастен от теб, с дълъг опит и поглед в-у света.
09.04.2021 19:34
germantiger написа:
това е нищо

по-вредни са глупостите на русия и китай


Със сигурност той по-добре може да прецени от теб кое е по-опасно!
цитирай
3. jupel - Що го не пратиш тоя в....девета...
10.04.2021 01:42
Що го не пратиш тоя в чуждите сайтове, а не в бг български като ми ги хвали онези ...?!

Той и мен нарича ком. кучка без да знае каква съм и коя съм, не ме познава, но то тук са тези като него на почит, защото им се позволява - платили са си.


Айде одмата им кажи в Америка и при баба Меркел!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4820865
Постинги: 2499
Коментари: 6276
Гласове: 16450
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031