Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2021 07:40 - Руските сили са готови за война със Запада ако се наложи
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1203 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 14.04.2021 17:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Двe руски армии, заедно с три въздушно-десантни части, са готови и изчакват, ако конфликтът със Запада прерасне в пълномащабна война, заяви Москва във вторник след внезапна проверка на войските. Също и почти целият каспийски боен флот е прехвърлен в Черно море.

След посещение на войниците министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви пред журналисти, че персоналът отговаря на стандартите, изисквани за ситуацията.

„Войските показаха пълна готовност и способност да изпълняват задачите за осигуряване на военната сигурност на страната“, каза той.

„В момента тези съединения и формирования участват в тренировки и учения", каза още министърът.

Сергей Шойгу заяви, че предислоцирането им е станало „в отговор на военната активност на алианса, която заплашва Русия“.

Този ход се случва на фона на ескалиращо напрежение с ръководения от Съединените щати блок на НАТО и след кървави битки в Източна Украйна между силите на Киев и двете отцепили се републики на Донецк и Луганск.

Руският политик добави:

„Войските на Вашингтон се прехвърлят от континенталните части на Северна Америка през Атлантическия океан в Европа и тези войски се придвижват през Европа до руските граници. Основните сили са съсредоточени в Черно море и Балтийския регион. "

В същото време министърът заяви, че се открива нова граница в конфликта между Русия и Запада в замръзналия далечен север.

„За да се укрепи отбранителната способност на Руската федерация и да се защитят нейните национални интереси в Арктика Министерството на отбраната системно работи за увеличаване на бойните способности на Северния флот", каза той.

Миналата седмица московските дипломати разкриха, че са провели спешни преговори с колеги във Вашингтон като част от усилията за избягване на по-нататъшна ескалация.

„Имахме контакт с администрацията на Съединените американски щати относно ситуацията в Донбас и изчерпателно обяснихме на тяхната страна какво се случва“, каза тогава външният министър на Русия Сергей Лавров.

Той заяви, че западната реторика над Украйна е все по-войнстваща в тон и добави:

„Вашингтон трябва да бъде загрижен за последиците от тази координирана политика", каза Лавров.

Кремъл по-рано описа ситуацията в региона като „плашеща“, като говорителят Дмитрий Песков добави, че „се провеждат не само една, но много провокации от украинските въоръжени сили“.

Съединените американски щати обаче изтъкнаха "достоверни" доклади за руски войски, които се групират на границата с Украйна, а говорителят на Държавния департамент Нед Прайс отправи "призив към Русия да се въздържа от ескалационни действия".

В решение, широко възприемано като демонстрация на подкрепа за Киев, Вашингтон изпрати два военноморски кораба до чувствителния регион на Черно море, край бреговете на Украйна и Русия.

Пратеници от Турция, която контролира достъпа до вътрешните води, казват, че „преди 15 дни са били уведомени по дипломатически канал, че два американски военни кораба ще влязат в Черно море."

"Корабите ще останат там до 4 май", заявиха турските представители.

Съветник на украинския президент Владимир Зеленски също използва разговори в началото на април, за да поиска подкрепа от Запада за „съвместни дейности, включително военни учения между Украйна и НАТО“.

Тези дейности, добави той, „трябва да включват наземни, военноморски и въздушни компоненти."

"Освен това е препоръчително да се повиши нивото на бойна готовност на войските в страните от НАТО, граничещи с Украйна", заяви украинският представител.

Андрей Руденко, заместник-министър на външните работи на Русия, отрече, че Москва има какво да спечели от засиленото напрежение.

„Сигурен съм, че всички приказки за някакъв предстоящ конфликт между Украйна и Русия са пример за поредния фалшификат, разпространен предимно от украинските власти“, каза той.

„Русия не се интересува от конфликт с Украйна, камо ли от военен", добави експертът.




Гласувай:
9



1. zaw12929 - НИЩО НОВО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70-100 ...
15.04.2021 22:34
НИЩО НОВО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70-100 ГОДИНИ.АПЕТИТИТЕ ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ И ОГРАБВАНЕ РУСИЯ НЕ СПИРАТ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822979
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031