Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2021 11:05 - Американски разузнавач: Западът да се отнесе сериозно към думите на Путин
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1073 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руският президент Владимир Путин, говорейки за опасността от преминаване на червената линия по отношение на Русия, напомни на Запада за съдбата на Ширхан от "Книга за джунглата", пише американският експерт.


Както отбелязва бившият разузнавач на американската морска пехота, Скот Райтър в статия за RT International, думите на руския лидер не са били чути във Вашингтон, до голяма степен благодарение на усилията на американските медии. Преводът на публикацията е представен от PolitRussia.

В посланието си до Федералното събрание руският президент Владимир Путин посвети по-голямата част от речта си на вътрешния дневен ред. Той говори малко за международната ситуация и отношенията с други държави, но много красноречиво и недвусмислено.

Според Райтър, очакванията на западните експерти са били, че президентът на Русия, след въвеждането на нови икономически санкции от Съединените щати, ще обяви прекъсване на отношенията със Запада в хода на своето послание.

Владимир Путин, въпреки откритата враждебност и дори грубост на западните страни, отбеляза, че Москва иска да поддържа добри отношения с тях и не възнамерява да „изгаря мостове“.

В речта си ръководителят на Руската федерация се позова на "Книгата на джунглата" на Ръдиард Киплинг, описвайки настоящите отношения между Русия и Запада. Президентът забеляза, че малките табаки се движат около Ширхан и вият, за да спечелят благоволението на своя господар.

Американският офицер призова Запада да приеме сериозно тези думи на Путин, припомняйки тъжната съдба на тигъра и чакала от книгата. Доброжелателството на Русия не трябва да се приема като слабост.

„Трябва да се отбележи, че в „Книга за джунглата“ чакалът табаки е бил убит от съюзниците на Маугли, докато Ширхан е бил убит от самия Маугли, хванат в капан в огън - най-добрата форма на асиметрична битка“, подчерта Ритър.

Американските медии обаче пренебрегнаха посланието на руския лидер. Експертът заключава, че неспособността на американските медии и в резултат на това администрацията на Байдън да разпознаят реалността може да навреди преди всичко на самите САЩ. 



Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4868500
Постинги: 2536
Коментари: 6395
Гласове: 16692
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930