Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2021 12:23 - Русоробите, не са от днес
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 2924 Коментари: 15 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Архивите са неумолими и категорични. Русороби начело с цар, патриарх, правителство
и  много десетки хиляди " продажници" откриват паметник на вр Шипка
Цар говори скверни слова, продажна многохилядна тълпа го аплодира!

image


Вижте речта на цар Борис III при откриването на паметника на Шипка

 

Паметникът на свободата на Шипка е открит на 26 август 1934 г., като на церемонията лично Цар Борис III изнася реч. Вижте тук словото му:

 

 

Ваши Високопреосвещенства, господа, братя българи,

Освобождението на българския народ е най-величавият момент, най-крупното събитие в нашата история. То е апотеозът на сбъднатите най-съкровени въжделения, хранени с векове в българската душа. На това място преди 57 години българската съдба се беше спрела в колебание. По тия върхове руси и българи водиха три дни страшните боеве, от които зависеше изхода на освободителната война. Старинната доблест на руското войнство се покри тук с нови лаври, а българското опълчение, родоначалника на нашата храбра армия, извърши своя легендарен подвиг. И пред удивените погледи на света тук възсия славата на българското оръжие, възкръснала след пет векове.

От „Орлово гнездо“ блесна първия сияен лъч на българската свобода. Шипка е героичният образ на българското възраждане.

Тя събра в един епически устрем мъжеството и духовните сили на българския народ. Но пътя до Шипка бе далечен път. По него е кeлията на Паисий, българската църква във „Фенер“, лобното място на Левски, на Ботев, и черешовото топче, които символически отбелязват преходите на неудържимия възход на българския народ. Народните будители и апостоли на революцията, борците за българска църква и борците за българска държава работиха, всеки със средствата на своето време, но с еднакъв полет и със същата светла надежда за българското освобождение. Победоносната освободителна война, водена от руските войски, начело с незабравимия благороден рицар Цар-Освободителя, бляскаво увенча тоя поглед на българина към свобода и народно добруване. Тая война бе от страна на братския руски народ едно дело на великодушие без друг пример в историята на народите. Господа, На тая светла епоха от борби, на това велико дело за Освобождението и на техните дейци и герои, народната признателност издигна тук, на това място, тоя величествен паметник. Всеки паметник, обаче, е разрушим от времето. Неразрушим е само споменът, който живее в поколенията и ги вдъхновява към подвиг. Такъв невидим паметник трябва да издигнем и ние в душите си за великата епопея на освобождението, за безсмъртния подвиг на Шипка и да го предадем на нашите потомци. Пред лицето на ратниците, героите и доблестните опълченци, живи между нас, и пред невидимите гробове на славно загиналите, нека кажем, че свето ще пазим техния спомен. На живите нека кажем: „Бъдете горди: вашият пример вечно ще въодушевева българските сърца“. А на падналите в борбата да кажем: „Спете спокойно. Вашите завети няма да бъдат забравени!“ С тия чувства на развълнувана почит, с които у всеки българин е свързана неделимо и почитта към братския руски народ и към руските герои и ветерани от Освободителната война, аз се прекланям дълбоко пред светлото дело на нашето Освобождение и, от името на българския народ, откривам тоя паметник и го предавам на грядущите поколения за назидание, вечна слава и признателност.

Да живее България! 







image



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. planinitenabulgaria - Един поздрав и от мен,
01.05.2021 13:11
https://planinitenabulgaria.blog/zabavlenie/2021/05/01/muzikata-na-pomosht-sreshtu-idiotite-6.1759705
цитирай
2. radostinalassa - На 3 март даже и президентът не каза...
01.05.2021 13:55
какво е това Освобождение. Дали не сме се освободили само от присъствието? това е нелепо.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Президентът всичко си каза на 3 март
01.05.2021 14:45
И за тогава, и за днес. Който е имал уши , го е чул


radostinalassa написа:
какво е това Освобождение. Дали не сме се освободили само от присъствието? това е нелепо.

цитирай
4. vencivaleri1951 - Коста
01.05.2021 14:50
Погледнах препратката към блога ти.

Разбирам от там, че само ти и Борисов сте в състояние да управлявате тази страна.
За съжаление с пострадали менискуси и двамата. Премести се слабата точка на божиите синове и герои-от ахилеса към менискуса


planinitenabulgaria написа:
https://planinitenabulgaria/zabavlenie/2021/05/01/muzikata-na-pomosht-sreshtu-idiotite-6.1759705

цитирай
5. анонимен - Хубаво, че е говорил царят така, ама ...
01.05.2021 15:06
Хубаво, че е говорил царят така, ама кой въведе идиотския термин монархофашизъм?
След като истинските фашисти са тия след Девети.
цитирай
6. apostapostoloff - Продължавай ти все в този дух и ще
01.05.2021 15:15
видиш как ще привършиш животеца си в затвора.

Русия е вражеска страна, а ти си неин подръжник. Къде мислиш, че ти е мястото?
цитирай
7. nkf - Венци, нелеп и жалък си в опита си да ...
01.05.2021 15:27
Венци, нелеп и жалък си в опита си да утвърдите русия като нещо добро за България и да докажете, че ние - Българите и България можем единствено да сме руска губерния/колония, каквато бяхме до 89-та, а в определени параметри - и след това. До вчера плюехте царете Фердинанд и Борис III - обединител /държавник от световна величина и истински Българин направил много за България/. Венци, ти и партията ти, воювахте срещу Царство България и заедно с чужда, окупационна армия извършихте преврат и геноцид. Имам личен, макар и детски спомен как се наричаха по времето на социализма Царете ни: то не бяха "омразни Кобурги"; то не беше "монархо-фашизъм" /абе, трябва да си наистина зрял идиот и без никакво образование за да съчиниш такава небивалица/; германски слуги; "причинители на три национални катастрофи" и т.н. и т.н. Сега изведнъж - започвате да го цитирате. Що тъй? Щото го обичате? Вие ли бе, активните борци, синчета и дъщерички на криминални престъпници - шумкари, воювали срещу държавата си. Опс, извинявай, забравих, че за вас единствената родина е СССР/русия. И какво доказва тая реч бе, Венци? Че русия ни "освободила", хахахаха. Емоционалните приказки и речи са едно, но политиката и интересите - съвсем друго. Ти, Венци, знаеш ли, че с предварителния договор за примирие от Сан Стефано, русия никаква свобода "не ни дава"? А знаеш ли, че същите тези, дето са на снимката, само 20-тина години по-рано, изклаха руските, сръбските и румънските войски в Добруджа? И още нещо: ти имената на колко командири на българското опълчение знаеш? Къде са им паметниците? Знаеш ли, че този паметник на Шипка е паметник на българското опълчение, което ДЕ ФАКТО СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА именно на този връх. Много долна пропаганда правиш, но е нормално за болшевик като тебе.
цитирай
8. blackpredator - аааааа,
01.05.2021 17:00
туй за великите Кобурги, осеменили със щастие България мноо кърти с 200!!!

иначе познавам внуците у блога на един постоящ комита - опълченец
Чудомировия бай Филчо Бездокачението
яка семка, БанкиКобургопреклонна..

и за Кобурговото слово
панегирик за чуждата, изстрадана история
цитирай
9. morskipesni - По повод нЕкои коментарии:
01.05.2021 18:42
Аз не познавам булгаробалкански никаквец, дето да не се е възползвал от АБПФК. Същите естествено, получиха малко по-сетне и ДИСИДЕНТСКИ привилегии.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Много си възбуден нещо...
01.05.2021 21:01
Лично мен не ме впечатлява словото на Борис, но то е факт, от който не можеш да избягаш. Премерено, справедливо, а и необходимо за случая-възстановяваме дипломатически отношения с руските народи- СССР. Впрочем на трибуната ще видиш освен кимон георгиев , патриарха и съветски зам министър, съветски военни и т н
Мен ме впечатляват близо 100те хиляди качили се на Шипка-без агитация, без автобуси и т н
Да , ние минаваме Дунава, нападаме румънците, разбиваме казашки подразделения, но повече са побратимяванията , отколкото битките със солдатите
Питаш ме за опълченци- Нямам в родата си, но тук съм показвал указ на Батенберг с който се оземлява прадядо ми и му се отпуска пенсия , като поборник.
Показвал съм и кръст именно от Дуран кулак на дядо
Баща ми има и медал за храброст от регентите във ВСВ, както и редкия орден Сталин, както и медал за освобождаването на Белград. Тоест веки е дал дан за България, рискувайки живота си.
Колкото до губернията. Никой не създава армия, банка, устройствени правила и закони, не участва в създаване на конституция в територия, която иска да владее. Повечето паметници и знаци в знак на признателност към руската армия са изградени преди 9 ти сентември с дарения, държавно участие, обществен труд.
Впрочем паметникът на ген Колев, е изграден без хонорар от комунист-арх Хайтов-син на Николай Хайтов
Да ти припомня ли, че три десетилетия до 9ти септември са събирани и така недосъбрани пари за паметника на този наистина блестаящ офицер-впрочем роден и изучен в проклетата Русия.
И да те попитам какво се случва с България след като вдигнахме ръка в съюз с германци и турци срещу Русия . Чърчил ни го казва право в очите след Ньой
Народ който взига ръка срещу освободителя си, заслужава участта си. Разбира се , че болката му не е , че сме се били с руснаците, а с англичаните при Дойран, правейки го него безработен.
Ще завърша с това.В края на 18 век около 22% от територията на Турция е на Балканския полуостров.
Към края на 19 век империята има 3% само на Балканите турско владение, което също нямаше да го има, ако не бе западната подкрепа. И чудно ми е, как и защо турците отстъпиха Балканите- Западът ли ги изгони, балканските страни смазаха аскер и башибузук ли?

nkf написа:
Венци, нелеп и жалък си в опита си да утвърдите русия като нещо добро за България и да докажете, че ние - Българите и България можем единствено да сме руска губерния/колония, каквато бяхме до 89-та, а в определени параметри - и след това. До вчера плюехте царете Фердинанд и Борис III - обединител /държавник от световна величина и истински Българин направил много за България/. Венци, ти и партията ти, воювахте срещу Царство България и заедно с чужда, окупационна армия извършихте преврат и геноцид. Имам личен, макар и детски спомен как се наричаха по времето на социализма Царете ни: то не бяха "омразни Кобурги"; то не беше "монархо-фашизъм" /абе, трябва да си наистина зрял идиот и без никакво образование за да съчиниш такава небивалица/; германски слуги; "причинители на три национални катастрофи" и т.н. и т.н. Сега изведнъж - започвате да го цитирате. Що тъй? Щото го обичате? Вие ли бе, активните борци, синчета и дъщерички на криминални престъпници - шумкари, воювали срещу държавата си. Опс, извинявай, забравих, че за вас единствената родина е СССР/русия. И какво доказва тая реч бе, Венци? Че русия ни "освободила", хахахаха. Емоционалните приказки и речи са едно, но политиката и интересите - съвсем друго. Ти, Венци, знаеш ли, че с предварителния договор за примирие от Сан Стефано, русия никаква свобода "не ни дава"? А знаеш ли, че същите тези, дето са на снимката, само 20-тина години по-рано, изклаха руските, сръбските и румънските войски в Добруджа? И още нещо: ти имената на колко командири на българското опълчение знаеш? Къде са им паметниците? Знаеш ли, че този паметник на Шипка е паметник на българското опълчение, което ДЕ ФАКТО СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА именно на този връх. Много долна пропаганда правиш, но е нормално за болшевик като тебе.
цитирай
11. elenkokoschkov - ПРИДУРКО-ЗВЕЗДОБРОЕЦ!
01.05.2021 22:06
apostapostoloff написа:
видиш как ще привършиш животеца си в затвора.

Русия е вражеска страна, а ти си неин подръжник. Къде мислиш, че ти е мястото?

цитирай
12. rusmus - Венци, не разбирам защо си сигурен че тъпите ученици на стари години поумняват до твоето ниво
02.05.2021 02:15
vencivaleri1951 написа:
Лично мен не ме впечатлява словото на Борис, но то е факт, от който не можеш да избягаш. Премерено, справедливо, а и необходимо за случая-възстановяваме дипломатически отношения с руските народи- СССР. Впрочем на трибуната ще видиш освен кимон георгиев , патриарха и съветски зам министър, съветски военни и т н
Мен ме впечатляват близо 100те хиляди качили се на Шипка-без агитация, без автобуси и т н
Да , ние минаваме Дунава, нападаме румънците, разбиваме казашки подразделения, но повече са побратимяванията , отколкото битките със солдатите
Питаш ме за опълченци- Нямам в родата си, но тук съм показвал указ на Батенберг с който се оземлява прадядо ми и му се отпуска пенсия , като поборник.
Показвал съм и кръст именно от Дуран кулак на дядо
Баща ми има и медал за храброст от регентите във ВСВ, както и редкия орден Сталин, както и медал за освобождаването на Белград. Тоест веки е дал дан за България, рискувайки живота си.
Колкото до губернията. Никой не създава армия, банка, устройствени правила и закони, не участва в създаване на конституция в територия, която иска да владее. Повечето паметници и знаци в знак на признателност към руската армия са изградени преди 9 ти сентември с дарения, държавно участие, обществен труд.
Впрочем паметникът на ген Колев, е изграден без хонорар от комунист-арх Хайтов-син на Николай Хайтов
Да ти припомня ли, че три десетилетия до 9ти септември са събирани и така недосъбрани пари за паметника на този наистина блестаящ офицер-впрочем роден и изучен в проклетата Русия.
И да те попитам какво се случва с България след като вдигнахме ръка в съюз с германци и турци срещу Русия . Чърчил ни го казва право в очите след Ньой
Народ който взига ръка срещу освободителя си, заслужава участта си. Разбира се , че болката му не е , че сме се били с руснаците, а с англичаните при Дойран, правейки го него безработен.
Ще завърша с това.В края на 18 век около 22% от територията на Турция е на Балканския полуостров.
Към края на 19 век империята има 3% само на Балканите турско владение, което също нямаше да го има, ако не бе западната подкрепа. И чудно ми е, как и защо турците отстъпиха Балканите- Западът ли ги изгони, балканските страни смазаха аскер и башибузук ли?

nkf написа:
Венци, нелеп и жалък си в опита си да утвърдите русия като нещо добро за България и да докажете, че ние - Българите и България можем единствено да сме руска губерния/колония, каквато бяхме до 89-та, а в определени параметри - и след това. До вчера плюехте царете Фердинанд и Борис III - обединител /държавник от световна величина и истински Българин направил много за България/. Венци, ти и партията ти, воювахте срещу Царство България и заедно с чужда, окупационна армия извършихте преврат и геноцид. Имам личен, макар и детски спомен как се наричаха по времето на социализма Царете ни: то не бяха "омразни Кобурги"; то не беше "монархо-фашизъм" /абе, трябва да си наистина зрял идиот и без никакво образование за да съчиниш такава небивалица/; германски слуги; "причинители на три национални катастрофи" и т.н. и т.н. Сега изведнъж - започвате да го цитирате. Що тъй? Щото го обичате? Вие ли бе, активните борци, синчета и дъщерички на криминални престъпници - шумкари, воювали срещу държавата си. Опс, извинявай, забравих, че за вас единствената родина е СССР/русия. И какво доказва тая реч бе, Венци? Че русия ни "освободила", хахахаха. Емоционалните приказки и речи са едно, но политиката и интересите - съвсем друго. Ти, Венци, знаеш ли, че с предварителния договор за примирие от Сан Стефано, русия никаква свобода "не ни дава"? А знаеш ли, че същите тези, дето са на снимката, само 20-тина години по-рано, изклаха руските, сръбските и румънските войски в Добруджа? И още нещо: ти имената на колко командири на българското опълчение знаеш? Къде са им паметниците? Знаеш ли, че този паметник на Шипка е паметник на българското опълчение, което ДЕ ФАКТО СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА именно на този връх. Много долна пропаганда правиш, но е нормално за болшевик като тебе.

цитирай
13. rusmus - Венци, не разбирам защо си сигурен че тъпите ученици на стари години поумняват до твоето ниво
02.05.2021 02:18
Венци, не разбирам защо си сигурен че тъпите ученици на стари години поумняват до твоето ниво
цитирай
14. radostinalassa - Ти искаш неграмотните, купени роми...
03.05.2021 11:33
да определят съдбата ни? Това е подсъдно деяние. Като не могат да учат, да си поемат последствията.В Индия ги искат.




цитирай
15. kvg55 - vencivaleri1951,
09.05.2021 22:48
Рубладжии!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5059248
Постинги: 1352
Коментари: 19556
Гласове: 5477
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031