Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2021 19:00 - Кой ще мигне пръв в Украйна
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1177 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дали войната в Украйна /а не с Украйна/ е неизбежна?

Военен анализ на "Строго секретно"

На 12 април президентът на САЩ Джо Байдън се обади на президента на Русия Владимир Путин с предложение да се срещнат в близко бъдеще /няколко месеца/ най-добре в трета страна /видео конференция за климата на 23-и март/, за да обсъдят двустранните отношения, Украйна, стратегическата стабилност и т.н.

На 15 април Байдън поиска среща с Путин "до една седмица" и веднага въведе нови санкции срещу Русия.

Отговорът на Кремъл беше категоричен – никаква среща и "САЩ ще платят за влошаването на отношенията".

На 15 април Байдън се обърна с нова реч за Русия и въведе извънредно положение в САЩ. Отговорът на Кремъл беше още по-категоричен.

Ще припомним, че само три седмици по-рано Байдън нарече Путин "убиец", но въпреки това му се обаждаше, т.е. или е напълно изкуфял с тотална деменция, като не помни какво е казал преди две минути, което е напълно възможно, или е наглец, или е съчетанието изкуфял наглец. или е пореден артист, инсталиран в Белия дом, докато други сили зад него взимат решенията, което се практикува от времето на Роналд Рейгън, треторазредният артист от Холивуд, който все пак успя да излъже Горбачов.

Дали Байдън ще успее същото с Путин? Едва ли.

Заради това и войната в Украйна /а не с Украйна/ засега е неизбежна. Можеби не сега, но много скоро.

И най-големият наивник разбра, че Байдън и Зеленски - в Киев, са в безизходна ситуация и се опитват да печелят време, за да се спасят или за да излъжат Москва.

Това означава, че няма да има среща на Байдън и Путин "след три месеца", а само показва какво време е необходимо на американците да прехвърлят войските си в Европа, за да се противопоставят на Русия във войната в Украйна.

Ако междувременно Путин започне операция по принуждаване на Украйна към мир, САЩ и НАТО няма да могат да се противопоставят. Но ако забавят времето с разсейващи маневри, те ще могат бързо да прехвърлят свои сили от САЩ в Европа, за да създадат там военна групировка срещу Русия.

Процесът вече започна.

На 10 април Шойгу заяви, че НАТО ще преместят 40 000 войници и 15 000 единици военна техника, включително стратегическа авиация до руските граници.

В самата Европа войските на НАТО се приближават в района на Черно море и Балтика.

Но изведнъж украинските военни и политици започнаха да говорят за необходимостта от мирно уреждане на проблема с Донбас, което показваше, че и киевската риторика е разсейваща маневра.

Дали това се разбираше в Москва? Да.

Американците подготвят Украйна като база, от която ще воюват срещу Русия на чужда територия, с чужди ръце и кръв.

Клоунът Зеленски отдавна е в ъгъла. В този сценарий той вече е жертван. Ако не се съгласи, ще бъде елиминиран или от Нетаняху – който го избра, или от Байдън, който иска да се отърве от него, но преди това да го използва срещу Русия.

Освен това тази година ученията на НАТО Defense Europa 2021 ще се проведат на Балканите и в Черно море. САЩ ще прехвърлят 20 000 войници от своите войски по въздух и море през Гърция и пристанищата на Адриатическо море на Балканите – в Хърватия, Босна и Херцеговина, и в Северна Македония. Ученията са предвидени и за Черна гора, Косово и Албания.

За България и Румъния са предвидени учения за противовъздушна отбрана и ракети "земя-земя". Голяма част от маневрите за снабдяване ще се проведат в Унгария, която ще служи като дълбок тил на разгръщащата се "война".

За да участва във военните игри, Пентагонът разпределя части от 1-ва кавалерия и 82-ра въздушно-десантна дивизия, както и 53-та пехотна бригада от войските, дислоцирани в САЩ. Плюс това ще участват части от американската армия, разположени в Европа.

За Украйна никой не мисли. Тя е отписана. Всичко е готово.

Но най-важното е, че американците не знаят къде е границата, зад която търпението на Москва ще бъде изчерпано. Те се страхуват от оръжията на Русия, но провокират нейната реакция, за да имат оправдание. Но не могат да изчислят каква ще е реакцията на Русия, срещу кого и къде.

Русия е разположила в западното направление две армии, две въздушно десантни съединения и различни помощни части.

Украйна е съсредоточила срещу Донецк и Донбас 100 000 войници, хиляда бройки различна техника и т.н., в рамките на "контролиран конфликт".

Освен общата география важен е и факторът Украйна, в която са създадени условията за стартиране на схемата "пространство на войната". Достатъчно е да се организира някаква местна, но силна провокация, за предпочитане пред телевизионните камери и с кръв, и процесът може да започне.

Целта на САЩ в случващото се е проста – да се включи Украйна в "пространството на войната". В този случай Вашингтон и Брюксел ще могат "най-накрая да чуят призивите на Киев и да се притекат на помощ", като пряко въведат войските на блока под лозунга, че уж защитават Украйна от заплахата от евентуална руска окупация. Тогава може да се реализира "югославският сценарий". И ако Русия не посмее да задвижи танковете, тогава НАТО ще организира пряко нахлуване в ЛДНР.

Появиха се и информации за някакъв "план на Байдън" за Украйна. Същността на този план се състои в две точки:

1. Украйна бързо приема закон, позволяващ разполагането на военни бази на НАТО и САЩ на нейна територия.

2. САЩ сключват споразумение с ръководството на Украйна за разполагането на бази и едностранно разполагат три от своите бази в Украйна. Една морска и две сухопътни. Техните летища ще бъдат модернизирани, за да приемат всички видове американски самолети, включително тежки транспортни самолети.

Това, според американците, ще блокира руския план за мащабна военна операция срещу Украйна, в случай на влошаване на ситуацията в Донбас. Под прикритието на тези бази Киев ще може да извърши поетапно прочистване на Донбас, без да се страхува от отговор на Русия.

Именно в рамките на този план беше обявена инициативата на Байдън да се "срещне с Путин" и да проведе среща на върха, за да печели време за разполагането на американските войски.

Всъщност руснаците трябваше да бъдат водени за носа в продължение на шест месеца, които са необходими за подготовката и изпълнението на американския план".

Москва разбира този сценарий.

В превод на руски, това означава: ние не искаме война, но ако трябва, сме готови за нея.

Според опита на ученията "Запад-2019" и "Кавказ-2020" вече на десетия ден от активната операция във всяка точка на контакта, руската армия е способна да превъзхожда НАТО със 7 към 1, в бойни машини на пехотата – 5 към 1, в щурмовите хеликоптери – 5 към 1, стволна артилерия – 4 към 1, в реактивни системи – 16 към 1, при ПВО на къси разстояния – 24 към 1, при ПВО на далечни разстояния – 17 към 1, в тактическите и оперативно-тактически ракети – превъзходството на Руската федерация ще бъде абсолютно.

По отношение на темповете на концентриране на сили, руснаците категорично са по-добри от всички армии на НАТО, включително американската, особено в украинското "пространство на войната". И, ако САЩ все пак започнат такава операция, може да се окаже, че цялото това "пространство на война" ще е под пълен руски контрол.

Освен това Русия е напълно готова да премине към стратегически ядрени козове.

Това беше ситуацията към 21-и април, когато войната в Украйна изглеждаше неизбежна. На 22-и април дойде заповед накои руски части да бъдат изтеглени обратно в съчетание с думите на Путин за "червените линии".
 



Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4881233
Постинги: 2545
Коментари: 6419
Гласове: 16749
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930