Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2021 16:37 - Следващата крачка - Армагедон
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2156 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Светът e на прага на Трета световна война


Светът замръзна – за дни и часове – преди началото на Третата световна война. или, както се казва – "никой не искаше войната, войната беше неизбежна". Но този път има хора, които искат войната да стане неизбежна.

Преди един месец написахме "Пред нова война в Донбас". Сега ще добавим и "Украйна е на ръба на войната" и "Светът е пред Трета световна"…

През отминалия месец ситуацията се влоши драстично и всички тези заглавия са напълно реални.

Сега пишем:

неизбежност от войната;
къде ще се пролее първа кръв;
настъпва пределът;
истерията на САЩ и леденото мълчание на Путин;
защо войната в Донбас е нужна на Киев и САЩ именно сега;
последен ход в голямата игра;
на ръба – кой ще мигне първи...
***

... И така, през януари и февруари, украинското правителство и парламент обявиха Минските споразумения за мъртви. Всъщност Киев никога не е имал намерения да ги спазва, но сега съобщи това официално и когато този забавител на войната беше премахнат, ситуацията стана наистина експлозивна.

Въпросът за Минските споразумения изведе на преден план отново лицемерието на Запада. въпреки че Русия не е страна по тези споразумения, тя ги подписа като гарант. Но Западът си избра да обвинява Русия за "неприлагането" на тези споразумения, въпреки факта, че всички знаеха, че именно Киев не иска да ги изпълни.

Върналите се, или по-точно върнатите, на сцената безкрайни русофоби в екипа на Байдън от епохата на Обама и Клинтън, откровено ескалираха конфронтацията с Русия. И започнаха да натискат Зеленски в Киев, докато не започна подготовката за войната с Русия.

Украинските военни започнаха да движат тежки сили към линията на контакта с Донецк и Луганск. Наред с танковете на Изток се местеше друга тежка военна техника, включително тактически балистични ракети.

Руският Генерален щаб следеше много внимателно тези движения и реагираше, както и разузнавателните служби на Донецк и Луганск.

Какво се крие зад формулировката "Руският генерален щаб следеше и реагираше"?

Следя военната и оръжейна тематика още от времето на Варшавския договор и отдавна съм разбрал, че НАТО си вярваше и вярва, че мантричните заклинания и някои глупави "демонстрационни" войски близо до границите на Русия ще ужасят Кремъл и руснаците. И както тогава, така и сега целият аналитичен апарат на НАТО никога не е отварял учебниците по история. Или отново са решили да игнорират уроците по история, защото този път "руснаците със сигурност ще се предадат".

Трагична глупост.

Безкрайните западни провокации предизвикаха реакцията от Русия и руснаците възстановиха Първата гвардейска танкова армия.

За повечето понятието "танкова армия" означава малко или нищо. А "Гвардейска танкова армия" означава още по-малко. Така че, да видим списъка на частите, които съставляват армията:

Щаб-квартира (Одинцово, Московска област);
Командване на 60-те бригада (Селятино, близо до Одинцово, Московска област);
2-ра гвардейска мотострелкова "Таманска" дивизия (Калининец, Московска област);
4-та танкова дивизия "Кантемировская" (Нарофоминск, Московска област);
6-а отделна танкова бригада "Ченстоховска" (Мулино, област Нижни Новгород);
27-а отделна гвардейска мотострелкова "Севастополска" бригада (Мосрентген, Москва);
112-а гвардейска ракетна бригада "Новоросийск" (Шуя, Ивановска област) (9К720 Искандер);
288-а артилерийска бригада "Варшава" (Мулино, Нижегородска област);
49-а ракетна бригада за противовъздушна отбрана (Красни Бор, Смоленска област) (Бук-М2);
96-а отделна бригада (разузнаване, наблюдение, насочване и идентификация) (Сормово, Нижни Новгород);
неизвестна бойна инженерна единица (сформирана в края на 2018 г.), (местоположение в Московска област неизвестно);
20-о отделно подразделение по химическа защита (Централна, Нижни Новогородска област);
69-а отделна бригада по логистика (Дзержинск, Нижни Новгородска област).
Без да навлизаме в подробности, нека кажем две неща за тази танкова армия:

първо, тя има много повече средства, отколкото "прости" танкове, и
второ, армията е тази, която пречупи гръбнака на нацистите през Втората световна война – тя унищожи или плени 5500 танкове, 491 самоходни оръдия, 1161 самолета, 1251 бронирани машини и бронетранспортьори, 49 794 оръдия от различен калибър, 1546 миномета, 5797 картечници, 31 064 превозни средства и друга военна техника. Първа гвардейска танкова армия премина от Курск до Берлин – повече от 3000 километра.
Първата гвардейска танкова армия получи най-новите и най-добрите руски танкове (няма смисъл да се разполагат новите "Армата"), и две от най-известните бронирани дивизии на съвременна Русия.

Освен това тази танкова армия няма да действа изолирано, тя ще бъде пряко подкрепена от Западния и Южния военен окръг, от Балтийския и Черноморския флот (с най-новите руски хиперзвукови ракети) и от аерокосмическите сили. Дори мощният Северен флот и Каспийската флотилия, ако е необходимо, ще осигурят подкрепа за операциите в Централна Европа, благодарение на големия обхват на руските ракети.

И така, какви са целите на Първа гвардейска танкова армия? Помислете за мощен брониран "юмрук", чиято основна цел е да спре всяка атака на врага и след това да пробие защитата му. Русия също съобщи, че ще удвои своите въздушно-десантни сили (в момента 4 въздушно-щурмови дивизии, 4 въздушно-щурмови бригади, 1 бригада за специални операции (приблизително 45 000+ войници).

В допълнение към тези десантни части руските военни могат да използват специални части (8 бригади на спецназа и 1 полк от спецназа). Само част от тези части да отидат в Западния и Южния окръг, това е много повече, от това, с което НАТО може да се справи.

Още не сме споменали, че цялата руска ядрена триада беше модернизирана, или е в процес на модернизация).

И тук възниква интересен въпрос: Какви сили има въобще НАТО, които биха могли да се справят с подобна мощ?

На хартия Западът е далеч по-мощен от руснаците. Но реално те са нулеви, поне по отношение на военната стойност.

Какво е НАТО днес!

Първо, това е коалиция от малки държави, която се опитва да събере смелост да лае по руската мечка, както десетки чихуахуа биха лаели по голяма кафява мечка. Наричат вече тези малки държави "проституиращи държави" – те не искат нито независимост, нито свобода, нито достойнство. Всичко, което искат, е САЩ да ги защити, когато лаят, а ЕС да им даде повече пари като награда за проституцията за колективния Запад.

Всъщност те не са наясно, че САЩ са световният шампион в унищожаването на държави, но по отношение на реалните победи във войните САЩ са един от най-големите губещи в историята (в този смисъл САЩ и Русия са пълни противоположности). Освен това ЕС е във фалит и в дълбока криза.

Разбира се, в НАТО има и държави, които преди са имали реална военна мощ и история на победи и загуби във войните – Германия, Великобритания, Франция и така наречената. "Стара Европа". Всички те са бивши империи и знаят какво е необходимо, за да се спечели или загуби война.

Проблемът им е, че сега те са американски протекторати /колонии/ и нямат собствена външна политика. Техните висши лидери, политически и военни, също са проститутки, като на "Нова Европа", така че макар че имат исторически опит, от който да се учат, те не могат да действат в съответствие с него, поради желязната хватка на САЩ върху политическото им гърло. Дори Франция, която се радваше на реална при такива лидери като Де Гол и Митеран, сега е безгласен и безпомощен протекторат и ционистко депо.

Остават САЩ. В крайна сметка има само два сегмента от въоръжените сили на САЩ, които все още са способни да се бият – ядрената триада и американските подводници (стратегически и атакуващи).

И двата използват предимно старо, дори изостанало оборудване, но и двата все още съществуват. Проблемът с тези сили е, че въпреки че могат да унищожат всеки враг, те могат да направят това само с цената на собственото си унищожение от руските контраудари.

С други думи, докато подводният флот и ядрените сили бъдат разположени срещу Русия, ще имаме вече работа с широкомащабна война (още повече, ако се използват ядрени заряди, поне на тактическо ниво).

И още нещо – никакво количество подводници и ядрени бойни глави не могат да "защитят" никоя част на Европа от руската атака (с традиционни сили или не).

Да добавим и защитните системи в Калининград и противовъздушна отбрана, радари за ранно предупреждение, разузнаване на сигнали, изтребители, прехващачи, части за електронна война и т.н. Според руски източници тези системи са способни да шпионират по-голямата част от Северна Европа и едновременно да следят 475 въздушни цели (ракети, самолети и т.н.). освен това тези средства осигуряват и и необходимата подкрепа за операциите на Балтийския флот.

Западните анализатори описваха всичко това като "ограничаване и отказ на достъп и маневри", А2/AD, и започнаха да го използват, за да оправдаят високите си разходи за своите нереалистични планове и изпратиха малки сили в трите балтийски държави плюс Полша и Украйна, където разиграват "сериозни военни учения".

Но Русия обяви, че ще създаде пълна мотострелкова дивизия в анклава Калининград и ще се подготвят за истинска война, каквато Русия винаги води с врага, който я е нападнал.

Браво на НАТО! Не изкарвай мечката от бърлогата, ако не знаеш как да я върнеш там. И още нещо – Русия никога не започва войните, тя ги завършва.

Ако се възприема НАТО като структура, американските войски са нейният гръбнак, но с навлизането на САЩ в най-тежката криза в историята им, той е напълно неспособен да изпълнява нормални задачи, камо ли да се бори срещу най-мощните сили на планетата.

САЩ никога не са водили истинска война, изобщо не са готови за това.

Руснаците са водили много войни, знаят ги и помнят.

Ето защо Западът само заплашва и не прави нищо, но Русия действа и не заплашва никого.

От гледна точка на Русия най-добрият начин да се избегне войната е действителната подготовка за нея.

Хиляда години руска история са безкраен урок за подготовка за войни, още повече, че повечето войни, които Русия е водила, са войни за оцеляването, като в последната – Отечествена война, Русия загуби 30 милиона души и по-голямата част от икономиката си.

В резултат, в основата на всички действия на Русия днес е мисълта "Никога повече, "стига" значи стига!"

Сега да се върнем към Украйна, където популярността на комика Зеленски е в свободно падане, в САЩ Байдън открадна изборите и трябва да се справи със 70 милиона "клетници”, а лидерите на ЕС са изправени пред изключително тежки кризи (имиграция, престъпност, блокиране на COVID. И всички те отчаяно се нуждаят от някакъв вид отклоняване на вниманието, за да не позволят на хората да се съсредоточат върху реалните проблеми и да поискат отговор.

Така стигаме до въпроса как би могло да изглежда подобно "отклоняване на вниманието” с война в Украйна, каквато е и целта на Вашингтон, Лондон и Тел Авив.

Първа фаза – спусък.

Украйна едва ли ще атакува директно Донбас, въпреки че и това е възможно. Киев трябва да се придържа към съчинението "ние сме жертвата на страната – агресор”, т.е. Русия. Следователно най-вероятният сценарий е някаква провокация на Киев – може и ядрена, последвана от "отбранителна контраатака” от украинските военни.

През последните години украинските военни получиха голяма помощ от Запад, както по отношение на въоръжението /парите/, така и по отношение на обучението. Освен това, в числено изражение, украинските военни са много по-големи от обединените сили на Луганск и Донецк. Погрешно би било обаче да се приеме, че силите на Луганск са седели на лаврите си и не са работили усилено, за да постигнат качествен скок в своите възможности.

Украинското правителство работеше усилено по поредната мобилизация /в миналото нито една от тях не беше успешна/, но като се има предвид хаосът в страната, е малко вероятно и тази е по-добра от предишните. Теоретично Киев би могъл да мобилизира около 300 000 войници, докато постоянните сили на ЛДНР наброяват около 30 000 бойци (това са постоянни сили преди мобилизацията). Трябва обаче да се вземе предвид, че украинските сили са предимно наборници, докато силите на ЛДНР са 100% професионални доброволци, които се борят за собствената си земя и в защита на собствените си семейства. Това е огромна разлика!

Освен това, силите на ЛДНР са много по-добре обучени – въоръжени, командвани и мотивирани. Те имаха години да се подготвят за атаката на укранацистите.

Всъщност и двете страни по линията на контакта сега са силно укрепени. Но ЛДНР страда от огромна слабост: няма стратегическа (или дори оперативна) дълбочина, а град Донецк е буквално на първа линия.

Могат ли украинските сили да "пробият” защитата на ЛДНР?

Това е възможно и е достатъчно сериозно, за да оправдае подготовката на руските въоръжени сили за бърза намеса и спиране на подобен пробив от страна на украинските сили.

Имат ли руснаците военни средства да спрат подобна атака? Абсолютно.

Първо, цялата ЛДНР е буквално точно през руската граница, което означава, че почти всяка руска оръжейна система може да "стигне” не само до ЛДНР, но и през украинската тактическа, оперативна и дори стратегическа дълбочина.

Русия може да разположи класически чадър над ЛДНР, използвайки комбинация от системи за противовъздушна отбрана и електронна война.

Руските ракети и артилерийските системи могат ад се използват не само като контра огън, но и за унищожаване на атакуващите украински подразделения.

И накрая, руските сили в Крим и Черноморския флот също ще бъдат ангажирани, ако е необходимо.

Що се отнася до руските системи за крайбрежна отбрана (Бал и Бастион), те могат да "заключат” и покрият цялото Черно море.

От години е ясен истинският смисъл на украинската атака – провокация срещу Донбас, да се принуди Русия открито и да се намеси. Това е мократа мечта на неоконите в САЩ от 2014 г. Това и сега е крайната им цел в Украйна.

И така, как би изглеждала руската контраатака?

Първо, знаете ли, че около 600 000 жители на ЛДНР вече имат руски паспорти! При общо население на ЛДНР от около 3,7 милиона души, това е повече от 15% от населението. Това са руски граждани. Путин няма друг избор освен да се намеси, за да ги защити и той даде ясно да се разбере много пъти, че Русия никога няма да позволи на Украйна да завладее Новорусия със сила или да избие населението й.

Второ, Русия, както споменахме, разполага с изобилие от оръжия, които биха могли да бъдат използвани за спиране на всяка украинска атака, без изпращане на сухопътни сили. Руският отговор не трябва да се ограничава само до фронтовите линии – Русия може лесно да удари Украйна в нейната стратегическа дълбочина и украинците не могат да направят нищо, за да предотвратят това. Този път руската контраатака няма да бъде ограничена главно поради необходимостта от облекчаване на силите на ЛДНР на фронтовата линия, които ще бъдат изчерпани от трудните отбранителни операции. С други думи, този път Русия дори няма да си направи труда да отрече своето участие. Едва ли някой вярва, че Западът ще се самоубие и ще се застъпи с военна намеса в Украйна или срещу Русия.

НАТО е военен пакт, инструмент на САЩ за контрол над Европа. Исторически претекстът за НАТО беше предполагаемата заплаха от Съветския съюз, а сега и от Русия. но истинската причина за НАТО винаги е била да контролира европейския континент. Никой на Запад не вярва, че си струва да се рискува широкомащабна война срещу Русия точно заради руска военна намеса в източната част на Украйна. След като стане неоспоримо, че Русия се е намесила, транснационалната западна номенклатура ще разглежда това като историческа възможност за създаване на голяма криза, която ще отслаби руските позиции в Европа и ще укрепи контрола на САЩ над континента.

Можем само да си представим колко истерични ще станат тези писъци, ненавиждащи Русия, след като Русия действително се намеси открито. Можем да бъдем сигурни, че западните политици ще направят това, което правят винаги – ще изострят и удължават конфликта възможно най-дълго, но без да атакуват директно Русия. Това е целта и на украинските военни – да осигурят оръдието на англоционистите.

Украинските военни командири са в "първо отделение" Първата грижа на хората в Киев ще бъде безопасно да евакуират западните "съветници” от района на операциите и след това да се скрият с парите си. Украинските военни няма да продължат да съществуват като организирана бойна сили повече от 48 часа. Русия може лесно да наложи забранена за полети зона, не само над ЛДНР, но и над цяла Източна Украйна.

Русия също може да изключи електрозахранването в цяла Украйна. През 2018 г. Путин заяви, че всяка украинска сериозна атака или провокация "ще има много сериозни последици за украинската държавност като цяло”.

И все пак би било неразумно да се подцени потенциалът на Киев за създаване на главоболия за Москва.

Украинците заплашват с нападение оперативната група на руските сили в Приднестровието. Това е малка сила, далеч от Русия, заобиколена от враждебно настроени съседи. Тираспол е на около 600 км западно от Донецк. Ако Молдова не е член на НАТО, Румъния е. Що се отнася до настоящия президент на Молдова, Мая Санду, тя е дълбоко антируска. Но трябва да се има предвид и друг факт – Кишинев, столицата на Молдова, е само на 300 км от Кримския полуостров. Това поставя цяла Молдова в обсега на руските оръжия и мобилните сили за бързо реагиране. За молдовците всяка идея за атака на Приднестровието би била луда. Но за режима в Киев това може да е за предпочитане пред поражението от Русия.

Разбира се, всички решения за Украйна се вземат от Вашингтон и неговите слуги в Киев. Така че въпросът е дали Белият дом ще принуди Киев да разшири конфликта и да принуди Русия също да се намеси в Приднестровието?

Много коментатори предполагат, че планът на Байдън (ако приемем, че има такова нещо) е да предизвика едновременни кризи на различни места в цяла Русия – Донбас, но също и Черно море и/или Азовско море, Грузия, Беларус, Приднестровието, Армения и др. САЩ могат да се върнат към плана на Хилари Клинтън за въвеждане на зона за забрана на полети над руските сили в Сирия.

Но това едва ли ще е основната заплаха за Русия в момента. Русия е разделена на военни окръзи. В случай на война всеки военен окръг става независим фронт, който може да се бори автономно, да поддържа другите фронтове и да бъде подкрепен от стратегическите сили на руските военни. С други думи, те могат да се правят с няколко големи и едновременни кризи или дори конфликти в съседните й държави.

Що се отнася до зона без полети над Сирия, като се има предвид, че всички бази на CENTCOM са под двоен обстрел (от Иран и от Русия), едва ли САЩ ще се опитат да предприемат такъв опасен ход. антипутинските пропагандисти се опитват да ни убедят, че Русия и Израел са в "сговор” или че Путин е "приятел на Нетаняху”. Това е дезинформация на Тел Авив. Руската противовъздушна отбрана в Сирия има за задача да защитава руската оперативна група в Сирия, а не сирийското въздушно пространство. Сирийската противовъздушна отбрана вече върши отлична самостоятелна работа по свалянето на израелски ракети. Сирийските противовъздушни сили принуждават израелците да атакуват по-малко защитени и по-малко ценни цели (като граничен пост между Сирия и Иран), аерокосмически сили вече изхвърлят израелски самолети от сирийското и ливанско въздушно пространство. Тези слухове са част от американска кампания за отслабване на Путин у дома и пред Иран.

САЩ тласкат Украйна към открита конфронтация с Русия, като същевременно силите на САЩ/НАТО ще остават далеч от действието. Всъщност от гледна точка на САЩ/НАТО, след като Русия признае, че руските сили са се намесили, за да спрат украинското нападение, основната цел на атаката ще бъде постигната. Цяла Европа ще обвини Русия и Путин за всичко. Това, от своя страна, ще доведе до драматично влошаване на ситуацията със сигурността в Украйна и останалата част от Източна Европа. Новата "студена война” (с горещи нюанси) ще се превърне в определящ фактор в отношенията между Изтока и Запада.

Що се отнася до НАТО, той ще реанимира стария принцип "да се държат руснаците вън, американците – вътре, а германците – долу”.

Ако миналото е най-добрият предиктор за бъдещето, можем да очакваме, че руснаците ще направят много неща, както направиха през 5-дневната война срещу Грузия на 8 август 2008 г. например, независимо къде точно руските военни ще решат да спрат (може да са по текущата линия на контакт, може да включват пълно освобождение на Донбас от окупиращите сили на Киев), това ще бъде кратка война. Украинските военни ще бъдат унищожени напълно, но руските сили няма да окупират големи украински градове. Русия просто не може да си позволи да възстанови напълно деиндустриализираната Украйна. Украйна вече е фалирала държава и е такава от години и няма нищо, от което Русия се нуждае. Абсолютно нищо. Последното нещо, от което Русия се нуждае днес е да затъне във възстановяване на украинската държава и икономика.

Разбира се, САЩ ще правят всичко възможно да превърнат Украйна в "диво поле” на смърт и насилие. Освен това, ако украинските военни атакуват Новорусия, тогава Русия ще повтори това, което направи през 2008 г. и ще признае републиките на ЛДНР, заедно с дългосрочна интеграционна програма. В края на този процес Украйна просто ще се разпадне на по-управляеми парчета.

В момента, в който пишем тези редове, всичко това са само предположения, никой не знае дали тази война наистина ще се случи и ако се случи, как ще се разиграе.

Войните са най-непредсказуемите събития. Онова, което представихме по-горе, е един от възможните сценарии. Последният път, когато украинската атака изглеждаше неизбежна, бяха необходими само думите на Путин за "много сериозни последици за украинската държавност като цяло”, за да спре ескалацията и да убеди Киев да не атакува.

Войните имат и още едно свойство – да започват случайно – поради недоразумение, поради неправилна оценка на намеренията на противника, поради провокация на трета сила. Има обаче ситуации, като сегашната, когато войната изглежда неизбежна.

Сега сме в такава ситуация.

Основната опасност са амбициите на САЩ, които осъзнават, че могат да поддържат хегемонията си само със сила. Вашингтон разбира пълния риск от голяма война, включваща ядрени сили. Но те се нуждаят от война чрез дребните си васали, изхвърлени встрани от световната политика. Местните режими не могат да съществуват без американска подкрепа. Ако тя пресъхне, войната е последната възможност да се върне вниманието на Вашингтон.

В столиците на протекторатите разбират, че Америка трябва да въвлече Русия в широкомащабни военни действия, които могат да бъдат превърнати във война на някаква "европейска коалиция” срещу Москва. В случай на война в този формат, американците получават възможност да окажат натиск върху своите европейски партньори, изисквайки напълно да обезсилят всички търговски и икономически връзки с Русия, "воюващи срещу членове на НАТО и ЕС”, и Китай като своя съюзник. По този начин проблемът с поддържането на американския контрол над Европа се решава без собствените усилия на САЩ. Освен това САЩ получават възможност да действа като "миротворец”, изисквайки от Русия, която е в състояние бързо да победи всяка европейска коалиция, да спре военните действия, без да спечели значителни предимства.

Следователно американците не само не ограничават войнствеността на дребните марионетки, но напротив, насърчават я с всички сили. Заради това бяха и предупрежденията на Русия в Арктика, означаващи, че всяка намеса на САЩ в Украйна ще ескалира до стратегическо равнище, т.е. Русия срещу САЩ.

От друга страна социално-иокономическата ситуация в Украйна е толкова катастрофална и безнадеждна, че войната остава единствената надежда на сегашния режим да оцелее и да запази подобие на държавност.

Съединените щати наблюдават отблизо, като стимулират украинските власти да ескалират напрежението, тъй като Киев се движи в посоката, от която се нуждаят – към война.

Още миналата година руското ръководство стигна до заключението, че властите в Киев са се отказали от мирно решение на украинската криза. Това се доказва от редица дипломатически стъпки от Москва, като се започне с отказа да се говори за каквото и да е с Киев до поетите от Зеленски задължения след резултатите от последната среща в нормандския формат и се завърши с изявлението на Лавров за готовност за пълно скъсване отношенията с ЕС като организация, докато Москва оставя отворена вратата за сътрудничество за всяка отделна държава от ЕС.

Русия също така предупреди Париж и Берлин, че те носят пълна отговорност за поведението на Киев.

Веднага след изявленията на Киев Москва поиска от Париж и Берлин разговори на президентско и канцлерско ниво във видео формат, без Зеленски. Русия подчерта, че не става въпрос за "нормандския формат”, тъй като няма какво да се говори с Украйна. Всъщност това беше недвусмислено предложение на Франция и Германия да успокоят Украйна, преди да се случи най-лошото.

Отговор от Берлин и Париж засега няма.

Както се вижда, действията на страните показват, че всеки смята конфликта за неизбежен и използва останалото време, за да заеме най-изгодна позиция и да се опита да се изчисти от потенциални обвинения, че е виновен за прехода на кризата в гореща фаза.

Кремъл открито предупреди западните си "партньори”, че ако войната в Украйна се отприщи, нейният край ще бъде далеч от всякакъв вариант, който отговаря на Запада.

От своя страна Пентагонът обещава да не оставя Киев сам с "руската агресия”. Какво означава това – дали няколко дузини Javelins, или бригада на морската пехота, не е ясно.

Паралелно с това, изграждането на Северен поток - 2” също се сблъска с безпрецедентни провокации. Чуждестранни, граждански и военни кораби буквално нахлуха в едномилната зона за сигурност на работата на тръбопровода, подводница изплува почти до изградения газопровод.

Невъзможно е да не се види връзката между тези две събития – паниката във Вашингтон заради завършването на "Северен поток - 2” и "сигналът за изостряне” в Киев.

Вашингтон е изключително заинтересован да наруши завършването на "Северен поток - 2”. И се стреми да го наруши на всяка цена. Особено ако тази цена не е толкова висока – само няколко хиляди трупове на украински войници и цивилни.

За да накара Киев да се хване на тази стръв, Европейското командване на въоръжените сили на САЩ повиши максимално нивото на бойна готовност на американските войски в базите в Европа. Киев свързва силни надежди в НАТО. Украйна иска да извърши операцията по унищожаване на ЛДНР под шапката на авиацията на НАТО. За тази цел тя предложи на Северноатлантическия алианс да проведе съвместни военни учения и да патрулират украинското въздушно пространство.

Разполагаме с достатъчно информация, за да бъдем доста точни в случващото се и да предвидим бъдещия ход на събитията.

С пристигането на Джо Байдън в Белия дом, Съединените щати поеха по пътя на войната в Донбас и дадоха указания на своите марионетки в Киев. Тази война е чудесен начин да се отвлече вниманието от кризата и гражданската война в САЩ, фалшивите избори, междуклановата война в "дълбоката държава” и т.н.

Основната цел на Съединените щати е да забие клин между Русия и Европа. Ако избухне война в Донбас, "трансатлантическата солидарност” ще наложи Берлин, Париж и други европейски столици активно да подкрепят САЩ в тяхната антируска политика.

Съдбата на самата Украйна изобщо не е грижа за Вашингтон.

Украинската армия просто трябва да нахлуе в Донбас – добре е да го превземе, но още по-добре е да бъде победена и изгонена от региона. Защо?

Защото в първия случай ще пострада само Русия, която ще загуби всичките си външнополитически успехи от последните години и ще получи власт, дискредитирана в очите на собствения си народ.

Във втория случай, както очакват във Вашингтон, Русия може да бъде критично отслабена чрез международна изолация, но в същото време ще бъде възможно и пълно възстановяване на американския контрол над цяла Европа.

По този начин вторият вариант е за предпочитане за Съединените щати, тъй като с един изстрел двама състезатели са извадени от действие наведнъж.

В сегашната ситуация именно този вариант – поражението на Украйна, е най-вероятният. И ако САЩ настояват Киев да се самоубие, то точно това искат.

Русия не иска война в Донбас. Ето защо е укрепването на руските войски в региона в отговор на активната подготовка на Украйна за война.

Откритата подготовка на Украйна за атака срещу Донбас предизвика спекулации, че Русия трябва да признае ДНР и ЛНР. Това поне засега не се случи.

Постепенно става ясно и за какво се подготвят руските войски в Източна Украйна. Предполагаме, че не бъркаме много.

Без много шум Русия разшири фронта до 2000 километра – в центъра, от юг и от север. На запад Полша изведнъж затихна.

И така, погледнете картата на разполагането на руските войски.

Едно е ясно: руските войски са подготвяни за ответна акция.

И те няма да се бият в Донбас.

Руските войски ще вземат в чувала не само Донбас със заобиколените украинци, но и прилежащите територии. С широк флангов обхват ще освободят цяла Новорусия.

От вътрешната страна в този котел укронацистите ще бъдат унищожени от войските на ДНР-ЛНР. Отвън са силите на Русия.

След това, след унищожаването на чувала с всички украински въоръжени сили, войските от територията на Беларус, Крим и Мариупол ще "обработят" територията на Урайна. И Черноморнският флот ще направи десанти в редица точки.

Ако, разбира се, се стигне до това. И ако преди това укронацистите не офейкат в Западна Украйна или не се предадат, за да има какво да ядат.

И така, в момента, в който пишем:

войната изглежда неизбежна;
къде ще се пролее първата кръв;
последен ход в голямата игра;
и кой ще мигне пръв.

Светът е на прага на Трета световна война.

в. Строго Секретно 



Гласувай:
13



1. leonleonovpom2 - Ако е така наистина, прибързват!
31.05.2021 17:03
Рано е, не са се осигурили още, поне с ранчо на Луната или на Марс!
Един приятел, като се заговори за вируса, разви теория ,че е дело на Световното правителство, иска да намали хората от седем милиарда на милиард или 500 милиона!?
Слушах го и попитах от колко души е световното правителство?
Вдигна рамене
Казах че, че, ако примерно са 700 души, по закона на случая, поне 600 трябва да се споминат
Трябва да са големи идиоти, за да инициират подобно нещо!?
Впрочем, Земята никога не е страдала от липса на големи идиоти, при това в значително количество!
Знае ли човек?....

Хубава вечер!
цитирай
2. iw69 - Като
31.05.2021 18:34
световно правителство се рзглежда т.нар. Комитет 300 (който включва 300 от най-богатите и влиятелни семейства на земята).
Не е изключено Ковид да е част от някаква тяхна стратегия, както и натрапчивото хомосексуализиране на обществата (обратни мъже и жени не създават деца), за редуциране на световното население, защото 8 млрд. наистина са вече прекалено много за земята.
цитирай
3. morskipesni - Както се сещате- урките а са пръцнали, а са напълнили гащите.
01.06.2021 09:34
'Ма няма САЩ-МАЩ. 80% от Киевска Рус е с руско самосъзнание. Референдум-и ЦАК!
цитирай
4. zaw12929 - РЕШЕНИЯТА ИМ СА НЕПРЕДВИДИМИ, НО Е ...
01.06.2021 12:54
РЕШЕНИЯТА ИМ СА НЕПРЕДВИДИМИ, НО Е СИГУРНО- НЯМА ОТКАЗ ОТ ЦЕЛТА И МОГАТ ДА УСПЕЯТ АКОПРЕДАТЕЛ ИМ ПРЕДАДЕ РУСИЯ И ТОВА Е СТРАШНО
ЗА БЕЛАРУС- НЕ ОДОБРЯВАМ САМОЛЕТНАТА ИСТОРИЯ, НО... И ТЕЗИ ПО РУСКИТЕ ГРАНИЦИ НЕ ОДОБРЯВАМ МНОГО СРЕДСТВА ОТИВАТ ЗА ОРЪЖИЕ СЕГА ЗА КАПАК И ЗА ВАКСИНИПО 29-30 ЕВРО НА ЧОВЕК- ИЗТОЧВАНЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ФОНДОВЕ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821863
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16456
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031