Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2021 23:30 - Това е краят на западната хегемония
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2789 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 21.10.2021 18:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За глобалната война и привидното ни днешно спокойствие

Август и септември би трябвало да бъдат спокойни летни месеци. Но не и тази година. Защото именно през тях се разиграваха основните битки:

на сегашната голяма война;
на голямата геополитика;
на новите големи оръжия;
на новите големи глобални /Изток – Запад/ и регионални /САЩ – Русия, САЩ – Китай, Близкият Изток и т.н./ битки;
на новите видове войни – вирусната, геофизическата, космическата...
Само това изреждане е достатъчно, за да се разбере, че спокойствието може само да го сънуваме и че сме заклещени в епицентъра на най-голямата война в историята на човечеството.

В момента се намираме в повратната точка, т.е. в точката на развръзката. Все още нищо не е решено окончателно, но основните предпоставки за прелома са налице, както в Голямата геополитическа картина, така и в регионалните конфликти и войни.

В календара 2021 г. остава зад нас. Връхлита ни 2022 г.

Между тях има съвсем малко време за въпроса "Какво ни очаква?".

Бързам да ви успокоя – ще бъде още по-лошо.

Единственото сигурно нещо е, че светът се приближава към "края на играта" – end game.

Война! Около нас е пълномащабна война. Август и септември, които обикновено са мъртъв сезон, този път застинаха в ужаса на безумието.

САЩ стигнаха до дъното на тунела, в който няма светлина. И обявиха война на целия свят. До срива на световната политическа и икономическа структура остават броени дни. Някои казват, че вече са изтекли.

Целта на САЩ е ясна:

да се отвлече вниманието на западните общества от кризата чрез създаване на външния враг – ислямския,т руският, китайският, иранският, и да се предотврати гражданската война в САЩ;
да си изчистят чрез войната колосалните дългове, корпорацията United States е фалирала;
в процеса на голямата война трябва да се построи новата неоколониална цивилизация, но със старото съдържание;
на тази основа трябва да бъдат унищожени големите национални държави и държави-цивилизации – Русия, Китай, Индия, Иран и т.н.
И САЩ тръгнаха по света да обявяват война на всички.

Започнаха от "основния враг" Русия и обявиха санкции не само на нея, но и на всички, които сътрудничат с Русия. Войната за унищожението на Русия, за нейното ликвидиране. Бойното поле трябва да стане Украйна, която е на дневен ред.

Спрямо другия "основен враг" – Китай, Байдън продължи търговската война и добави нов елемент – военен съюз САЩ – Англия – Австралия.

същото се отнася за Европа, Сирия, Големия Близък Изток, КНДР, оформящи така наречената библейска "Битка на края".

Но САЩ търпят поражение по фронтовете на тези битки и губят голямата война.

В голямата картина това е краят на западната хегемония над света.

Никога в историята на планетата толкова много дълъг не е бил налаган на толкова много хора от толкова малка финансова върхушка, наречена мафия и "дълбока държава", съсредоточена на Уол Стрийт - в Ню Йорк, и в Сити – в Лондон. Това е най-голямата пирамида в историята на тази планета.

Ако дълговата машина от 300 трилиона долара бъде спряна, САЩ веднага ще затънат във финансов Армагедон. Какво означава това"

Либералният капитализъм изчерпа възможностите и на околната среда и доведе планетата до екологична гибел. Заради тези бандити човекът стана несъвместим със Земята. Но те искат все още да останат на върха на пирамидата, говорят за някакви "диспропорции", "преструктуриране", рестартиране, инклузиране и т.н. глупости. Това не е възможно.

Става дума за криза на самата система – на тяхната система, и че кризата ще изчезне, когато изчезне системата, която доведе човечеството до колосално неравенство. Днес 359 милиардери имат доход, надвишаващ общия доход на 50 процента от човечеството, т.е. на 3,5 милиарда души.

Върхът на тази пирамида е глобалният мафиотски олигархичен синдикат.

Неравенството е космическо. Ако например цялото население на Земята живее като това на САЩ, ще са необходими още 5 планети, за да го изхранят и да поддържат едногодишното му потребление. Ако Земята продължи да живее по този начин през 2100 г. глобалното затопляне ще се повиши с 4-5 градуса, което ще е краят на тази планета и на човечеството.

Може и да се опитват да се спасят с ядрена война, която да е търсеният изход за тоталния колапс и депопулация на планетата. Но Русия и Китай им пречат. В момента сме в точката на демонтажа на капитализма, като най-престъпна структура в историята на човечеството и на търсене на изход от системната му криза, чрез глобална съпротива.

Световната олигархия и клептокрация е в паника. Търси изход в радикално съкращаване на населението на света. За това прибягват към други варианти, в това число вирусни и геофизически.

Това е война на унищожение в пропорции, каквито не е имало в миналото – за доминиране, за сфери на влияние, за контрол над ресурсите, над икономиката, геополитиката и т.н.

САЩ губят.

В основата на тази безизходност на САЩ е тяхната система, която се счупи и не може да се ремонтира в рамките на тази система. Това е невъзможно.

Това са само някои щрихи към основната картина. На голямата шахматна дъска отдавна не се играе шах, а се стреля по всички посоки с ракети, долари, интернети, бактерии, вируси, вулкани, с всичко…

Армагедон върви по разписание. Светът е обезумял.

През 1976 г., когато прохождах в икономическия и политически анализ, доста популярен беше така нареченият "закон на Херберт Щейн": "Ако нещо не може да се движи вечно, то ще спре". Но ние нямахме този късмет и сме в окото на бурята, т.е. западната система не е вечна, спира и се чупи пред нашите очи.

И как можа човечеството да допусне изгражданият сега около нас глобо-концлагер? Новите мрачни векове в които навлизаме, едва ли ще свършат скоро и едва ли това ще стане без нова голяма война.

Заради това голямата картина съвсем не е красива.

Но именно от нея трябва да се роди Новият свят, срещу техния Нов световен ред.

Става дума за нов цивилизационен модел, т.е. за парадигмата на нещо ново, неизвестно и непроучено.

Смъртта на стария строй и раждането на новия винаги е с хаос и войни.

Заради това ставащото около нас още не е краят. Даже не е краят на началото. Това е само началото на края.

И все пак животът е постоянна битка. Спокойствието само го сънуваме.


от Красимир Иванджийски, в Строго Секретно, бр. 10.2021 



Гласувай:
12



1. krumbelosvet - Европа не е играч е тая война, а бойно поле
21.10.2021 00:21
Играчите са пет. Три големи и два малки, като най-малкият може да се окаже най-голям по интелект - био+изкуствен.
Можем да сме спокойни, НИЩО не зависи от нас. Освен ако стане чудо.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4820742
Постинги: 2499
Коментари: 6275
Гласове: 16450
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031