Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2021 09:22 - Западът може да организира кървава провокация на полско-белоруската граница като повод за война с Русия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 812 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 25.11.2021 19:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Колективният Запад се опитва предварително да прехвърли отговорността върху Минск и Москва за евентуална провокация на границата на Беларус и Полша с участието на военни

image

Съвсем показателно е, че в статията на американската агенция “Блумбърг” вече са посочени "виновниците" за вероятното изостряне - зад него стоят Беларус и Русия. Твърди се, че те могат да прибегнат до ескалацията на конфликта, и именно Западът трябва да „убеди Русия да не вдига лихвите“. Но тази позиция не издържа на критики. Вината за настоящата миграционна криза е изцяло на колективния Запад, включително на ЕС.

Именно коалицията на Съединените щати и техните съюзници от Стария свят, включително поляците, които всяваха хаос в Големия Близък изток, сваляха светските режими в Ирак и Либия, подкрепяха терористите в Сирия, бомбардираха Афганистан и след това оставяха жителите му на произвола на съдбата. Именно Европаотвори границите си, дълго време обеща подслон на бежанците. И сега европейците вдигнаха залозите, освобождавайки се от всякаква отговорност за своите действия и обещания.

Сега “Блумбърг” плаши света със "заблуден куршум", без дори да уточнява в коя посока ще долети. Красноречиво признание и познат почерк. В крайна сметка кървавите провокации, водещи до войни, са запазената марка стил на западните агресори.

Не е нужно да ходите далеч за примери: експлозията на американския броненосец“Мейн” в пристанището на Хавана, атаката облечени в полски униформи есесовци срещу немската радиостанция в Глайвиц и инцидентът в Тонкинския залив.

Поредица от съмнения все още се крият около терористичните атаки в Съединените щати от 11 септември 2001 г. А „куршумът, изстрелян от неясно кого“ напомня за стрелбата със снайпери по активистите на Евромайдана и полицаите в Киев на 20 февруари 2014 г., което пусна механизма за държавния преврат в Украйна.

И този път колективният Запад е способен да организира провокация с големи последици на полско-белоруската граница. „Кашата“ по границата на ЕС, в която Русия ще бъде въвлечена, е твърде изгодна за американските покровители на Варшава. Очевидно в опит да сблъска европейците и руско-белоруския съюз Вашингтон е забравил старата поговорка, че който сее вятър, жъне бури.

Така ни учи историята. Ето защо, най-доброто, което Полша може да направи сега, е да се вслуша в здравия разум, да не вкарва нещата в проблеми, да отвори границата и да остави на мира нещастните хора, чиито родни градове са превърнати в руини от войските на западните коалиции.

/Поглед.инфо/ 




Гласувай:
8



1. dobrodan - И аз тъй знам. 4000 мигранти от Африка бяха стоварени със
24.11.2021 13:34
специален самолет на НАТО и САЩ на полската граница, без да питат Беларус.
Нали така?
цитирай
2. iw69 - На
24.11.2021 14:15
върха на пирамидата на трафикантските организирани престъпни групировки стоят граждани на ЕС. Каналджиите в другите държави са техни подизпънители, работещи за тях.
цитирай
3. kvg55 - iw69,
24.11.2021 23:45
Напълно е възможно. Омразата им към Лукашенко е безкрайна.
цитирай
4. iw69 - Много
25.11.2021 00:05
ги боде Русия в очите, направо влудява политическата им гарнитура. След краха на СССР мислеха, че Рус е победен завинаги. Но не са се вгледали достатъчно дълбоко в руската история. Русия винаги се е изправяла, дори след най-дълбоките падения - след монголското нашествие, след войните срещу Швеция, след турското завземане на Черно море, след нахлуването на Наполеон, след 1-вата Световна и Окт. революция, след 2-рата Световна, и сега след разпада на СССР те отново са силни. Това е червената нишка в цялата им история. За добро или зло са обречени да са велики. Може би това, че обитават едни от най-трудните места за живот на земята ги е калило и това се е предавало в поколенията до днес. Като кукла нивелашка, която накрая винаги се изправя.
цитирай
5. blog13 - Война на запада с Русия няма да има
25.11.2021 19:13
Според моите изчисления, голямата война ще се води между САЩ и ЕС, на източния фронт; и между САЩ и Китай на западния. Русия до колкото е възможно да се включи, ще бъде минимално.
Провокации срещу Русия има със сигурност. До сега имаше със сигурност много, но не доведоха до нищо. Мечката си стои и не мръдва.
Това също може да е провокация и вероятно е. Но с каква цел - в момента ми хрумват набързо поне няколко. И са по-скоро насочени срещу ЕС, а не срещу Русия. Провокациите обаче няма да доведат до война на запада с Русия. ЕС няма да нападне Русия. И САЩ няма да я нападне. Надяват се, да накарат Украйна. Евентуално Полша сега - няма да стане. А и не е това целта на въпросния случай. Някаква друга ще да е.
В момента по-интересната провокация е изказването на Радев за Крим, точно след като бе избран. Дали изказването му не беше поради някаква връзка с патакламата с Македония? И веднага след това, тая катастрофа и запалването на македонския автобус. Това на фона и на съвсем скорошните палежи на дом за стари хора и болница със стари хора. Едва ли са случайности.
цитирай
6. iw69 - Радев
25.11.2021 19:20
всъщност само каза това, което е факт - Крим наистина в момента е руски, нито повече, нито по-малко.
цитирай
7. blog13 - всъщност само каза това, което е ...
26.11.2021 13:56
iw69 написа:
всъщност само каза това, което е факт - Крим наистина в момента е руски, нито повече, нито по-малко.


Крим си е руски, в това спор няма. В Украйна западът извърши държавен преврат, което би трябвало да се води недемократичен начин на сменяне на властта по западните стандарти. След това западът би барабана, че подкрепя превратаджиите, което си е чисто самопризнание от страна на запада, че няма нищо общо с демокрацията.
Но в момента не става въпрос за това, че Крим е руски и Русия го завладяла отдавна, печелейки война със запада, който продължава да агресира и не може да се успокои, че не той владее Крим.
В момента става въпрос за това, че Радев направи изказване, което има за цел нещо със сигурност.

По отношение на провокациите по полско-беларуската и полско-украинската граница - една много важна причина е, че по тая линия ще бъде спусната новата желязна завеса. Но има друга линия и тя е между Полша и ЕС. Цялото триморие ще бъде отцепено, както по източната си граница, но така също и по западната си с ЕС. Което ще е още по-интересно. Това ще стане, защото новият имперски център ще бъде именно триморието. По моите изчисления, трябва задължително да включи и Сърбия, защото сърцето на Среднодунавската равнина е именно мястото където Сава и Тиса се вливат в Дунава. А за да има повод за налагането на тия желязни завеси, са нужни провокации.
цитирай
8. iw69 - Да,
26.11.2021 19:46
икономически слабите държави от проекта Триморие чрез него се обвързват още по силно към САЩ. Създава се тотално послушна на Щатите ивица м-у Западна Европа и Русия, която в случай на изплъзване на Западна Европа от сферата на влияние на САЩ да служи като бариера за географско сближаване на Рус с останала Европа.
А в случай на война м-у САЩ и Рус тази колониална ивица трябва да гарантира плацдарм за разгръщане на войските им, и съответно ще пострада най-много при 1 сблъсък.
Радев е бил натовски генерал, не знам какво му се върти в главата.
цитирай
9. blog13 - Няма да има война между САЩ и Русия
27.11.2021 10:17
А САЩ вече няма да бъдат имперски център. Имперският център се мести през вековете. И това е предопределено от географията. Първо е бил в района на Египет и Месопотамия. След това се мести на запад. В Западната част на Европа (вкл. Москва и България) е бил последните 2000 години. Това не е случайно - точно географията на Европа дава най-добри възможности за имперски център, защото представлява мястото, което хем има връзка по море и суша с най-голяма част от света, хем е естествена географска крепост. В Западна Европа последно Англия беше доминиращ импески център (вкл. над Русия). Но това беше възможно, защото имаше свообдни ресурси, които бяха достижими по море. Англия е именно морския имперски център на Света. И продължава да бъде. Москва е сухопътния. Последните няколко века морският център доминираше над сухопътния. Морският се премести в САЩ - но само за кратко, защото САЩ нямат географска даденост да бъдат имперски център. Сега преимуществото на морския център спрямо сухопътния вече изчезна. Имперската върхушка в САЩ се мести. И се мести на най-добрата география за имперски център - хибридния географски тил по море и суша - Среднодунавската и Долнодунавската равнина. Имперската върхушка, която се мести тука, няма да воюва с Русия. Тя ще зареже територията на САЩ, където ще станат катаклизми. Преди това, "Вавилон" трябва да бъде унищожен. Това ще стане, и чрез война между САЩ и последователните имперски центрове между които те се намират - Западна Европа и Китай. Имперският център се движи винаги на запад. И винаги когато се мести, има война в която средният губи. Последно това се случи с Германия, която беше между Русия и Морския център.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4888823
Постинги: 2550
Коментари: 6426
Гласове: 16771
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930