Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2021 07:18 - Как сега САЩ ще се измъкнат от кашата, която са забъркали?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1975 Коментари: 5 Гласове:
15

Последна промяна: 10.12.2021 12:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Напрежението около украинската криза расте

Диванните стратези в социалните мрежи и всякаквите му там институти плашат с призрака на предстояща война. Хората са притеснени и чакат резултати от разговора във видеоформат на Путин и Байдън от 7 декември. Страните ясно изразиха позициите си по това отношение. Путин каза, че разширяването на НАТО в Украйна е „червената линия“, която Руската федерация няма да позволи да бъде премината, а Джо Байдън, отивайки в Кемп Дейвид за уикенда, обеща да подготви такъв „пакет от условия за руския президент, че той няма да може да устои."

Експертите бързат да отгатнат съдържанието на този пакет и виждат като най-болезнена точка за Москва изключването на Русия от международната платежна система СУИФТ. Не говорят за голяма война, тъй като за всички е очевидно, че това представлява смъртна опасност за цялата планета. Дори и най-лудите в Пентагона разбират, че руските въоръжени сили не могат да бъдат уплашени. Боеспособността на руската армия и нейното оборудване я правят опасен враг.

Но военни действия под формата на провокации на въоръжените сили на Украйна срещу ЛНР и ДНР са напълно възможни, стига „големите чичовци“ да не се намесят в въпроса. Но дори тази малка война днес е неизгодна за НАТО, който взе Украйна под крилото си, а въоръжените сили на Украйна започнаха да представляват жалък клон на НАТО по отношение на въоръжението, обучението, военната координация и прочее. Ако се окаже, че милициите успяват да посрещнат достойно провокацията и успеят да накажат агресорите, ефектът няма бързо ще се отрази на цялостния имидж на НАТО. Алиансът би се справил по-добре без локални сблъсъци. Освен това поражението на въоръжените сили на Украйна отново ще разклати ситуацията вътре в Украйна и центробежните тенденции там само ще се засилят.

Затова, въпреки заплахите за ужасни наказания и санкции, вътрешният глас на лидерите на блока тихо ги призовава към мирно разрешаване на ситуацията. Само как да я разрешат? Дали да се съгласят с исканията на Путин и ще се откажат от по-нататъшното интегриране на Украйна в западните структури? За Запада това ще бъде чисто историческо поражение. Русия вече де факто демонстрира, че Украйна е зона на нейните национални интереси и не възнамерява да се откаже от превръщането ѝ в приятелска сила.

И какво става с плановете за създаване на плацдарм за удар по Руската федерация? Тези планове трябва да бъдат изоставени. След преврата в Киев през февруари 2014 г. Русия търпи подривната дейност на украинския режим почти 8 години и вече не възнамерява да го прави. Тя има лостове за влияние върху политиката на Украйна и начините за нормализиране на отношенията с нея са напълно разбираеми.

Северноатлантическият алианс ще трябва да научи, че нищо не може да се постигне чрез изнудване, че ще има по-нататъшното напредване на Изток. Влакът няма да отиде по-нататък. Вашингтон ще трябва да разсъждава върху въпроса на Путин на Общото събрание на ООН на 24 юли 2016 г.: „А сега поне малко разбрахте ли какво сте направили?“

Никой не знае как точно САЩ ще се измъкнат от надробеното. Вероятно трябва да се готвим за промени, които ще бъдат по-съобразени със старата поговорка „По-лошо от война с англосаксонците може да бъде единствено приятелството с тях“. 

/Поглед.инфо/



Гласувай:
15



1. planinitenabulgaria - Не могат да се измъкнат въобще!
09.12.2021 11:20
Ако Путин рекне, мамето им че поебне...
цитирай
2. panazea - Кубинската криза ,
09.12.2021 11:28
Американците искаха да нападнат , но Хрушчев изпрати руски атомни подводници.
Говориха си с Кенеди по червения телефон.
Войната се размина , защото никой нямаше полза от нея.
Кенеди го убиха , защото измени на оръжейната мафия.
Този филм сме го гледали !
цитирай
3. iw69 - Тя
09.12.2021 12:08
дълбоката държава на оръжейната и фармацефтичната мафии продължава да управлява в САЩ.
цитирай
4. kvg55 - iw69,
09.12.2021 22:50
От Украйна ще се измъкнат, както се измъкнаха от Афганистан. С прибежки. А Батька ще гледа отстрани и ще се смее.
цитирай
5. iw69 - Голяма
10.12.2021 07:14
част от т.н. У-край-на е изконно руска земя с чисто рускоезично население, там се заражда държавата Рус, Киев е първата им столица, историческа неправда е днес тези земи да са извън сегашна Русия. Украйна в днешните й граници - това е допусната грешка от преди 100 год. след революцията. Тази грешка трябва и ще бъде коригирана.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4869255
Постинги: 2536
Коментари: 6395
Гласове: 16693
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930