Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2021 09:56 - Защо Байдън забравя толкова много и понякога дори е видимо неадекватен?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1532 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 24.12.2021 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Политиците, особенно някои, не страдат от излишък на интелект

Съществуват закони за развитието на човешкия мозък, за съзряването и за функционирането му в периода на стабилност и на бавното разрушаване на мозъка, което в повечето случай остава незабележимо, но не винаги.

Мозъкът нараства до макс. 30-та година на човека... Към тридесетата година престават да се установяват интензивно връзки между невроните, свързвани с натрупване на знания и изучаване на езици, и се стига едно плато, което трае до към 50-та година от живота. След което в мозъка започват да текат слаби разрушителни процеси, но при нормални обстоятелства те не са критични. Просто невроните започват да стареят, а нервните клетки не се размножават. Източници за компенсация на стареенето на невроните няма.
...
След петдесет години процесът на загуба на неврони става по-интензивен. Загубата възлиза на 3 грама годишно. Сега президентът Байдън е на 79 години, т.е. - на него му се губят вече поне 100 г мозък. Това за него се оказва много, защото като го гледа човек, веднага може да разбере, че не е голям умник. Можем да предположим, че в главата му има около 1300 г мозък. И той трябва сега да работи като президент с този силно ограничен умствен ресурс.

Политиците както е известно не страдат от излишък на интелект.

Инволюцията при Байдън е напредвала добре. Но трябва да се отчита, че между двама политици също може да има разлика. Да вземем например Обама. Когато постъпил в университета като преподавател, той се оказал толкова елементарен, че на всички станало ясно, че имат пред себе си бъдещ политик.

При застаряващите хора невроните обаче осъществяват хитра компенсация, реализирайки връзки помежду си със съседни неврони, като по такъв, отчасти, начин компенсират загубите.

В мозъка, който е само 2% от масата на тялото, а разходва 25% от енергията за неговото съществуване, текат метаболитни процеси в резултат на които в невроните се натрупват разпадни продукти (шлака), които не се излъчват. Това е неизбежното им стареене, защото броят на невроните ни е даден един път завинаги. Нови няма.

Какво става с мозъка на Байдън?

През последните 30 години той постоянно губи неврони. Но и преди това Байдън се е занимавал с политика, бидейки един от ястребите в партията. От него не са излизали блестящи проекти или революционни идеи. Работил е по принципа „Да не прави резки движения, за да не настройва срещу себе си тези, които го изхранват, т.е., които дават парите“. Неговата самостоятелност, бидейки донякъде „умерен“, винаги е била равна на нула. Той е бил вечният младши бизнес-партньор. Каквото му се нареди, това изпълнява. Работа на медиатор и трансформатор. А когато мозъкът не се използва интензивно, то и кръвоснабдяването му се намалява. Мозъкът се захранва с кръв от 5 капиляри. Когато той почива, то само едната капиляра се пълни с кръв, останалите остават като резервни. Но ако Байдън се замисли за нещо, резервните би следвало веднага да се запълват с кръв, за да решат появилия се проблем.

Но тъй като Байдън е професионален политик, неговите капиляри са започнали да закърняват. Това са плодовете на недостатъчната интелектуална дейност. От една страна невроните са кът, от друга кръвоснабдяването им е намаляло. Оперативното му съзнание е видимо забавено. Затова забравя, постепенно губи фрагменти на паметта си. Това е съдбата на всички хора, които имитират интелектуална дейност: политици, политолози, психолози… Получава се нещо като хроничен инсулт, разпростиращ се по целия мозък.

Когато липсва творческо начало, мозъкът старее по-бързо и сега пред нас е същество с около 1300 г мозък в главата си и с лошо кръвоснабдяване. Следствието засяга и моториката му. Виждаме как принудително движи крайниците си, когато подтичва. Явно ползва и стимуланти. Важно е обаче, не дали се движи енергично, а какво става в главата му. А там не става абсолютно нищо. Байдън е само подставен рупор. Подготвят му текстовете на хартия ила на монитор, върху който видимо шари погледът му. А извън тези нагласени ситуации Байдън е най-често неадекватен. Човекът е на възраст и е явно непригоден за тази работа. Никакви самостоятелни решения не е взимал и няма да приема никога. Десетилетия наред е приказвал само клишета, старал се е да бъде в тренд, без да взима самостоятелни решения. Възрастният човек е загубил част от мозъка си, на първо място невроните отговорни за мисловните процеси. Моторните центрове са по-добре кръвоснабдени и това се наблюдава при хората, които придават по-голямо значение на физическите упражнения. Но за сметка на центровете отговорни за мисловната дейност.

Ето защо от президента Байдън не може да се очаква нито дискусия с опоненти, нито самостоятелно решение. Президентът Байдън просто е отражение на вътрешно политическите процеси в Белия дом. Кукла на конци, които ги дърпат други.

от Проф. Сергей САВЕЛИЕВ 



Гласувай:
6



1. ganini - Геронтологията на СССР
24.12.2021 13:03
се прехвърли сега в САЩ. По принцип всички политици са БАНДИТИ. Няма нормален човек, който ще зареже професията си и ще се хвърли в тази битка за облаги!!!!
цитирай
2. bojinkata - Ако това е истинския Байдън?! На...
24.12.2021 14:16
Ако това е истинския Байдън?! Най-вероятно прилично копие, даже две пускат! Когато едното е на "ремонт", другото работи! Истинският е на една снимка, където с Килари Кл. гледат убийството на "Бин Ладен" по ТВ. Той е най-близо до екрана.
цитирай
3. bojinkata - Ако това е истинския Байдън?! На...
24.12.2021 14:19
Ако това е истинския Байдън?! Най-вероятно прилично копие, даже две пускат! Когато едното е на "ремонт", другото работи! Истинският е на една снимка, където с Килари Кл. гледат убийството на "Бин Ладен" по ТВ. Той е най-близо до екрана.
цитирай
4. kvg55 - iw69,
24.12.2021 23:11
Джо е видимо неспособен да изпълнява задълженията си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4873616
Постинги: 2539
Коментари: 6400
Гласове: 16706
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930