Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2021 20:27 - Световният преврат на глобофашистите и "тъмната зима" на Омикрон
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1004 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 27.12.2021 11:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Kорона кризата - унищожаване на гражданското общество и инженерна икономическа депресия

Насладете се на времето, което можете да прекарате със семейството и приятелите си сега, защото нещата започват съвсем да полудяват. Официалното начало на зимата наближава и точно навреме се появява нов вариант на коронавируса, който плаши до смърт политиците по цялата планета. Разбира се, тези дълбоко уплашени политици ще реагират на тази нова заплаха по същия начин, по който са реагирали на всички други глави от тази криза до момента. Те ще харчат още повече пари, ще рекламират неуморно инжекциите на големите фармацевтични компании и ще въведат още по-абсурдни авторитарни мерки. Излишно е да казвам, че това означава, че зимата ще бъде наистина лоша за цялото земно кълбо.

image



В понеделник администрацията на Байдън смая хората в цялата страна, когато обеща „зима на тежки заболявания и смърт“ за тези, които отказват ваксинациите. Следното е взето от официалния уебсайт на Белия дом:

“Що се отнася до неваксинираните, вие сте изправени пред зима на тежки заболявания и смърт за себе си, вашите семейства и болници, които скоро може да претърпите.

Така че нашето послание към всеки американец е ясно: има действия, които можете да предприемете, за да защитите себе си и семейството си. Носете маска на обществени места. Ваксинирайте се, ваксинирайте децата си и направете бустер, когато отговаряте на условията.”

Виждали ли сме някога такова странно изявление да се излъчва от Белия дом? Тези думи са пълни с презрение към онези, които отказват да направят това, което Байдън иска от тях. Малко след публикуването на това изявление, критиците на Байдън започнаха да отвръщат. Например, ето какво трябваше да каже Тим Мърто в “Туитър”...

“Влизайки в годината на междинните избори, Белият дом на Байдън избра собствен лозунг. "Зима на тежките болести и смърт."

Звучи като лозунг на победител.

Всъщност е вероятно тази зима да видим огромен брой заболявания и смъртни случаи, но това няма да бъде на местата, където Байдън го очаква.

Просто гледайте какво става в Ню Йорк. Въпреки че огромното мнозинство от жителите на града са „напълно ваксинирани“, Ню Йорк чупи рекорда за най-висока заболеваемост вече четири дни подред.

Здравният комисар на щата Ню Йорк за ваксинации даде положителна проба за КОВИД-19 с бърз тест, отбелязвайки още един новаторски случай, докато “Голямата ябълка” се бори с рекорден вирусен прилив, призна губернаторът Кейти Хочул в понеделник. Въпреки това д-р Мери Т. Басет е получила своя бустер.

Новината за положителния тест за висшия щатски здравен служител дойде същия ден, когато Ню Йорк счупи собствения си рекорд за еднодневна заболеваемост за четвърти пореден ден, а Хочул съобщи за близо 23 400 нови случая за една нощ. Лъвският дял от тези случаи са в самия град, където повече от 15 000 души са дали положителна проба, с близо 50% повече, отколкото в петък.

Тъй като “Омикрон” се разпространява много бързо в Ню Йорк и на други места, уплашените инвеститори започват да се отървават от акциите си. В понеделник индекса “Дау Джоунс” падна с още 433 точки, или 1,23%.

Американските акции паднаха в понеделник, увеличавайки загубите миналата седмица, тъй като разпространението на щама “Омикрон” продължава да тревожи инвеститорите, които се опасяват, че ново огнище може да попречи на икономическия растеж.

Ако страхът от “Омикрон” продължи да се засилва, това ще бъде много лоша новина за финансовите пазари. Междувременно министърът на търговията Джина Раймондо предупреждава, че “Омикрон” може да изостри най-тежката криза във веригата на доставки в историята на САЩ.

Министърът на търговията Джина Раймондо е загрижена, че щамът “Омикрон” на коронавируса ще увеличи натиска върху вече напрегнатата глобална верига за доставки.

„Рано е да се говори за това. Но наистина съм притеснена, защото знаем, че хората се страхуват да ходят на работа “, каза Раймондо пред Си-Ен-Ен по време на интервю в офиса си във Вашингтон.

И изглежда, че в момента ни застига нова вълна на инфлация. Цените на дървения материал бяха в челните редици на последната вълна и отново започват да полудяват...

Фючърсите за януарска доставка приключиха в петък на цена от 1089,10 долара за хиляда кубични фута дъска, двойно по-високо от цената за бърза доставка в средата на ноември.

Текущите цени също са се увеличили значително. Ценообразуваща услуга “Рандън Лентс” заяви, че нейният съставен индекс на рамкиране, който проследява продажбите на място, е скочил с 65% от октомври до 915 долара. Печалбата от 129 долара тази седмица беше най-голямата досега, настигайки скока от 124 долара през май, когато цените на нарязаната дървесина достигнаха рекордни нива.

С толкова висока инфлация, демократите искаха да приемат “Законопроекта за връщане към по-доброто” и да похарчат още една гигантска планина пари. За щастие, сенатор Джо Манчин реши да гласува против този нелеп законопроект и това ще му попречи да мине през Конгреса. На въпроса за гласуването той отговори така:

„Направих всичко възможно. И знаете какви проблеми имах и все още имам с инфлацията, но се притеснявам, че тя не е временна, тя е реална, затруднява всеки жител на Западна Вирджиния да продължи да работи. Цената на бензина, цената на хранителните стоки, цената на сметките за комунални услуги - всички тези неща засягат всеки аспект от живота им."

Той добави: „Ако не мога да се прибера вкъщи и да обясня това на хората от Западна Вирджиния, няма да мога да гласувам за това. Не мога да гласувам за този закон. Просто не мога. Опитах всичко възможно. Нямам друг избор. "

Никога не съм мислил, че ще бъда благодарен на Джо Манчин и се надявам той да продължи да защитава смелата си позиция. Но, разбира се, други правителства по света продължават безразсъдно да заемат и харчат пари и този процес вероятно ще се ускори през 2022 г.

Наистина сме на ръба на исторически глобален икономически кошмар и наистина харесвам как Егон фон Грейерц наскоро обобщи какво предстои да ни сполети.

Поуката е, че когато започне хаосът, разрушението ще засегне всички, богати и бедни, млади и стари. Никой няма да бъде спасен със сила или преданост.

Финансовото, икономическото и моралното опустошение, което предстои да падне върху света, ще удари като гръм от ясно небето повече от 99,5% от хората.

Така за повечето хора предстоящите събития ще бъдат подобни на определението на думата ХАОС: „Състояние на пълно объркване и безпорядък“.

Повечето хора сляпо вярваха, че нашите лидери знаят какво правят. Но те са далеч от това и сега навлизаме във време на изключителна мъка за цялата планета.

Ако бяхме направили съвсем различен избор, всичко можеше да се окаже съвсем различно.

За съжаление, сега трябва да живеем с последствията от нашите решения и те наистина ще бъдат много болезнени.

от Майкъл Снайдер 



Гласувай:
7



1. kvg55 - iw69,
26.12.2021 23:31
"нещата започват съвсем да полудяват"
То цялото човечество полудява. Малко са здравомислещите нации и лидери.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4875205
Постинги: 2539
Коментари: 6400
Гласове: 16711
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930