Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2021 20:02 - Щатите, изгубени в празната си арогантност, сега са хванати между чука и наковалнята от Русия и Китай
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1012 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 27.12.2021 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако САЩ смятат, че Русия блъфира, моментът на истината ще дойде за неподготвения Вашингтон

Пол Крейг Робъртс, бивш зам.-минитър в кабинета на Р. Рейгън

ЦРУ и британското разузнаване, чрез своите медийни активи, разпространяват историята на обществеността, че загрижеността на Русия за сигурността всъщност е прикритие на плана на Москва за създаване на нова руска сфера на влияние в Източна Европа. Разбира се, Вашингтон има сфера на влияние в Източна Европа, наречена НАТО, но би било краят на света Русия да има влияние върху страните, с които граничи.

Друга дезинформация на ЦРУ е, че Белият дом е готов да обсъди някои от руските изисквания за сигурност, но не и частите, с които Белият дом не е съгласен. Това, разбира се, е безсмислено, тъй като Кремъл даде да се разбере, че искането му за прекратяване на разширяването на НАТО не е делимо. Разширяването трябва да се прекрати. Изобщо. Или ще има „страшни последствия“.

Ориентирани към Запада руски интелектуалци в руския съвет по външни работи вече работят за подкопаване на позицията на Кремъл относно неразширяването на НАТО. Мисията на Съвета е да насърчава мирната интеграция на Русия в световната общност, което може да се случи само при условията на Вашингтон. Директорът на Съвета Андрей Кортунов бързо подкопа позицията на Кремъл, наричайки ултиматума на Кремъл „позиция за преговори.” Вашингтон вече не приема Кремъл сериозно, а идиотското изявление на Кортунов ясно показва, че Вашингтон също ще отхвърли ултиматума. Всъщност генералният секретар на НАТО Столтенберг, прессекретарят на Белия дом и съветникът на Байдън по национална сигурност вече отхвърлиха искането на Кремъл.

За да е сигурен, че Кремъл разбира, че искането му е отхвърлено, генерал Тод Уолтърс настоява за още по-агресивен отговор към Кремъл. Той призовава за разполагане на войски на НАТО/САЩ в Румъния и България. Засиленото предно присъствие е равносилно на американска военна окупация на Източна Европа – точно обратното на отговора, който Русия изисква.

Може би Кремъл със закъснение осъзнава, че годините на сладки приказки със Запада са породили очаквания, че руските претенции никога няма да бъдат взети на сериозно. Както предупредих, поведението на Кремъл насърчи нови провокации, които в крайна сметка ще отидат твърде далеч и ще принудят Кремъл да отстъпи. ...

Кремъл очерта позицията си „...или ще има последствия“. Това няма да го чуете от безполезните американски и европейски медии. В днешно време т. нар. „руски експерти” са просто русофоби, които отработват грантовете на военно-промишления комплекс. Дейвид Джонсън, който публикува ежедневен списък с научни и журналистически статии по въпросите на САЩ / Русия, не иска да безпокои колегите си с фалшиво чувство за сигурност, включително и моите статии. Така имаме ситуация на пълно непознаване на реалността от страна на Запада, което е повторение на кубинската ракетна криза.

Може би си спомняте, когато съобщих, че преди три години Путин е разкрил спешните стратегически и конвенционални оръжейни системи, които Русия въвежда в производство и разполагане. Съединените щати нямат информация за възможностите и броя на тези системи. Изказах и мнението, че агресивността на Вашингтон към Русия и Китай обединява двете страни. Видяхме това преди няколко дни, когато китайският президент Си Цзинпин подкрепи изцяло исканията на Русия за сигурност и характеризира китайско-руските отношения като „по-дълбоки от просто съюз“.

С други думи, Вашингтон, отдавна изгубен в напразната си арогантност, сега е хванат между чука и наковалнята.

Цитирах грубите изрази, в които руският заместник-министър на външните работи Рябков очертава ултиматума към Русия. Сега Дмитрий Кисельов добавя: „Русия направи предложение на САЩ, което не могат да откажат. Моментът на истината настъпи."

Ако Вашингтон има восък в ушите си или смята, че Русия блъфира, моментът на истината ще дойде за неподготвения Вашингтон.

 



Гласувай:
7



1. kvg55 - iw69,
27.12.2021 22:13
Пол Крейг Робъртс е силно точен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824788
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16466
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031