Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2022 07:30 - Списание “Американски консерватор”: НАТО търси повод за война с Русия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1128 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 10.01.2022 07:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
САЩ създават опасност от пълномащабна война

„Според доклад, публикуван наскоро в германския вестник “Шпигел”, върховният главнокомандващ на НАТО за Европа Тод Уолтърс е предложил да се разположат допълнителни войски в България и Румъния. Създаването на военни съоръжения на НАТО в двете балкански държави всъщност би увеличило обхвата на програмата на НАТО за засилено предно присъствие, съгласно която войските на Алианса бяха разположени по руските граници, а именно в балтийските страни и в Източна Полша”, разкрива американското списание “Американски консерватор” (The American Conservative )

Според изданието причините, поради които ръководството на НАТО се опитва да увеличи военното си присъствие в Европа, са ясни - Алиансът трябва да запази значението си и конкретно за Уолтърс и неговото обкръжение - позициите си, които дават власт и пари. Ръководството на НАТО отказа да коментира пред журналисти статията в “Шпигел”. Но само след няколко дни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг индиректно потвърди това, за което говори Тод Уолтърс.

Според Столтенберг Алиансът ще коригира позициите и количественото си присъствие в Югоизточна Европа, така че Брюксел да е уверен, че ще може да защити съюзниците си по всяко време. И всичко това, защото НАТО вече не може да се разширява по-нататък на изток, дори и да предлага на Украйна пълноправно членство в Алианса. Но докато това не се е случили (въпреки че процесът вече е в ход), Брюксел е решил да насочи дейността си не към разширяване на границите, а към увеличаване на собствения си контингент близо до руските граници.

„Президентът Джо Байдън непрекъснато се опитва да разсее страховете, че САЩ и техните съюзници от НАТО стремително се приближават до война с Русия, ако тя предприеме допълнителни действия срещу Украйна. Въпреки това уверенията на президента редовно се отричат от членове на собствената му администрация в Държавния департамент, да не говорим за представителите на военните лидери на САЩ и НАТО, които продължават да изразяват на глас своите безразсъдно войнствени външнополитически възгледи”, пише авторът на статията Брадли Девлин.

Той припомня, че НАТО вече провежда военни операции в Румъния като част от мисията “Приспособено предно присъствие”, която има за цел да укрепи югоизточния фланг на НАТО. А в румънския град Крайова е разположена бригада сухопътни сили на Алианса.

В България има само един голям обект на НАТО, щабът на звеното за интеграция на НАТО , който се използва за обучение на войски и служи като база за войски за бързо разгръщане.

„Но всичко това не е достатъчно. Алиансът целенасочено и усърдно раздухва заплахата от Русия и на Запад вече почти са повярвали на това. САЩ ще продължат да харчат милиарди долари за въоръжение и увеличаване на армията си, като по този начин създават опасност от пълномащабна война”, коментира изданието “Американски консерватор”. 



Гласувай:
7



1. panazea - Ако позволим тук да стъпят войските им !
10.01.2022 11:29
Това ще е окупирането на България и край на Суверенитета й !
Не трябва да го допускаме !
В България не е имало чужди войски от 1945г.
Сега ли ще позволим окупация ?
Доброволно !
Който в България се съгласи на това , ще бъде прокълнат той и родът му до девето коляно !
цитирай
2. iw69 - То в БГ
10.01.2022 13:12
вече от >12 год. си има американски воиски в 4 наши бази - общо около 5000.
Заради тях ние вече сме мишена.
цитирай
3. kvg55 - iw69,
11.01.2022 11:35
Каквото търсят, ще намерят.
"Като не щеш мира, на ти секира" – натовците трябва да изучават битките на кан Крум Страшни с ромеите, за да видят, какво ги чака.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822221
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031