Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2022 07:17 - Едни от най-важните документи на века - проектодоговорите за взаимна сигурност "Русия - САЩ" и "Русия – НАТО"
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1451 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 17 декември 2021 г. Русия направи ход, който ще определя дневния ред на света поне през следващите 50 години. На всички равнища.

Двата проектодоговора, предложени от Москва за взаимна сигурност – "Русия - САЩ" и "Русия – НАТО", предвиждат трансформиране на глобалната политическа, икономическа и военна инфраструктура.

Светът никога досега не е бил пред такива предизвикателства и пред такова тотално преустройство на всичко. И навсякъде.

Но и стратегическата картина никога не е била по-тревожна.

Не си спомням през последните 60 години друг дипломатически "материал" да е представен в такава форма, в случая – от външното министерство на Русия, което заяви, че адресатите не могат да го обсъждат или променят, а могат само да го приемат, или да не го приемат.

Разбира се, САЩ, ще действат по традиционен начин, заявявайки, че руските предложения са неприемливи, но внимателно ще ги изучат, за да подготвят своите. Това е нормална дипломатическа практика да се печели колкото се може повече време.

Случаят обаче не е такъв. Случаят, всъщност, е без прецедент.

Москва отговори, че това не е ултиматум, но със САЩ вече не може да се водят преговори и подписват договори, от които те излизат когато си искат. Край на доверието. САЩ доказаха, че са недоговороспособни. През последните години излязоха от всички международни договори за глобална сигурност. Русия не може да разчита на никакви подписани хартийки със САЩ. Онова, което се отчита в съвременния свят е само силата. Русия не е виновна за това. Русия не иска ескалация, но е готова за нея. Ако това се случи, виновникът за кръвопролитието ще са САЩ, а не Русия.

Москва хвърли ръкавицата. Дали Вашингтон ще я вдигне!

Москва е подготвена и за такъв ход. Твърде много е поставено на карта, твърде голям е залогът. Силата на Русия са новите ? оръжия и системи, въведени на бойно дежурство. Никога в историята спрямо нито един друг противник Русия /СССР/ не е била толкова силна, колкото днес е спрямо САЩ и НАТО. Такъв момент се случва веднъж на 1000 години. И няма да бъде изпуснат.

Светът е пред нов хоризонт. И в началото на строежа на бъдещия свят. Не Западът на Русия, а Русия представи ултиматум на Запада и неговата система. И най-важното – Москва направи това публично, пред целия свят.

Москва е готова за вдигане на залога. Възможностите са много.

За първи път от 30 години Вашингтон почувства, че нещата са много сериозни и че от САЩ се иска еднозначен отговор. При това го искат в категорична форма.

Сега в Белия дом и в Пентагона си задават въпроса какво крие Путин в ръкава си.

Всъщност той не крие нищо, само трябва да го разберат правилно.

Ще им помогна.

На глобално равнище преди всичко е военно-блоковият съюз с Китай, КНДР, Виетнам, /вероятно и Индия/.
Москва и Пекин ще въведат единна ПРО-система над двете държави и Южно-Китайско море.
Блокиране на целия Близък Изток по линията Сирия, Ирак, Иран. Всяко изостряне на ситуацията в този район рязко ще увеличи цените на въглеводородите, които вече и без това са на тавана.
Разгъване на ударни системи в Куба и Венецуела и укрепване на позициите в Африка.
Разгъване на ударни системи в Беларус и Калининград, и отговор за изострената обстановка в Донбас.
Изплуване на руски подводници в Атлантическия и Тихия океан на 40 км от бреговете на САЩ, срещу които Вашингтон ще може само да капитулира.
Закриване на Черно море след закриването на Северния морски път.
Най-важното – изтласкването на НАТО от цяла Източна Европа до местоположението му от 1997 г., т.е. ревизия на неговото разширяване, въпреки договореностите със СССР, което ще носи и неприятни последици за така наречената Федерална република Германия.
По отношение на Украйна е ясно, че Украйна, която знаем от последните 8 години, завършва своя живот. Русия заяви, че ще следва "немедленно" военно решение на въпроса с Украйна, ако ултиматумът и за Украйна не бъде приет.

Сега САЩ и НАТО или ще отстъпят, или Украйна ще изчезне във вида, в който съществуваше последните 8 години. И всичко ще се случи много бързо.

А на война - като на война. Или убиваш, или ще те убият. Аритметиката е страшно проста. Руснаците я знаят от близкото минало и няма да позволят да се повтори.

Москва не се страхува от вдигане на залозите. Напротив. Тя го е предвидила и е готова за това. Москва е подготвила своята първа най-важна историческа крачка за възраждането на Велика Русия.

Путин няма да пресъздава нов СССР. Той работи за държавна система, която ще е ефективна, самодостатъчна и национална. /В същата посока върви и Китай./ Думите на Бжежински не се сбъднаха, – "че световният ред ще бъде изграден без Русия, върху руините на Русия и за сметка на Русия". Точно обратното. Нищо не може да бъде изградено в съвременния свят без Русия /и Китай/.

Китай е втората трагична грешка на САЩ. Военният съюз Русия- Китай е налице. Такова нещо не е имало никога в историята. То е непобедимо, даже хипотетично. Заедно Русия и Китай оформят преимуществата, които носят фундаментални сътресения от глобален порядък.

Трудно е да се намери паралел на тази ситуация в миналото. Няма да го търся. Пред нас е безпрецедентната глобална и регионална ситуация.

Да не забравя и долара. Защото цялата тази световна трагедия е именно заради долара. САЩ правят всичко възможно да запазят периметъра на неговото използване върху което се гради тяхната сила. Случи се обратното – рязко съкращаване на оборотите на доларите на цялото пространство на Евразия и неговото пълно изключване от енергийните контракти с Русия, Китай, Европа и даже със Саудитска Арабия. Това означава, че положението на САЩ в света е напълно разрушено. Русия и Китай считат, че САЩ нямат право да останат глобален играч.

И накрая още нещо. Неслучайно Путин, след като разказа за най-новите оръжия заяви, че ще отиде на зимната олимпиада в Пекин през февруари. В разговора със Си Цзинпин той напомни за забраната за участие в олимпиадите с руския флаг заради някакви санкции, които WADA изфабрикува срещу нацията с най-големите заслуги и постижения в новата спортна история на планетата.

Визитата на Путин в Пекин за олимпиадата ще означава само едно нещо – край на този бардак на пет колела, край на този Олимпийски комитет – съревновавайте се без нас в своя ултралиберален спорт, ние ще имаме свой нормален спорт.

И за всеки случай, преди олимпиадата в Пекин, Путин напомни за най-новите оръжия – "Авангард", "Циркон", "Кинжал", "Посейдон", двете нови атомни подводници с "Булава" и "Калибър".

Строго Секретно 



Гласувай:
9



1. panazea - И както винаги ,
12.01.2022 09:52
ние сме на страната на губещите.
После се чудят , защо България преживява катастрофи!
цитирай
2. iw69 - Защото
12.01.2022 10:49
управниците ни най-често са от тъп, до по-тъп, и най-тъп ...
цитирай
3. kvg55 - iw69,
14.01.2022 15:37
Не са само тъпи. И продажни са.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4875014
Постинги: 2539
Коментари: 6400
Гласове: 16711
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930