Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2022 05:26 - Бивш министър на САЩ: Лудостта на Запада ескалира
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1493 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 25.01.2022 06:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
New York Times съобщава, че Байдън ще предотврати руската агресия срещу Украйна, като разположи между 1000 и 5000 американски войници на границата с Русия, както и че е готов да увеличи броя на войниците десетократно до 50 000. Една руска армия би ги изяла като лека закуска за 5 минути.

Очевидно целта на разполагането не е военна. Целта е да се засили „руската заплаха“ в умовете на хората преди събитие с фалшиво знаме, за което ще бъде обвинен Кремъл.

Ако Байдън иска да възпира Русия, всичко, което трябва да направи, е да даде на Москва гаранцията за сигурност, от която тя казва, че се нуждае. Защо Байдън иска Русия да е несигурна?

Причината за проблема е очевидна. През 2014 г. САЩ в опит да лишат Русия от нейната черноморска военноморска база свалиха приятелско за руснаците и демократично избрано украинско правителство и установиха неонацистки режим, който започна война срещу руските жители на района на Донбас в Източна Украйна, които са бивши части на Русия, и които са били прехвърлени през съветската епоха в украинската провинция на Съветския съюз.

За да стабилизира ситуацията, Русия наложи споразумението от Минск, но нито Украйна, нито западните страни, подписали споразумението, спазиха споразумението.

Русия не иска разбитата и проблемна Украйна. Русия просто иска Украйна да не се превръща в място за американски ракетни бази.

Това е просто искане, което е лесно да се приеме в интерес на мира.

Но мирът е неизгоден и е последното нещо, което американският военен/отбранителен комплекс иска. Затова Вашингтон отговаря на преговорите за сигурност между Русия/САЩ/НАТО, като разполага войски по границите на Русия. Тъпите британци раздвижват тенджерата на „руската агресия“, като изтеглят служителите на посолството си от Киев.

Отдавна чуваме от САЩ/НАТО за „нарастващата руска заплаха“. Какво се случва с доверието, което вече е накърнено, ако няма руска инвазия?

Изглежда, че Вашингтон и неговите натовски марионетки са стигнали толкова далеч, че просто трябва да провокират руска инвазия.

Руснаците напразно чакат писмения отговор на Вашингтон на предложението им за взаимна сигурност. Вашингтон отговори с повече обвинения, повече провокации.

Затруднява ли се Кремъл да разбере:

(1) че Тръмп беше отстранен от поста, защото каза, че иска да нормализира отношенията с Русия.

(2) че Русия е необходимият враг за силата и печалбата на американския военен/отбранителен комплекс.

(3) Русия се счита за пречка за хегемонията на САЩ?

Как е възможно, пред лицето на всички доказателства за обратното, Кремъл да има заблудата, че Вашингтон се интересува от това руснаците да се чувстват сигурни.

Докато Кремъл губи време, оръжия се наливат в Украйна, а западните медии подготвят народа си за „руска агресия“. Руските протести срещу намеренията, които се приписват на Москва, са безсмислени. Западните медии знаят необходимия наратив и не се интересуват от никакви факти.

Въпросът наистина е дали Русия може да приеме, че има враг.


oт Пол Крейг Робъртс, зам.-министър по време на управлението на Роналд Рейгън 



Гласувай:
5



1. kvg55 - iw69,
25.01.2022 22:55
То все ще избие на някъде.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824262
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16464
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031