Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2022 07:12 - Днес, когато управниците ни повтарят като Парясали Папагали западните мантри и се опитват да махнат единствения достоен сред тях - Янев излезе с обръщение
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1995 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 28.02.2022 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Стефан Янев: Решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни!


Уважаеми сънародници,

Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа атака – грозна, несправедлива и подмолна. Твърденията, че съм проводник на нечии външни интереси са абсолютна лъжа. Отправна точка за всяко мое решение и действие е бил само и единствено българският национален интерес – това, което е добро и правилно за родината ни и което ще съхрани държавността в тази особено тежка ситуация, в която се намираме днес.

А тя очевидно ще става и още по-тежка. Но в политиката е така. Истината не е много важна. По-важна е интерпретацията, която, ако е добре финансирана, направо подменя истината. Целта на моите „партньори“ и критици е ясна. Целта, разбира се, не е просто да ме дискредитират в персонален план. Задачата е да бъде освободен поста на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там.

Реализирането на подобен сценарий, според мен, поставя под риск националната ни сигурност. И доколкото не виждам никакъв здрав разум, а само дълбоко обезпокоителна хаотичност и как беше... „тежка неадекватност“, искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения.

Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на големите.
И тук даже не е от значение дали причината е, че аматьори се правят на политици или се опитват да капитализират чрез политиката. Българските граждани заслужават да бъдат представлявани адекватно в държавната власт. Авантюристичният и незрял подход е изключително опасен, особено с оглед на военния конфликт в Украйна, неговите измерения и потенциални последствия.

България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Длъжна е да защити правата на своите граждани, да гарантира тяхната сигурност и спокойствие, просперитета на българската държава. Всъщност целта е една – да съхраним своята държавност, своята култура и национална идентичност. За истинските българи тези ценности не подлежат на компромис. Когато залогът е България, трябва да сме в състояние да можем да преодолеем различията си и да работим заедно за нейното благополучие. Да можем да се обединим в името на Родината – личности, партии и гражданско общество!

Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред. Това ще е демонстрация на волята на парламентарното мнозинство и индикация за политиката, която ще се провежда занапред, подкрепени със съответната ясна, надявам се, аргументация. Ще е добре българските граждани да чуят мотивите, след което ще имат и възможността да проследят какви решения ще се взимат в сферата на отбраната.

Благодаря на всички, които ме подкрепяха до момента и които продължават да ме подкрепят. 

ген. Стефан Янев, все още министър на отбраната на България


Тагове:   ген стефан Янев,


Гласувай:
8



1. 1997 - Позиция на честен човек
28.02.2022 07:35
"България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси."
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
28.02.2022 09:05
Добре го е казал" Аматьори се правят на политици?"
И кой пръв му поиска оставката? Този, който , ако имаше достоинство, щеше още първия месец като президент да си подаде оставката А сега се прави на велик президент? Какво бил свършил, Поне с голямото нищо само да си беше останал! С имение в чужбива?, там с любовницата си, посрещна вестта за смъртта на сина си?
Решавали съдбите на България?! Там!
цитирай
3. oia - Единствено г-н Янев има и визията и ...
28.02.2022 09:42
Единствено г-н Янев има и визията и възможността да е министър. Всички други, като ги погледнеш, въоглаве с Кирето са пародия на възможности.
А това не е добре, нито е за предпочитане. Ужасяващо неадекватни,
учудващо прости, душевно нечистоплътни, пословично продажни.
цитирай
4. blagovesteliseev - Има надежда с такива хора
28.02.2022 10:09
ДА е жив и здрав Стефан Янев
цитирай
5. planinitenabulgaria - Харков вече е освободен.
28.02.2022 10:18
Започва изчегъртването на нацизЪма. Ние от Рударци сме солидарни!
цитирай
6. born - Единствено г-н Янев има и визията и ...
28.02.2022 18:15
oia написа:
Единствено г-н Янев има и визията и възможността да е министър. Всички други, като ги погледнеш, въоглаве с Кирето са пародия на възможности.
А това не е добре, нито е за предпочитане.
Ужасяващо неадекватни,
учудващо прости, душевно нечистоплътни, пословично продажни.


Изключително точни са заключителните определения ! И не само за кабинетните назначения, а за преобладаващата част от т.н. парламент , "избран" от десетина % от българския т.н. "народ".


цитирай
7. iw69 - Янев
28.02.2022 18:51
освен, че е точният човек на точното място като военен министър, би бил и правилният премиер за България.
Но точно защото морално, а и интелектуално ги превъзхожда останалите, те го махат.
Защото неговото присъствие явно им напомня колко са примитивни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4883976
Постинги: 2548
Коментари: 6421
Гласове: 16758
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930