Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2022 07:12 - Global Times: САЩ дължат на света отговор за техните биолаборатории
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 754 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 24.03.2022 09:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Международната общност трябва да окаже натиск върху САЩ и да не се повлиява от дезинформацията и лъжите на Вашингтон

Неотдавна руското министерство на отбраната разпространи документи, придобити от персонала на една биолаборатория в Украйна. Документите разкриват изследванията на САЩ и техните съюзници от НАТО за биологични оръжия в Украйна, включително изследвания за разпространението на високо инфекциозния вирус на птичия грип чрез мигриращи птици, както и върху патогени като бактерии и вируси, които могат да се предават от прилепи на хора.

Русия каза, че документите показват, че голям брой серумни проби, принадлежащи на славяните, са били прехвърлени и че експериментите в Украйна са подобни на това, което е правил японският Unit 731 през Втората световна война. Документите бяха качени онлайн от Русия за безплатно изтегляне.

Реакцията на САЩ донякъде се получи безсмислена. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки направи осем поредни туита, за да осъди Русия за разпространението на дезинформация, но препоръча да се обръща особено внимание за състоянието на биолабораториите на САЩ в Украйна. Тя заяви, че „всички трябва да бъдем нащрек защото Русия иска да използва химическо или биологично оръжие в Украйна“. Разбира се, тя не предложи никакви доказателства. Подобно осъждане не помогна да се изчистят съмненията на хората по света. Няма как това да стане при подобен блед и нелогичен отговор.

Независимо от това, заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нуланд потвърди по време на изслушване, че Украйна има „установки за биологични изследвания“, когато беше попитана дали в Украйна има биологично оръжие. Тя каза също, че САЩ работят с Украйна, за да попречат на Русия да получи „тези изследователски материали“.

Противоречивите забележки задълбочиха още повече съмненията на света относно действията на американската администрация. САЩ имат ли биолаборатория в Украйна? Защо лабораториите се втурнаха да унищожават материалите веднага след началото на конфликта между Русия и Украйна на 24 февруари? Тези лаборатории занимават ли се с научни изследвания или използват за въоръжение резултатите от изследванията?

Каква е връзката между Пентагона и 336-те биолаборатории на САЩ по света? Как САЩ гарантират безопасността на тези лаборатории? Защо САЩ блокират изключително последователно създаването на механизъм за проверка по Конвенцията за биологичните оръжия повече от 20 години? За какво се тревожи? Каква точно е връзката между лабораторията на Форт Детрик и пандемията от COVID-19?

Биологичните военни дейности не са тривиални. Разумно и легитимно е международната общност да поставя под въпрос действията на САЩ в това отношение. Непосредствено след Втората световна война САЩ похарчиха 250 000 йени (няколко хиляди щатски долара по това време) за придобиване на данни за скандално известния Unit 731, но никога не публикуваха нито данните, нито за какво са били използвани.

За близо 30 години броят на P4 лабораториите на американска земя се е увеличил със 750 процента - придружено от нарастващ риск от изтичане на вируси. Поради протестите вътре в страната, САЩ избраха да създадат лаборатории в чужбина.

През годините обаче имаше смъртоносни течове, свързани с американски военни биологични лаборатории в Украйна, Южна Корея, Казахстан и Грузия. Но гневните протести в тези страни бяха просто съкрушени чрез манипулирането на общественото мнение на САЩ.

Биологичните оръжия се разглеждат като оръжия за масово унищожение заедно с ядрените и химическите оръжия. Всяко подозрение за частна разработка на биологични оръжия трябва да бъде незабавно разследвано. Информационното съобщение на Русия беше много конкретно и трябва да привлече вниманието на международната общност. Истинността на тези материали трябва да бъде определена от многостранен инспекционен екип, ръководен от авторитетна международна организация, а не само от САЩ.

САЩ трябва да знаят, че очернянето на другите не може да се използва за тяхното избелване. Ако наистина са невинни, както твърдят, те трябва да се възползват от възможността да публикува истината и да организират многостранни разследвания, за да докажат своята невинност.

Трябва да се отбележи, че това беше случайно откритие в конфликта Русия-Украйна, което няма нищо общо със самия конфликт. Определянето на основателността на този инцидент не трябва да се свързва с позицията по въпроса Русия-Украйна. Международната общност, включително Европа, трябва да окаже силен натиск върху САЩ и да не се повлияе от твърденията на Вашингтон за дезинформация. САЩ дължат на света отговор по този въпрос. 


Източник - Глобъл Таймс



Гласувай:
6



1. kvg55 - iw69,
24.03.2022 22:54
Истините излизат на светло.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4820887
Постинги: 2499
Коментари: 6276
Гласове: 16450
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031