Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2022 20:14 - Историческото предателство на еничера Киро П. и продажния му режим към българския народ е, че ни направи съучастник в проксивойната на НАТО с Русия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1622 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 29.04.2022 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Министър-председателят Кирил Петков вече се открои с безсрамно откровената си проамериканска политика, в която няма и едничко действие в защита на националните ни интереси.

image Предателите винаги се дзверят изцъклено и грозно, или обливат всички с фалшивите си изкривени усмивки

От началото на войната той се държи много повече като премиер на Украйна, отколкото на България. Но и това не е най-голямото му предателство спрямо народа ни, а в това, че с призива си към българските граждани да дарят по една заплата за закупуването на оръжие за украинската армия, ги прави пряк съучастник във войната му срещу Русия.

Кирил Петков е напълно наясно, че над 70% от хората са против България директно да изнася оръжие за Украйна. Защото така ще вземем страна в конфликта. Знае, че ако бъде взето такова решение, правителството му пада до дни. Затова прехвърли отговорността върху всички сънародници за вкарване на страната ни във войната срещу Русия.

Най-новата ни история изобилства от политически предателства спрямо хората, но за първи път министър-председателят Кирил Петков си позволи да изправи българския народ като пушечно месо при евентуално излизане на конфликта извън пределите на Украйна.

Ние не бива да си правим илюзиите, че гарантираният отново за властта Бойко Борисов не би взел решение за доставка на оръжие за Киев. Единствената му разлика с Кирил Петков е, че е политически по-обигран.

Белия дом добре е пресметнал, че на предсрочните избори властта отива отново в ръцете на Борисов, сиреч от едното им продажно прокси в другото такова. 

А целият този кабинет е за съд и най-тежки наказания заради превръщането на България в прифронтова държава.

от Декамерон





Гласувай:
13



1. iw69 - Най-после, след 6 месеца мълчание, отново смислено изказване от президента Радев
27.04.2022 20:19
Категорично НЕ на предоставянето на военна помощ на Украйна

Правителството дължи категоричен отговор на гражданите, които му гласуваха доверие, чии интереси обслужва – техните или нечии други. Крайно време е то да даде ясни доказателства, че осъзнава и отстоява българския суверенитет и в своята политика се води от българския национален интерес.
Икономическата война ескалира и рискът за България се повишава във всички измерения на конфликта в Украйна. Отдавна призовавам за внимателно и отговорно отношение на България към ситуацията, която влияе пряко и на живота, и благосъстоянието на българите както тук, така и в Украйна. Излизат вече редица разкрития къде отива българското оръжие и недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт. Правителството трябва да отговори бързо на няколко въпроса – защо само на България и на Полша се спира газът, спира ли се на Австрия и Германия и как плащат и гарантират своята енергийна сигурност те, както и резервиран ли е достатъчно капацитет за доставки от Гърция и други страни. Ако не е резервиран, ние ще видим вече да „загряват“ посредници, а това означава много по-високи цени и рискове за доставките. Многократно съм настоявал, че тези 3 млрд., платени от нашия бюджет за "Турски поток", не обслужват българския интерес. Те обслужват интереса на други държави, които транзитират газ през наша територия. В това време не успяхме да гарантираме и да осигурим истинска диверсификация. Това, което става с доставката на газа, ще бъде и истински тест за европейската солидарност – ще помогне ли и как ЕС на енергийно най-зависимата и енергийно бедната държава. Предоставянето на военна помощ за Украйна означава стъпка към прякото въвличане на България в този конфликт и за съжаление призивите за мир, за прекратяване на конфликта заглъхват. На тяхно място ескалира войнствената реторика. България трябва да бъде част от усилията за мир.
цитирай
2. valdor1355 - Здравей. :) Ако това правител...
27.04.2022 20:23
Здравей. :)
Ако това правителство падне, властта може да не отиде в ръцете на Борисов. Заражда се алтернативен вариант и вече чакам с нетърпение новите избори... :)
Поздрави. :)
цитирай
3. valdor1355 - Много правилно е отбелязано, че ...
27.04.2022 20:32
Много правилно е отбелязано, че Кирил Петков се държи като премиер на Украйна, а не като такъв на България. Всичките му действия от началото на конфликта са реално против българските интереси.
цитирай
4. iw69 - За съжаление
27.04.2022 20:45
американската анаконда ни е стегнала в своята мъртва хватка, и няма да допусне нещата у нас да й се изплъзнат, освен ако някой достатъчно силен от вън не я посече.
цитирай
5. valdor1355 - Един сериозен претендент. :) Смятам, че има потенциала да помете и ББ и правителството на Петков, което се клати от третия ден.
27.04.2022 21:19


В началото на май ще бъде представена партията на бившия министър на отбраната и служебен премиер Стефан Янев. Инициативният комитет ще бъде свикан на 5 май, каза пред БНР Ралица Симеонова, част от екипа за учредяването. Тя посочи, че в новата политическа формация ще бъдат събрани разпознаваеми лица, хора от различни обществени сфери, както и нови лица.

Зам.-министър на отбраната хвърли оставка: България е завлядана държава, унижавана от свои и чужди

"Искаме да обединим хора, които искат по смислен начин да работят за страната си. Партията ще се позиционира в национално-консервативния сектор. Националният интерес трябва да бъде запазване на държавата. Националният интерес трябва да гарантира устойчивостта и ефективността на политическата система, да има възходящо развитие на икономиката, да има устойчива социална система, достъпно здравеопазване".

Стефан Янев: Аз съм против военната помощ за Украйна, защото тя удължава агонията и страданията на хората

"Ние сме против военна помощ за Украйна, защото това би ни направило страна в конфликта. Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет". Тя прогнозира предсрочни парламентарни избори. "Коалицията демонстрира неспособност да решава проблемите на гражданите. Самата коалиция създава кризи. Тя не създаде необходимите механизми за вътрешна координация". Червени линии, по думите ѝ, водят до цинизъм, а политиката е взаимодействие.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822470
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031