Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2022 13:22 - Сбъдна се мечтата на поколения родни политици идиоти - край на "авторитарния" руски газ за страната ни!
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1895 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 27.04.2022 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Продажният режим на Кирил Петков, подкрепян от ПП, ДБ, ИТН и БСП, успя само за 4 месеца да превърне малка България във "враждебна" за Русия държава

Макар и пролетта да е слънчева и приятна, не трябва да се самозаблуждаваме, че зимата няма да е една от най-тежките в историята на България. Стана ясно, че Газпром спира да изнася природен газ за България. И независимо какви обяснения ще дадат българските власти - че това уж е изгодно за нас; че руските искания за плащане в рубли са неприемливи (защо? заради интересите на САЩ ли?); че руското предложение за нова двуетапна процедура не е в съответствие с досегашния ни договор - не трябва да има съмнение, че виновни са българските управляващи. Катастрофалната четворна коалиция на русофобските партии ПП, ДБ, ИТН и БСП провежда последователна политика, която застрашава енергийната и национална сигурност на България и поставя страната ни изцяло в услуга на геополитическите и идеологически интереси на една от големите държави.

Но не бой се, народе! Нашите управляващи заявиха (по-точно "Булгаргаз" и Булгартрансгаз" са заявили), че са предприети "стъпки за алтернативни договорености за доставка на природен газ". Това най-вероятно в превод от новговора на нашите управляващи душмани означава, че ще се направят постъпки за купуването на това, което нашият голям геополитически анализатор доц. В. Вацев нарече с ирония "демократичен газ" - т.е. американският втечнен газ. Става въпрос за LNG терминалите в Турция и Гърция, а за доставка ще се използват газопроводните трасета до респективните държави. Най-вероятно ще се търсят доставки и от Азербайджан, нищо, че 30 % от азерският газ всъщност е на Газпром.

Това обаче не е изненада, още преди седмици Асен Василев се изпусна, че България няма да предподише договора си с Газпром. Това, че на този етап ЕС все още не е спрял доставките на руски газ и нефт няма съвсем никакво значение за нашите управляващи, които очевидно бранят интересите на някои конкретни държави и доставчици, които искат да изместят Газпром от европейските пазари.

Експерти казват, че доставките на втечнен природен газ не само, че ще са по-скъпи от руското синьо гориво, но и ще са по-несигурни поради естеството на технологията. LNG терминалите в Гърция и Турция не могат да доставят ежедневни равномерни доставки на газ по думите на някои наши експерти.

Интересен е и въпросът с азерският газ (част от който принадлежи на Газпром, както посочихме), и по-точно фактът, че вече се чуха приказки за баснословни суми от порядъка на до 2000 евро на 1000 кубични метра. Дори 1500 евро е цена, която удря сериозно по българския бизнес, индустрия и естествено, по българския народ и джобовете му. Но 2000 евро е цена, която ще оскъпи живота в нашата многострадална родина в редица сфери. Това е нещо, което ще се усети в цялата страна и в потребителските кошници.

В комбинация с галопиращата инфлация, срещу която нелепото ни правителство не взема никакви сериозни мерки, подобно нещо може да срине драстично и без това не особено високия стандарт на живот на българите, да доведе редица производства и индустрии до фалит.

На фона на всичко това, искам да припомня, че през ноември миналата година сръбският президент Александър Вучич успя да договори 270 евро за 1000 кубични метра руски природен газ. Но така правят държавниците, които работят за родината си, а не тези, които говорят български с акцент и не правят дори елементарни усилия да скрият връзките си с трети държави.

Дано поне нашето правителство да е извлякло някаква печалба от косвените оръжейни продажби за Украйна, които се извършват през американски прокси фирми, защото иначе ситуацията би била още по-жалка! Другата страна, на която е спрян руският газ е, коя друга - Полша. Тук няма никаква изненада, тъй като Варшава отчаяно иска да се позиционира като исторически враг на Русия и претендент за ролята на Москва като основна сила в Източна Европа. Полша въоръжава Украйна, изпратила е и над 1500 наемници, а освен това отдавна лобира за американския втечнен газ, който полските политици се надяват ще измести по-евтиния руски газ от европейските пазари. Но е жалко, че България е в един кюп с най-русофобската държава в Европа, която често пъти е склонна да претърпи какви ли не загуби и щети, само и само, за да направи мръсно на "азиатците" и "православни скотове", както традиционно поляците наричат руснаците.

Режимът на ПП, ДБ, БСП и ИТН успя първо да превърне България във "враждебна" за Русия държава, след това успя да ни злепостави в очите на братския руски народ, когато на 3-ти март представител на Донецката народна република заяви, че с български боеприпаси се избиват децата на Донбас (чиито предци воюваха, за да спасят българите от османско робство и геноцид). После режимът на ПП, ДБ, БСП и ИТН постигна следващата си цел - да прокара пътя за скъпия американски втечнен газ, лишавайки България от евтина енергия за икономиката, пък и потребителите. Какво може да очакваме по-нататък? Официално скъсване на отношенията с Русия? Български войници в Украйна? Открита война?

И това не е ни най-малко хипербола. С угодничеството и васалната сервилност на ПП, БСП, ДБ и ИТН стигнахме до ниво, че дори и натовска Турция да ни предупреждава да сме по-сдържани! Да, именно това се случи, след като се оказа (по чуждите медии, но нито дума по нашите), че турските власти призовават България и Румъния да не канят в Черно море кораби на държави, които не са от региона в момента на въоръжен конфликт. Да, Турция продава оръжия в Украйна. И да, Турция макар и конюктурно да си сътрудничи с Русия, да търгува с нея и тнт., е геополитически конкурент на Кремъл в Кавказ, Централна Азия и на други места. Но въпреки това, в Анкара има държавници, които осъзнават, че мирът в Черноморския регион, както и турските икономически интереси, са по-важни от интересите на САЩ и НАТО.

Нещо, което, уви, никой в официална София очевидно не разбира. Колкото по-скоро това вредно правителство остане в историята, толкова по-голям шанс имаме България все пак да оцелее през всички тези перипетии. Защото нямай съмнение, уважаеми читателю, в тези тежки времена под въпрос е самото ни съществуване като държава и нация!

на заем от Симеон Миланов, Pogled.info 



Гласувай:
11



1. iw69 - Ди-вер-си-фи-ка-ци-яяя
27.04.2022 15:37
Радуй ся, народе български!

Най-сетне!

Сбъдна се щението на българската десница, която 30 години пищи за диверсификация!

Не щем руска АЕЦ, не щем руски газ, не щем руски нефт!

Щото сме евроатлантици!

Някои толкова се увлякоха по диверсификацията, че диферцифицираха българската история, гаче ли е газопровод! Няма турско робство, Батак е мит, Априлското въстание е мит, Ботев е терорист, Левски е конекрадец, двамата заедно - "момчета с девиантно поведение"! Изобщо - голям рахатлък сме карали 5 века! Благоденствали сме под сянката на падишаха, обаче се надовлякла Русия и ни поробила! И сега нек,ъв руски император на кон се кокорчи току срещу Парламента!

Край!

Отдъхнах си!

Русия врътна кранчето! И ни призна за сущи евроатлантици!

Хвърляйте шапки и викайте "Ура!"!

Вече сме диверсифицирани и главно - политкоректни!

Да кажем на Путин една "галяма спасиба"'!

Yessssssss!

от Велислава Дърева
цитирай
2. radostinalassa - Куролацията, под външен натиск...
27.04.2022 17:04
с 1 удар удари 2 заека. Ние ще фалираме, а някой ще ни вземе държавата. Това са национални предатели.





цитирай
3. kvg55 - iw69,
27.04.2022 23:26
Сега ще ни налазят молекулите на свободата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823309
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031