Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2022 12:43 - От Белия дом - на гости при “Азов”: Западът открито подкрепя нацисти
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1739 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Западни политици от най-високо ниво зачестиха посещенията си в Украйна. На фона на посещения на президенти, министър-председатели и министри, пътуването на обикновената конгресменка от Камарата на представителите на САЩ Виктория Спарц (родена в Украйна като Кулгейко), някак си остана незабелязана, макар и уж дори да стигна до фронтовата зона. Но посещението ѝ е значимо в много отношения. Именно тя присъстваше в Овалния кабинет на Белия дом в „историческия момент“ на подписването от Джо Байдън на закона за “Заем-Наем” за Украйна и именно на нея президентът на САЩ подари химикалката, с която подписа закона. Казват, че тя е донесла тази писалка със себе си в Украйна: явно там ще стане музеен експонат.

Самата Спарц, коментирайки подписването, каза: „Законът за “Заем-Наем” е знаков, предназначен да помогне на народа на Украйна да спре варварската инвазия на Путин и да възстанови мира в Европа. Това също е страхотен жест за отбелязване на Деня на победата във Втората световна война (Байдън подписа закон на 9 май.), за който толкова много хора платиха много висока цена." Нека оставим на съвестта на конгресмена да не знае, че на 9 май 1945 г. Втората световна война не е приключила. Но отбелязваме желанието на Спарц „да спре варварското нашествие“.

Това наистина си струва да се подчертае, като се има предвид източникът на информация за посещението на амбициозния американски политик в зоната на военни действия. И научихме за това от небезизвестния нацист и военнопрестъпник Дмитрий Кухарчук, настоящият командир на втори батальон на „Азов“. Именно той публикува снимки от пътуването на Спарц до някаква горско-степна зона, която боецът нарече „фронтови територии“. В същото време е изненадващо, че нито конгресменът, нито придружаващите я лица, уж приближили фронта, не носеха бронежилетки: очевидно в Украйна не оценяват много живота на американските депутати.

Но в този случай за нас дори няма значение дали Спарц е посетила зоната на бойния конфликт или не, поне се знае със сигурност, че тя е стигнала до Днепропетровск, което също е рекорд за западни пътници. Важното е с кого е пътувала, борейки се с „варварското нашествие“. А фактът, че Кухарчук е нацист и военнопрестъпник, дори не изисква специални доказателства. Има и видеоклипове как той, като един от лидерите на футболните ултраси в Днепър, крещи лозунги и мята ръце в нацистки поздрав за своите „братя“. Кухарчук също не крие участието си във военни престъпления, като гордо качва видео за участие в изтезания и варварско (този път без кавички) малтретиране на ранени руски военнопленници.

Появата на американски конгресмен до такова чудовище не е ли открита подкрепа и одобрение на военните престъпления, извършени от украинските нацисти от страна на САЩ? Следващата стъпка може да бъде единствено личното участие на Виктория Спарц и други като нея в изтезания и публични екзекуции, които се практикуват от националистите в Украйна.

Удивително е как западният свят, който все още се смята за либерален, бързо хвърля всякакви маски и подкрепя открито нацистките идеи и символи, без да се смущава от нищо. Предполагам, че Спарц не знае, че “Азов”, с чиито бойци обикаляше степите на Днепър, е официално признат за неонацистка организация с решение на собствения ѝ конгрес през 2015 г.

И сравнително наскоро (само преди година и половина) на конгресмените беше представен обширен доклад за дейността на десните радикални групировки, изготвен от бившия агент на ФБР Али Суфан. И там специално внимание беше обърнато на "Азов", който според автора на репортажа се е превърнал в истинска агенция за набиране на нацисти по света. „Както е в случая с джихадистки групи, целта на много от тези хора е да се върнат в страните си на произход (или в трети страни), за да унищожават и извършват актове на насилие, както и да наемат нови членове за свои собствени цели, “, се казва в доклада.

И тогава това сериозно разтревожи американските конгресмени, които посочиха по-специално, че австралийският нацист Брентън Тарант, който през 2019 г. уби 51 мюсюлмани в джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия, също е споменал за участието си в “Азов”. Припомняме, че самият Тарант намекна в своя "манифест" за предполагаемото си пътуване до Украйна. По някаква причина украинските връзки на терориста не станаха причина за разследване от новозеландската полиция. Но в същото време мнозина отбелязаха, че Тарант използва като свой символ неонацисткия знак „Черно слънце“, който също се труфи на герба на полк “Азов”, официално подразделение на украинската национална гвардия. Също така не е изненадващо, че Украйна се превърна може би в единствената страна в света, където „манифестът“ на масов убиец, чието притежание е приравнено с престъпление в Нова Зеландия, е бил разпечатан в масов тираж и открито разпространявани от организацията “Карпатска сеч”.

Любопитното е, че "манифестът" на Тарант е използван и от друг масов убиец, който наскоро застреля десет души (предимно афроамериканци) в супермаркет в Бъфало (Ню Йорк). Осемнадесетгодишният Пейтън Гендрон почти копира мислите на австралийския си учител, разводнявайки ги със свои расистки идеи. А западните медии в един глас проклинат убиеца, открито го наричат нацист, изискват тежко наказание.

Вярно е, че същите тези медии усърдно избягват неприятен момент за себе си: Гендрон използва същия нацистки символ „Черно слънце“ за своя „манифест“. Преди това той позира за снимки в тениска с подобни символи. Повтаряме, символът, активно използван от СС на Химлер, се труфи и върху официалните емблеми на полка “Азов”.

Този факт беше посочен от Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в ООН. Той зададе и риторичен въпрос: „Чудя се какво ще измислят западните ни колеги, за да отклонят общественото внимание от този изключително неудобен факт?“ И не измислят нищо, просто мълчат, преструват се, че не забелязват очевидната аналогия.

От друга страна, някои мозъчни тръстове, чиято основна дейност през последните години е формиране на антируска идеология, не го подминаха. Например базираният в Лондон Институт за стратегически диалог, доста мощна структура, чиито спонсори включват не само Бил Гейтс и Джордж Сорос, но и правителствени агенции на САЩ, Великобритания, Германия и други западни сили, се погрижиха за тази тема.

Вярно е, че в своето изследване този институт не анализира очевидната идеологическа връзка на „стрелеца от Бъфало” с украинските нацисти от „Азов“, а разкрива онези англоезични ресурси в социалните мрежи, които са дръзнали да го посочат. Тоест, това е по-скоро публично изобличение с цел да се обвинят западните потребители на интернет в разпространение на „прокремълска пропаганда“. Що се отнася до нацистките възгледи за “Азов”, който странно използва същата символика като масовия убиец Гендрон, британските анализатори просто пишат: „Важно е също да се отбележи, че батальон „Азов“ е малцинство, включено в украинските въоръжени сили“. Видите ли, не трябва да обръщате внимание на тези ексцентрици. Така според тази логика не бива да се обръща внимание на Гендрон или Тарант, обезумелите представители на „малцинство“ мръсници.

Но в разсъжденията си за бойците на Азов, Институтът за стратегически диалог очевидно се е отдалечил от глобалния либерален наратив. Факт е, че на Запад през последните седмици вече не ги наричат нито малцинство, нито нацисти. Упорито се твърди, че украинските нацисти вече са се „преродили“, „надживели своя нацизъм“ и са отхвърлили радикалната идеология.

Освен това се забелязва: колкото по-либерален е този или онзи коментатор, толкова повече прославя “Азов”. Например един от шампионите в това е френският философ Бернар-Анри Леви, певецът на почти всички майдани и кървави революции. През последните дни този „фар на либералната мисъл“ посвети почти всичките си туитове и статии на патос и възхвала за „истинските герои“.

След като намери изявлението на някакъв азовец, че е евреин, Леви просто загуби нервите си от щастие. "За тези, които все още се съмняват във възгледите на “Азов”. В него има горди евреи. Крайнодесните тенденции са вече стара история, изчистена с интегрирането на батальона в украинската армия. Тези герои трябва да живеят. Те трябва да бъдат спасени“, пише Леви дни преди тези нацисти „героично“ да се предадат.

Е, да, това е от същата логика като твърденията за еврейския произход на Владимир Зеленски: уж не може да има нацистка държава, където президентът е евреин. Всъщност присъствието на представители на тази националност в нацистката част за пореден път доказва правотата на руското външно министерство, което наскоро отговори на атаките от Израел: „Историята, за съжаление, познава трагични примери за сътрудничество между евреите и нацисти."

Ако Леви вярва, че "Азов" в даден момент се "очистил" от нацизма, моментално се е превърнал в "герои", тогава как може да обясни нацистките символи, които все още се кичат по знамената на престъпното подразделение на Националната гвардия? О, да, не можете да говорите за това на глас: веднага ще попаднете под молива на Института за стратегически диалог като „кремълски пропагандист“.

Но както и да се спори за идеите и възгледите на „Азов“, фактът остава: боецът от този нацистки полк Кухарчук открито участва в малтретирането на ранени пленници, което несъмнено е военно престъпление от всяка гледна точка. И истинската благословия на престъпленията му от член на Американския конгрес е не само официалното одобрение от Вашингтон на нацистката идеология на “Азов”, но и прякото съучастие във военните престъпления на режима в Киев. Това е нов етап в разложението на западното либерално общество, чиито висши представители вече не просто покриват нацизма в Украйна, но и го подкрепят публично.

https://pogled.info/svetoven/amerika/ot-beliya-dom-na-gosti-pri-azov-zapadat-otkrito-podkrepya-natsisti.142335 



Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4869799
Постинги: 2536
Коментари: 6395
Гласове: 16695
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930