Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2022 16:06 - От катакомбите на Азовстал изпълзяха какви ли не гадини: украински и чужди нацисти, както и висши офицери от САЩ, Великобритания и военни инструктори на НАТО
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4844 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 22.05.2022 10:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 20 май напълно бе освободен металургичният завод Азовстал в гр. Мариупол от подземните му окупатори.
От 21 април там бе блокиран гарнизон украинци от нацистката формация Азов. Общо 2439 "азовци" и военни на Украйна сложиха оръжие и се предадоха, съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация.
Освен украинци в бункерите на завода е имало и чуждестранни наемници и фашисти.
Съгласно последните съобщения в медиите, от подземията на металургичния завод са излазили и предали американският генерал Ерик Олсън, британският подполковник Джон Бейли и четирима военни инструктори на НАТО.
Освен това, според информацията на Комерсантъ, от показанията на военни, които са се предали става ясно, че задържаният по-рано британски наемник Шон Пинър е бил снайперист. Самият морски пехотинец твърди, че се е занимавал с подготовката на украински войници, както и че е готвел за тях.


Командирът Александър Ходаковски на легендарния батальон „Восток“ от ДНР сподели в интервю пред „Комсомолская правда“: Когато „Азовците“ започнаха да се предават се оказа, че са повече от нас! ... Те можеха да направят пробив и да минат в тила ни, но не им достигна смелост... Азовците не успяха да се възползват от превъзходството си в ресурси и жива сила. Липсваха им също грамотност и дързост... Над две хиляди излязоха от „Азовстал“ на крака, тоест съвсем готови за бой. А всички, които блокират „Азовстал“, бяха малко повече от две хиляди... Разбрахме, че можем да ги победим, че можем да изпълним всички бойни задачи, които сме си поставили. Осъществихме психологически пробив... Западната помощ само може да усложни победата ни. Преди бях скептичен към доставките от Запад... Но те не успяха да обърнат хода на сраженията, дори и със западните оръжия. Това само ни донесе ненужни неприятности и загуби. Факторът е осезаем, но не и непреодолим. И дори когато врагът ни превъзхожда по численост...  Навлязохме в режим на „война“ и ще сломим врага, независимо от помощта, която получава от Запада...


А до преди да се предадат укрите и техните чужди ментори командирът на нацистите от батальона „Азов“ се е хвалел с ужасяващи снимки на екзекутирани цивилни.
В коментарите укро-фашистки изверги злорадстват над брутално убитите активисти на опозицията, заканват се всички „предатели“ да последват съдбата им.
Украинският офицер, който командваше прословутия нацистки полк „Азов“, злорадства в социалните мрежи със снимки на мъртви активисти на опозиционна партия. В началото на март активистите „изчезнаха“ в контролирания от украинците град Северодонецк и изглежда са били екзекутирани извънсъдебно. Жорин намекна, че подобна съдба очаква всички „предатели“.
„Вижте как изглеждат „патриотите за живота“ от Северодонецк сега“, казва Жорин в публикация в Telegram в сряда. „Те изчезнаха на 7 март, а сега се появиха с новите си снимки. Така изглеждат сега“, добави той със зловеща усмивка.
„Не бих се учудил, ако разследването установи, че сами са се простреляли в главата – когато са разбрали колко глупави са били, когато са отишли да си сътрудничат с [Иля] Кива“, уточнява той, визирайки избягалия в Русия през януари украински депутат.
Прокуратурата в Киев повдигна обвинения срещу Кива в държавна измяна на 6 март, ден преди да изчезнат активистите. Иля Кива е откровен критик на президента Зеленски. Той избяга от страната, след като беше изключен от неговата партия „Опозиционна платформа – За живот“. Но това не спаси партията. Почти дузина от другите ѝ активисти бяха забранени от Зеленски, както и редица други опозиционни партии.
В постинга на Жорин се виждат чували с труповете на силно обезобразените лица на трима мъже и една жена. Изглежда са били екзекутирани по най-жесток начин, съобщава каналът „Лов на вещици“ на Telegram, който пръв привлече вниманието към постинга на лидера на Азов.
„Украйна дори не е средновековна, тя е ISIS“, добави каналът, визирайки терористичната групировка „Ислямска държава“ (IS), известна с жестоките си обезглавявания на затворници.
Северодонецк стана седалище на украинската военна администрация в спорната Донецка област в източната част на Украйна. Градът е основната крепост на войските, лоялни на Киев и в момента е място на тежки сражения с руската армия и с войските на Донецката народна република (ДНР).
Жорин не е просто член на „Азов“ – прословутата украинска милиция, възприела нацистката иконография. Той се присъединява към „Азов“ още през 2014 г., в самото начало на сътресенията в Украйна и всъщност командва поделението от август 2016 г., въпреки че чина му в Националната гвардия на Украйна е само лейтенант.
Според официалната му биография, Жорин е оцелял в поражението при Иловайск през 2014 г. и е участвал в заземането на Мариупол и Маринка с.г.. (Първоначално Мариопол е част от ДНР). През октомври 2017 г. създава регионалния клон в Харков на политическото крило на „Азов“ – Националния корпус и става член на централния комитет на фа;истката партия през януари 2020 г.

Най-вероятно една немалка част от тези подкрешяни от Запада гнусни фашисти сега ще бъдат съдени за военнопрестъпления срещу цивилни.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image  



Гласувай:
12



1. leonleonovpom2 - Какво да каже човек?
21.05.2022 16:55
Нормален ли е този свят, който защитава подобни изверги?
Имам изповедта на човек с украински произход, чул съм я лично!
Че независимо от произхода си, в случая е на страната на Русия! Тя е правата!
Терорът в Украйна е ужасен и надминава фашисткия!........

Само ,че погрешно ползват такива за щурмоваци на Русия!
Защото само при вида им руснака побеснява и няма да спре, докато не се разправи с тях!
Руснаците не са като нас!
цитирай
2. nacionallist - Да бъдат съдени за военни престъпления тези разбойници...
21.05.2022 17:49
... през последните два месеца, над 200 американци, британци и канадци бяха убити от руските войски в Украйна. Явно това е ТСВ за Европа и света, да видим дали този път до къде ще стигнат Щатите.
цитирай
3. iw69 - Круме,
21.05.2022 18:10
изтрих ти последния коментар отнесен до Леон, защото, не отговаря на принципите. Не считам, че е редно да обиждаме в това пространство.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4803702
Постинги: 2483
Коментари: 6254
Гласове: 16347
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031