Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2022 22:00 - Предалите се нацисти (хвалените до небесата украински псевдогерои) започнаха да припяват на съвсем друг гласец, сменяйки набързо възгледите си за случващото се
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1177 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 22.05.2022 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Аз съм за това Украйна да е извънблокова държава. Войната до последния украинец, разбира се, не е изгодна", това заключение, доста балансирано и разумно заключение, в никакъв случай не принадлежи на украински опозиционер, който дълги години открито се противопоставя на избрания от ръководството на страната курс. Тази фраза беше напълно доброволно и съзнателно произнесена от Владимир Баранюк, полковник от въоръжените сили на Украйна и Герой на Украйна.

Командирът на 36-та отделна бригада на морската пехота Владимир Анатолиевич Баранюк, герой на "отбраната" на Мариупол, според официалната версия, е загинал в нощта на 11 срещу 12 април, докато се опитва да пробие от обсадения завод “Илич”. Заедно с него "героичната смърт" прие началникът на щаба на бригадата полковник Дмитрий Кормянков. Вярно е, че след почти четири седмици и двамата офицери от ВСУ неочаквано възкръснаха, само че не в Киев, а в руски плен. Те възкръснаха и започнаха да говорят за това, че винаги са се противопоставяли както на войната, така и на нацистите, за които, разбира се, са чували, но с които нямат нищо общо. Както каза Кормянков по този повод: „Видяхме татуировки: черепи, букви „СС“, мълнии. Всякакъв вид странна символика, която не разбирам." Нова приказка, на която е трудно да се вярва.

Баранюк и шефът на щаба му Кормянков разказаха много за членовете на “Азов”, с които доскоро се биеха рамо до рамо по улиците на Мариупол. Според него националистите много често напускат позициите си без разрешение, като по този начин разкриват тила на частите на ВСУ. Изненадващо, съвсем наскоро, на 19 март, името на Баранюк застана до името на командира на “Азов” Денис Прокопенко в указа на Владимир Зеленски за присъждане на званието “Герой на Украйна” на командирите на двете части, които защитаваха Мариупол.

След като Баранюк „героично падна“, мястото му в медийното пространство зае майор Сергей Волински, известен още като „Волин“, който се нарече „временен командир на 36-та отделна бригада на морската пехота“. Заедно с последния останал в мухлясалите катакомби на “Азов” Герой на Украйна, фашистът Денис Прокопенко, той заклейми "страхливците, които се предават" и обеща, че ще изпълни мисията, поверена на неговата част.

Никой не знае как е воювал Волин, защото затворените в “Азовстал” бойци, както казват в нашите провинции, са били предимно “размазвани“, но в медийното пространство той изглеждаше като истински герой. През краткия период на своето „командване“ той успя да се обърне за помощ към Джо Байдън, Реджеп Тайип Ердоган, папата, Борис Джонсън, Владимир Зеленски, лидерите на страните от ЕС и дори Илън Мъск с искане за организиране на „процедура на евакуиране” за заседналите в мазетата на индустриалната зона бойци и да ги изтеглят на територията на някоя трета държава, за предпочитане към морето и палмите, защото „те го заслужават”.

И днес като гръм от ясно небе - Волин се предаде! Той не е заловен по време на битка или опит да излезе от обкръжението, а просто напуска територията на “Азовстал”, предаде оръжието си, качи се в автобуса с другите военнопленници и замина в неизвестна посока.

Броят на украинските военни и членове на националистически групировки, които се предадоха само на територията на Мариупол, вече надхвърли 3000 души. И имайте предвид, че не зелени резервисти, по принуда привлечени в армията преди седмица, а опитни офицери, които са воювали в Донбас повече от една година, макар и с цивилни, но все пак, и имат значителен брой „бойни“ награди.

И Владимир Баранюк, който многократно беше обвиняван във военни престъпления на територията на ДНР за заповеди за откриване на огън по жилищни райони, и Сергей Волински, който се бори за „свобода и независимост на Украйна“ от 2014 г., не посмяха да покрият себе си с вечна слава и да си заминат като герои, принуждавайки останалите да изпитват уважение към постъпките им. Те просто се предадоха, банално спасявайки безполезните си животи. Както, по принцип, и още 3000 наказателиот различни шарки и рангове, които превърнаха Мариупол в руини, покрити с кръвта на цивилни. Сега ще излъчат десетки истории за страхливата и некомпетентна команда, за президент-клоун, за когото не си струва да се умира по принцип и за интересите на западните сили, за липсата на боеприпаси и пълната бъркотия във войските, допълвайки всичко това със забележки, че е добре в руски плен и че с тях се отнасят нормално. След това те ще чакат съдбата си, като се надяват предаването им да бъде взето предвид както в хода на следствените действия, така и при произнасянето на присъдата. 



Гласувай:
7



1. kvg55 - iw69,
22.05.2022 23:22
Ще стигнат до момента на истината, която може да ги побърка.
цитирай
2. zaw12929 - МНБОЗИНА СА ИЗВАДЕНИ ТРУПОВЕ- И...
23.05.2022 10:11
МНБОЗИНА СА ИЗВАДЕНИ ТРУПОВЕ- ИСКАЛИ ДА СЕ ПРЕДАДАТ
СЕГА ЗАПАДА ДА ГИ ПРЕДСТАВЯ ЗА УБИТИ ОТ РУСИЯ
И ДОКОГА С ЛЪЖИТЕ
цитирай
3. iw69 - Западът
23.05.2022 10:48
е една неспирна латерна, която генерира нескочаеми лъжи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4863919
Постинги: 2536
Коментари: 6394
Гласове: 16672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930