Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2022 18:47 - На западните "елити" май най-после започна да им увира кашата в кратуните
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1460 Коментари: 2 Гласове:
13

Последна промяна: 30.05.2022 10:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кисинджър: За да има мир, Украйна да отстъпи територия на Русия

Русия и Украйна са длъжни да седнат на масата на преговорите колкото се може по-скоро, е заявил в Давос бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър. Според него, ако мирните преговори не се възобновят до два месеца, военните действия могат да се разпространят по целия европейски континент.

Западът е длъжен да повлияе на Украйна с цел да възстанови преговорите с Русия, дори ако на Киев му се наложи да направи ред отстъпки, твърди Кисинджър.

В Киев реагираха истерично на подобно предложение, заявявайки, че Украйна няма да направи никакви отстъпки на Москва и ще защитава с бой своя суверенитет. В офиса на украинския президент смятат, че Западът настоява за това в своя изгода, за да „си напълни джобовете“.

„В кулоарите на международния икономически форум в Давос говорят: не дойде ли време за примирие, за договори с Кремъл и за връщане към бизнеса с Русия. Какво е това, нов вирус, водещ до слепота? “

Преговорите трябва да започнат в близките два месеца, преди да са възникнали напрежения, които ще бъде трудно да се преодолеят. В идеалния случай разделителна линия трябва да бъде връщане към предишното статукво“, казва Кисинджър.

Според британското издание The Telegraph с тези думи политикът е призовал Украйна да отстъпи част от територията си на Русия.

Според Кисинджър, ако бойните действия не се прекратят, то те вече ще бъдат не за свободата на Украйна. „Това ще бъде нова война срещу самата Русия“, предупреди Кисинджър. А тя много бързо може да ескалира в ядрена.

Освен това, в своята реч на форума в Давос Кисинджър напомнил, че Русия 400 години е неразривна част от Европа и гарант за баланса на силите, затова европейските лидери не бива да отхвърлят перспективата за дългосрочно сътрудничество с Руската федерация. Политикът уточнил, че не си струва Москва да бъде подтиквана към съюз с Пекин, което всъщност е и основният апокалиптичен страх на вашингтонските глобалисти. Защото той би бил несмилаем за САЩ. Също и експлоадиращите цени на енергоносителите, които подклаждат инфлационното цунами, кара явно Запада да преосмисли досегашната си малоумна стратегия на конфронтация с Русия.

В тази посока следва да се интерпретират и оруелските словоблутсва на "еврогаулайтерката" Урсула фон дер Лайен, че страните от ЕС продължават да купуват руски петрол, въпреки че тръбяха напълно да спрат енергийната зависимост от Русия, за да ѝ попречели да продава петрол другаде на по-високи цени!? На какви само словестни еквилибристики е способна тази нереализирала се гинеколожка (м-у другото една достойна професия, но явно не представляваща интерес за недостойни хора) !?
Tвърдението на въпросната несбъднала се акушерка ясно илюстрира не само терминалната степен на маразма на западноевропейските "елити", но и кризата на рационалността при цялосното възприемане на реалноста като такава. Може да се тълкува и като фундаменталният вик на западния свят за помощ, която обаче може да бъде предоставена вече само от специалисти по клинична психология.



Гласувай:
13



1. crazybuxal - Парите не миришат
29.05.2022 19:55
Истината е една Западна Европа търпи големи загуби заради ограниченията срещуРусия повишаване на цената на енерго ресурсите е тази която изправя на нокти западна Европа заради това са тези приказки на Кисинджър и заради нищо друго
цитирай
2. krumbelosvet - Не е за пари тая война.
29.05.2022 20:40
На живот и смърт е. Или на смърт.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822237
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031