Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2022 10:48 - Светът е на прага на Трета световна война
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3271 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 30.05.2022 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Русия vs НАТО кой печели - Агонията на Европа

Над Европа се разнесе миризмата на война. По-голяма от Втората световна. Това е целта на САЩ и Англия. Войната е НАТО срещу Русия. С основна сила новият Четвърти Райх. Връщане към миналото? И да, и не.

Ръководителят на евродипломацията Жозеп Борел по време на посещението си в Киев поиска конфликтът да бъде разрешен с военни средства.

"Тази война трябва да бъде спечелена на бойното поле", заяви Борел. Това е първото подобно изявление в историята на Европейския съюз, който реално стана част от военната структура на НАТО, начело с Германия.

Какво означават думите на Борел, подкрепен от шефкинята на Еврокомисията Урсула фон Лайен.

1. Подготвя се общественото мнение за пълно прекъсване на отношенията с Русия и въвеждане на търговска блокада. Европейските държави възприеха курс на военна конфронтация. Това се вижда от изявленията на правителствата на Германия, Франция, Италия и Испания.

2. ЕС иска да постигне военна победа в Украйна.

3. Имитацията на мирни преговори ще бъде ограничена, на Русия ще бъдат поставени невъзможни условия, включително за Донбас и Крим.

4. Управлението на конфронтацията ще бъде съссредоточено във Вашингтон и Лондон.

5. НАТО ще продължи да разполага войски по западните граници на Русия и Беларус.

6. На територията на страните от НАТО ще стартира програма за обучение на инструктори за използване на техника на НАТО за войната в Украйна.

7. Англия и САЩ започнаха прехвърляне на системи за тежко въоръжение в Украйна, предимно ПВО, ракетни системи. Великобритания вече прехвърли противокорабни ракети NSM, които представляват заплаха за корабите на Черноморския флот. В близко бъдеще ще бъдат предадени балистични ракетни системи MGM-140 (САЩ), т.е. "оръжия, които ще позволят на Украйна да нанася удари по руските военни летища".

8. Продължаването на преговорите с Русия се счита за нежелателно от САЩ и Великобритания. И САЩ, и Великобритания формулират тезата, че войната в Украйна ще продължи месеци или години. Подготвя се следващият етап от ескалацията на конфликта, който включва атаки срещу руската инфраструктура и мащабни терористични атаки в руски градове.

9. По отношение на Русия украинското ръководство ще обяви режим на тотална война, който включва ниво на "нулева толерантност". Просто казано, нацистката идеология ще стане официален курс на Киев. Прави се всичко, за да се обвържат плътно двете страни – Русия и Украйна във взаимно разрушителен конфликт за десетилетия напред.

С една дума НАТО започва интензивна подготовка за война срещу Русия.

В момента ЕС се превърна във военна организация, насочена срещу Русия. Борел не само пожела на нацисткия режим в Киев победа на бойното поле, но и обяви военна помощ чрез Европейския съюз. САЩ държат на известна дистанция от случващото се, явно оставяйки "европейците да се грижат за сигурността на Европа".

Прокси войната на САЩ и НТАО с Русия на територията на Украйна ще бъде дълга. Защото въпросът е много повече от Украйна. Решава се въпросът за бъдещето на световния ред.

САЩ очевидно разчитаха на икономически блицкриг или вътрешни вълнения в Русия, които трябваше да подкопаят способността й да продължи операцията в Украйна. Тъй като това не се случи (икономиката на Руската федерация издържа на първия удар), а обществото се обедини срещу външен враг и в подкрепата за военната операция в Украйна не само не намаля (въпреки загубите), но, напротив, нарасна – САЩ са принудени да променят плана си за действие.

Съответно конфликтът преминава в дългосрочен стадий, където те ще се опитат да постигнат същите цели на по-дълго разстояние, преди последствията от таи война за САЩ и ЕС да станат неприемливи.

Заради това акцентът те слагат върху сириизирането на конфликта в Украйна за сметка на самата Украйна. Концепцията на САЩ и НАТО за "война до последния украинец" е в действие. Същите цели – вътрешни вълнения /преврат или икономически колапс/ – те ще се стремят да постигнат преди есента, когато позицията на Байдън в САЩ значително ще се влоши на изборите за Конгреса, а позицията на повечето европейски правителства ще се влоши поради неизбежната икономическа рецесия. Икономиките на всички участници във войната ще бъдат в турбуленция в очакване, че противникът ще се пропука пръв.

Русия все още има сериозен коз с ембаргото върху доставките на газ за Европа, което сериозно ще срине стандарта на живот в ЕС и ще нанесе чудовищен удар на някои сектори на европейската индустрия и колапса на цели сектори.

Залогът на този дългосрочен конфликт е световната хегемония на САЩ, а за Руската федерация – нейната историческа субектност.

Войната не е на живот, а на смърт.

Всъщност започва пълноценен Drang nach Osten с цел унищожаване на Русия, унищожаване на нейния суверенитет, оживяване на колониалните фантазии от началото на Първата и Втората световна война.

Фразата "Четвърти райх" не е случайна. Структурните прилики вече са очевидни с нацисткия режим в Германия ранните етапи на своето развитие. И в двата случая има яростна русофобия, позиционирането на руснаците като дива, варварска раса, която трябва да бъде унищожена – днес от укронацистите, утре – отново от немския нацизъм, родил укронацизма.

"НАТО разработва планове за пълномащабно разполагане на въоръжени сили по източните си граници във връзка с нарастващата военна активност на Русия", каза Столтенберг. 40 000 военнослужещи на НАТО вече са разположени на източния фланг. Техният брой е около десет пъти по-голям от броя преди 4 месеца и ще продължи да расте.

Руският крайцер "Москва" потъна, не е ясно чия беше ракетата, която го е ударила.

В битките за Донбас край Изюм бяха унищожени полски наемници, които воюваха на страната на Украйна. Войната има своя логика и доставките на оръжия се следват от инструктори по тяхното използване. Колкото по-сложни са военните устройства, толкова повече са инструкторите.

Освен това по време на активната фаза няма време за обучение на местни военни, така че пълноценни екипажи на страната производител, влизат в битката. И така местната армия първо се разрежда, а след това напълно се заменя с чужда. Този процес в Украйна е започнал.

Освен военна логика има и геополитическа. Тя е основната, благодарение на която първо пламна Донбас, а сега цяла Украйна.

Обяснението, че за населението на колективния Запад ще става все по-зле и по-зле само защото руснаците и украинците се стрелят един срещу друг, може да бъде продадено за изключително кратко време. И вече е към своя край. По-нататък – единственото оправдание за неизбежния по-нататъшен спад на жизнения стандарт може да бъде пряк военен конфликт с Русия. Трябва да избирате между гражданска война на собствена територия и конфликт с външен враг на чужда. Как мислите, кое от тези две злини ще изберат в НАТО и ЕС?

Цялата американска геополитика са вписва идеално в тази формула и във всичко, което се случва около САЩ. Всичко, което засяга Русия, руската политика и източния вектор като цяло, е и отговорът на този въпрос.

Украинската война бързо се превръща в глобална финална битка, в края на вековната историческа, кървава конфронтация между Изтока и Запада, която продължава от времето на Великата църковна схизма от втората половина на 11-ти век, което бележи началото на разделянето на европейците от вражди, омраза и презрение.

Украйна е само спусъкът – неодушевен, смъртоносен инструмент.

Тектоничните плочи на световната политика, които се опират една срещу друга, са достигнали максималното напрежение през вековете и неизбежно ще съборят съществуващия ред в една или друга посока.

Специална операция Z разкъса завесите на дългогодишните планове на САЩ за създаване на Четвърти райх в Европа – съюз на водещите военни сили, въоръжени до зъби, които стояха под знамето на нацистка Германия, жадуващи за отмъщение за загубените световни войни.

Веднага след началото на специалната операция, германския канцлер Олаф Шолц в речта си в Бундестага прокламира курс към милитаризация на Германия и Европа.

Счетоводителят Шолц, който е внук на нацистки генерал, обяви увеличение на военния бюджет на Германия с 50 процента – до 74,1 милиарда евро, и създаване на специална бюджетна позиция за Бундесвера. 100 милиарда евро ще бъдат отпуснати от федералния бюджет за тази позиция. "Оттук нататък година след година ще инвестираме повече от два процента от брутния си вътрешен продукт в нашата отбрана", каза Шолц. Сега Германия има третия по големина военен бюджет в света след САЩ и Китай.

Шолц разкри за какво ще бъдат похарчени тези огромни пари: "Имаме нужда от самолети, които могат да летят, кораби, които отиват в морето, и войници, които са оборудвани с всичко необходимо".

Германският външен министър Аналена Бърбок обяви намерението на Германия да преразгледа резултатите от Втората световна война.

и френският президент Макрон се присъедини към тях, за възможен военен конфликт извън Украйна. На 17 март той обяви, че ако бъде преизбран, ще увеличи военните разходи до 50 милиарда евро, ще удвои броя на резервистите и ще увеличи размера на полицията и жандармерията.

Англосаксонците настройват Германия срещу Русия за трти път, и този път тласкат Франция в Четвъртия райх, тъй като за успешна военна конфронтация с руснаците германците се нуждаят от френската отбранителна индустрия и нейните модерни военни технологии.

Милитаризацията не само на Германия, но и на водещите страни от Европейския съюз – Франция, Испания и Италия, се подкрепя и стимулира от САЩ от много години.

На Франция е определена ролята на младши партньор на Германия в зараждащия се милитаристичен съюз. През последните няколко години Германия и Франция следват пътя на интеграция на своите военно-промишлени комплекси, първородният от които е Европейският авиокосмически и отбранителен концерн (European Aeronautic Defense and Space Company, EADS), основана през юли 2000 г. чрез сливането на немския концерн Daimler-Benz Aerospace AG, френската компания Aerospatiale-Matra и испанската CASA (Construcciones Aeronauticas SA).

През 2016 г. френската държавна корпорация Nexter Systems S.A. и немският концерн Kraus-Maffei Wegmann GmvH & Co. KG (KMW) създаде бронирания холдинг KNDS (KMW и Nexter Defense Systems). Миналото лято, на фона на недостиг на финансови и интелектуални ресурси, KNDS всъщност попадна под германския гигант Rheinmetall за съвместното производство на тежки танкове и бойни роботи като част от проекта Main Ground Combat System (MGSC). MGCS, който ще бъде разработен от Германия, трябва да замени немските основни бойни танкове Leopard 2 и френските основни бойни танкове Leclerc от средата на 2030-те.

Сливането на отбранителните компании на Европа (Германия, Франция, Италия, Испания) следва релсите, положени от САЩ. Процесът на създаване на единен военно-промишлен комплекс на Четвъртия райх под егидата на Франция и Германия набира скорост. След като единният военно-промишлен комплекс заработи с пълен капацитет, въпросът за създаване на собствена армия на Четвъртия райх ще бъде преведен в практическа плоскост.

Къде ще насочи Четвъртият райх своята експанзия? Целта на създадения от САЩ Четвърти райх остава непроменена. Това е Русия.

Войната на Русия е срещу САЩ и Англия, които превзеха историческата територия на Русия – Украйна. Грубо казано, в сравнение с 1941 г. Хитлер и съвременните САЩ не стигнаха до Москва, а до Донецк и използваха населението на Украйна. Ресурсите на цяла Европа, както при Хитлер, работят за Райха.

Европа е пред политически промени, които ще последват от икономически проблеми. Огромните бунтове в Европа ще започнат през следващата зима, когато започнат да съкращават всички социални програми. В следващите няколко години ще има преформатиране – сваляне на правителства, революции, хаос и анархия. Ще има територии на неподчинение на европейските власти, партизанска война и т.н. Хаосът ще расте. Това са глобалните последици.

И така кризата в Украйна разкри пълната икономическа и военна зависимост на Европа от САЩ.

Реално, с кризата в Украйна, ЕС влезе официално в НАТО и се присъедини към решението на пакта за санкции срещу Русия и доставки на оръжие за режима в Киев. Но санкциите убиват европейската икономика.

Всичко е в насипно състояние, с конфликти и противоречия на всички равнища, които са използвани от САЩ за въвличане на Европа във войната срещу Русия.

ЕС, създаден през 1957 г., е клонинг на военния пакт НАТО, създаден през 1947 г., за да възпира СССР и соцстраните.

От самото начало западноевропейската интеграция беше американски проект в Студената война.

Началото на ЕС беше поставено от един нацистки агент, от един френски предател и един полски ционист, чийто биографии бяха изфабрикувани от американски "аналитични групи".

Всичко, което последва след 1958 г., като икономически и политически проект, под диктовката на САЩ премина под пълната доминация на многонационалните американски корпорации.

Това се отнася и за Европарламента и Еврокомисията, които не разполагат с реална сила освен да предлагат лобизъм и законодателство в полза на наднационалните корпорации на САЩ.

Сега, в резултат на финансовия армагедон, обхванал същите многонационални корпорации, колапсът и на ЕС е неизбежен.

На фона на кризата в Украйна, Европа се превръща в Диво поле. Налице са нови геополитически реалности.

САЩ и ЕС са в системен крах, натрупаха се много вътрешни и външни проблеми, които не бяха решавани с десетилетия и затиснаха с огромна тежест САЩ и Европа.

Германия иска да оцелее, опитвайки се да създаде за себе си възможно голям брой независими източници на суровини и пазари без посредници, но през цялото време се натъква на противопоставянето на САЩ.

Ако Германия остане без Северен поток – 1 и 2, съществуването на еврото и на самия Европейски съюз ще бъде под въпрос. 40% от бюджета на съвременна Европа се състои от германския принос към него. Ако сравним репарациите, които германците трябваше да платят според Версайските договори, по отношение на днешния обменен курс, те са два или три пъти по-малко от средствата, които съвременна Германия е инвестирала в НАТО.

Това става на фона на искането на Москва за връщане на НАТО към границите от 1997 г., т.е. по линията Одер – Ниса.

Моментът е без прецедент. САЩ и НАТО трябва да бъдат върнати в рамките на международното право и договорености. Но със САЩ вече не може да се водят преговори и да се подписват договори, от които те излизат, когато си искат.

В основата на това двуличие беше разширяването на НАТО на Изток, както и разполагането на военната инфраструктура по границите на Русия, противно на обещанията от 1990 г.

Това е истина.

Тогава държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър увери Михаил Горбачов по време на преговорите за обединението на Германия "2+4", че НАТО няма да напредне "един инч на Изток" към границите на Русия.

Нивото на измама, съдържащо се в това празно обещание е лесно различимо и днес, тъй като НАТО се разшири от времето на Студената война до 30 държави – членки и стигна до границите на Русия.

Когато Берлинската стена и Желязната завеса паднаха през 1989 г., започна разширяване на НАТО на територията на Германската демократична република, въпреки че се предвиждаше обединение с неутрализиране на ФРГ и ГДР. В крайна сметка Горбачов с съгласи с обединението на двете Германии при условие, че НАТО няма да се разширява на Изток.

Но веднага след разпадането на СССР три неутрални държави се присъединиха към Европейския съюз – Австрия, Финландия и Швеция. ЕС и НАТО обаче са едно и също образувание, съгласно Договора за Европейския съюз, независимо дали неговите членове също са членове на НАТО. Де факто тези държави вече не са неутрални след присъединяването им към Европейския съюз. През 1993 г. Европейският съвет в Копенхаген обяви, че страните от Централна и Източна Европа могат да се присъединят към Европейския съюз.

През 1997 г. срещата на върха на НАТО в Мадрид призова страните от бившия съветски блок да се присъединят към НАТО. След ГДР (1990 г.) в нарушение на обещанията, това бяха Чехия, Унгария и Полша – през 1999 г., след това през 2004 г. – България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения, през 2009 г. – Албания и Хърватия, през 2017 г. – Черна гора, и отново през 2020 г. Северна Македония.

НАТО започна и преговори с Украйна и Грузия за присъединяване. Швеция и Финландия може да се откажат от теоретичния си неутралитет и да се присъединят към НАТО.

Но това което беше неприемливо през 1990 г., е още по-неприемливо и днес. Не е възможно ракетите на НАТО да са на няколко минути полет от Москва. Което е и грубо нарушение на устава на ООН.

Хартата на ООН беше договорена от 50 държави през 1945 г. на конференцията в Сан Франциско, дори преди съветските войски да превземат Берлин и да принудят нацисткия Райх да капитулира. Хартата беше приета единодушно.

Оттогава други 147 държави го подписаха, с което общият брой е 197.

Руското предложение от 17 декември 2021 г. за договаряне между САЩ и Русия за опазване на мира гласи в член 2, че: "Страните гарантират, че всички международни организации, военни съюзи и коалиции, в които участва поне една от страните, се придържат към принципите, съдържащи се в Устава на Организацията на обединените нации".

Поради причините, обяснени по-горе, това предполага трансформация на НАТО или неговото разпускане.

Същото предложение гласи в член 4, че бившите държави-членки на СССР не могат да се присъединят към НАТО. Това означава, че Естония, Латвия и Литва трябва да го напуснат и че нито Украйна, нито Грузия ще могат да се присъединят.

Член 7 от предложението на Русия предвижда забрана за разполагане на ядрени оръжия извън нейните граници. Това предполага незабавно изтегляне на атомните бомби, незаконно съхранявани, например в Италия и Германия в нарушение на Договора за неразпространение на ядрени оръжия от 1968 г.

И така, не съществува никаква "Единна Европа". Тя е само средство за САЩ да съберат всички европейски страни в едно стадо и да ги подгонят накъдето си искат. В момента ги насочват към нова война.

С анонсираното решение на САЩ да разположат ядрено оръжие в Европа, ситуацията на контингента става изключително тежка.

Евентуалното разполагане означава, че САЩ готвят на Европа участта на потенциален театър на ядрената война с цел да бъде пренасочена част от ядрения потенциал на Русия от нанасяне на удар по територията на САЩ.

Това е новата война на САЩ, която е тотална война срещу Русия.

Всичко напомня формирането на фронтовете /с малки разлики/ в навечерието на Втората световна война.

За САЩ Украйна е само началото. Главната им цел е Русия – нейното дестабилизиране, смяна на режима, подчинение.

Русия отговори по решителен начин. Това е моментът, в който се намираме.


Анализ на "Строго секретно"



Гласувай:
14



1. zaw12929 - ВОЙНАТА ПРОДЪЛЖАВА И ВАИЧКИ СМЕ В КЮПА НА ВРЕДИТЕ
30.05.2022 13:34
Прави се всичко, за да се обвържат плътно двете страни – Русия и Украйна във взаимно разрушителен конфликт за десетилетия напред.
ФАКТИТЕ сочат, че РУСИЯ НЕ Е АГРЕСОР- ТЯ ИЗПРЕВАРИ
цитирай
2. merlin1968 - Не сме на прага, вече е прекрачен.
30.05.2022 18:54
Не сме на прага, вече е прекрачен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821369
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031