Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2022 21:14 - Западът иска, направо терзае в трепетно вълнение голямата война
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4139 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 04.07.2022 21:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Европа трябва да се подготви за потопа, който идва

И всичко това, защото литовският сатрап на НАТО си мисли, че е Моисей, който може да раздели две части от суверенна Русия, за да поддържа най-богатия клоун в света, който изнася концерт на НАТО в Киев.

Въпреки че Стратегическият компас на Европейския съюз за сигурност и отбрана се чете така, сякаш Хитлер го е написал, ЕС наскоро официално одобри тази опасна глупост сега, когато „ние сме свидетели на завръщането на войната в Европа“, нещо, на което ЕС очевидно не е бил свидетел, когато Сърбия беше поставена под ножа на НАТО от 1992 до 1995 г.

Европа, информират ни тези еврократи, „трябва да може да защити своите граждани и да допринесе за международния мир и сигурност... след неоправданата и непровокирана руска агресия срещу Украйна, както и от големи геополитически промени“, които не са изрично посочени, но с които армията на ЕС ще се справи заедно със своите „партньори, за да защити своите ценности и интереси“.

Така че, освен да дадат на Русия някои кървави уроци, Ирландия, Литва, Люксембург и Малта също ще научат целия свят на нещо или две за техните споделени ценности и интереси, каквито и да са те.

Всичко това е добре, тъй като една по-настоятелна Ирландия, Литва, Люксембург и Малта „ще допринесат положително за глобалната и трансатлантическата сигурност и допълват НАТО, който остава основата на колективната отбрана за своите членове."

"Той също така ще засили подкрепата за глобалния ред, основан на правила, с ООН в основата му."

Въпреки че Литва и Люксембург са мускулите на НАТО, Ирландия и Малта не са страни в този престъпен заговор и това може да продължи дълго време.

Освен това, тъй като Организацията на обединените нации е орган, с който Съединените щати поддържат връзка само когато това отговаря на собствените им егоистични интереси, ЕС трябва или да намери по-добро смокиново листо, с което да прикрие самообслужващото си лицемерие, или просто да каже, че иска да бъде немислещият васал на Америка.

Не че най-добрите в ЕС биха се смятали за нечии васали. Те възнамеряват да засилят сътрудничеството със стратегически партньори като НАТО, ООН и регионални партньори, включително ОССЕ, Африканския съюз (АС) и АСЕАН; да развиват по-специализирани двустранни партньорства със страни със сходно мислене и стратегически партньори, като САЩ, Канада, Норвегия, Обединеното кралство, Япония и други; развиване на персонализирани партньорства в Западните Балкани, източното и южното съседство на ЕС, Африка, Азия и Латинска Америка, включително чрез засилване на диалога и сътрудничеството, насърчаване на участието в мисии и операции по ОПСО и подкрепа за изграждането на капацитет.

За да видим какво правят безглавите кокошки в ЕС, нека разгледаме тези партньори по-подробно.

Тъй като Африканският съюз включва всяка страна в Африка, с изключение на бившия френски и испански протекторат Мароко, човек трябва да се чуди какво по-нататъшно дяволство готви Франция, любимият жандарм на Африка, не само за Мароко, но и за целия този дълго експлоатиран континент, който ЕС продължава щастливо да граби.

Човек също трябва да се чуди защо Австралия и Нова Зеландия не са включени в списъка с желаните от ЕС страни за военни партньори и дали работна група на ЕС вече е на път да освободи австралийските кенгурута и мечки коали от някой Путин или Асад, които управлява там .

Не че мечките коала и кенгурутата са сами в това да са законни мишени. Ако Евросъюза сключва съюзи с Норвегия и Япония, тогава не само Моби Дик, но и китовете навсякъде ги чака тежко време.

И все пак, ако трябва да се обединим с Латинска Америка (предвид доктрината Мънро, с разрешението на чичо Сам, разбира се), това може да доведе до по-висок стандарт на танците на самба и танго в Ирландия, Литва, Люксембург и Малта, и аз ще бъда последният, който ще възрази срещу това (а аз владея испански и португалски, но мога да се справя само с няколко движения по самба).

И все пак, извън рускоезичните, това определено ни оставя без врагове; малкото Мароко почти не се брои, а не искаме да нараняваме нито едно кенгуру или мечка коала.

Но може би мечките панда са добър дивеч, тъй като Китай е забележим с отсъствието си в този списък, докато АСЕАН е забележителен с това, че е включена в списъка.

Красотата на АСЕАН за мен е, че тя се състои от десет различни страни от Югоизточна Азия, които се опитват да начертаят общо бъдеще за себе си, свободно от икономическа, дипломатическа и военна намеса, които са синоним със страните в сърцето на ЕС.

Всичките десет от тези страни от АСЕАН живеят в сянката на Китай и въпреки че Виетнам в частност имаше противоречива история с Китай, тяхното бъдеще е до Китай, а не да бъдат използвани като лост на ЕС-НАТО за противопоставяне на Пекин.

Очистено от утайката, това е старо европейско вино в нови натовски бутилки. Това е да се пресъздаде Вермахтът с банда мини-наполеончици, които да го водят и да печелят от него, заедно с всички ирландски, литовски, шотландски и други сателитни мажоретки, които НАТО има.

Вижте балтийската пъпка на Великото литовско херцогство, която не се задоволява с потискането на своето рускоезично малцинство, а е в търговска война с Китай и е твърдо решена да се изправи срещу Русия в гореща война, защото смята, че Евросъюза, Ирландия, Люксембург и могъщата Малта, с други думи, имат гръбнак.

Ирландия няма гърба на никого, дори собствения си. Дори когато крещи на своите англо-американски шефове, че руските кораби са минали на по-малко от 500 км от брега й, тя позволява на британските военни кораби да акостират в Корк, град, който британците преди това изгориха до основи, а Кралските британски военновъздушни сили ежедневно нарушават въздушното му пространство и дори организират въздушни представление над столицата й.

Въпреки че европейските народи наистина имат някои споделени ценности, те са по-благоприятни от онези, които тяхната продажна политическа класа в пъпчиви държавици като Ирландия и Литва споделя.

Тези сатрапи дават пръст на Китай и Русия, защото това е, което техните господари от НАТО изискват от тях. Ако тези лидери бяха зрели, да не говороми за независими, те щяха да се опитат да действат като мирни посредници и да не се преструват, че техните малки, опустошени от дългове икономики имат нещо повече от смокинов лист, който да предложат на военните господари на НАТО.

Но това не е Европа, която имаме. Тъй като нашият континент е задължен на НАТО и неговите политически марионетки, ние всички трябва да се подготвим за потопа, който идва по пътя ни, и всичко това, защото литовският сатрап на НАТО си мисли, че е Мойсей, който може да държи две части от суверенна Русия, за да поддържа най-богатият клоун в света, който изнася концерт на НАТО в Киев.

Европа, с нейните крокодилски сълзи за кенгурута и мечките коали, смята, че тези, към които се прицелват, трябва завинаги да останат измамени от тях, от техните френски парфюми и техните немски одеколони.

Нищо не стои неподвижно и Китай и страните от АСЕАН и Африканския съюз не стоят също. Европа трябва или да прибере оръжията си, да прибере мечовете си в ножниците, или да се подготви да ги използва и да затвори люковете за огромния входящ огън, който те, техните френски парфюми и техните немски одеколони ще получат в замяна.

prof. Declan Hayes , бивш преподавател по финанси в университета Саутхемптън



Гласувай:
7



1. raders - На запада не му трябва война, защото ...
04.07.2022 22:01
На запада не му трябва война, защото е икономически добре и всичко му е наред. Но е чудно какво искат кокошкарите на Путин. Очевидно и те не знаят, а вождът се напъва да остане в историята с някакви велики завоевания. Само че през 21 век това е трудна работа и заплашва живота на цялата планета. Никой няма да му разреши до заграбва чужди територии. Досегашните му изяви се ограничават единствено до равнището на ядрен шантаж - нищо повече. Защото въпреки тази игра на блъфиране, много добре му е ясно какво ще се случи при ядрен конфликт и едва ли ще си го позволи. А в една конвенциална война с НАТО ще клекне за нула време.
цитирай
2. iw69 - Западът жалее за война
04.07.2022 22:11
защото Русия и Китай отказват да му се подчинят, и това го влудява. Защото искат да владеят неоспорвано света и всички други да са им подчинени.
Освен това почти всички натовски страни са с държавен дълг над 100% от БВП.
А при една война тези дългове могат да бъдат занулени, защото иначе тези страни вкл. и САЩ не са в състояние да върнат гигантските борчове.
Разчитат да заграбят и ресурси, които им липсват в необходимите количества.

А ЗА СЛАБОСТТА НА МОСКВА В ЕДНА КЛАСИЧЕСКА ВОЙНА ЕДНО ВРЕМЕ РАЗСЪЖДАВАХА КАТО ТЕБ НАЦИСТИТЕ, ПРЕДИ ДА СИ ГО ПОЛУЧАТ, RADERS !?
цитирай
3. missana - Напълно подкрепям становището на Ив69.
04.07.2022 22:26
Нещата наистина стоят така. Войната е жизнено важна за САЩ. Голямо двуличие властва там. Уж говорят, че се борят в света да има мир, а в същото време говорят за безкрайно дълга война. Тези негодници бомбардираха София и други български градове, а нашите малоумници организираха официално откриване на издигнатия /в Южния парк/ паметник на американския летец. Истинско светотатство и позор за българската нация. А трябваше да издигнат паметник на капитан Списаревски - бил се срещу летящите крепости - светъл герой на бойното българско небе. Трябваше да му издигнат паметник висок до небето!
цитирай
4. kvg55 - iw69,
04.07.2022 23:42
Колективният Запад не – САЩ се нуждаят от война. Но им се ще да е чрез полезни идиоти като поляците, балтите, българите, и украинците естествено. В крайна сметка май няма да им се получи, което си е поражение.
цитирай
5. morskipesni - Западът НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА без война
05.07.2022 09:19
Затова ще му се наложи да СПРЕ ДА СЪЩЕСТВУВА.
цитирай
6. raders - защото Русия и Китай отказват да му ...
05.07.2022 11:47
iw69 написа:
защото Русия и Китай отказват да му се подчинят, и това го влудява. Защото искат да владеят неоспорвано света и всички други да са им подчинени.
Освен това почти всички натовски страни са с държавен дълг над 100% от БВП.
А при една война тези дългове могат да бъдат занулени, защото иначе тези страни вкл. и САЩ не са в състояние да върнат гигантските борчове.
Разчитат да заграбят и ресурси, които им липсват в необходимите количества.

А ЗА СЛАБОСТТА НА МОСКВА В ЕДНА КЛАСИЧЕСКА ВОЙНА ЕДНО ВРЕМЕ РАЗСЪЖДАВАХА КАТО ТЕБ НАЦИСТИТЕ, ПРЕДИ ДА СИ ГО ПОЛУЧАТ, RADERS !?


Аз не доказвам нищо. Само гледам какво се случва. Доказателствата са видни и съществуват в момента в Украйна. Представи си, че не цялото НАТО, а дори само Полша се включи в този конфликт. Единственият изход на Путин е, че може да блъфира с ядрения бутон /освен, ако не го пречукат неговите хора/.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822203
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031