Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2022 22:43 - Бивш кмет и адвокат в САЩ: ние вече живеем във фашистка държава
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 793 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 19.08.2022 01:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бившият градоначалник на Ню Йорк и адвокат на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани смята, че американците „вече живеят във фашистка държава“. Според вестник „Хил“ той е направил такова изявление на фона на обиски, извършени в офиса му като част от разследване на опитите на Тръмп да отмени резултатите от изборите през 2020 г. в Джорджия.

image

Бившият адвокат на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани смята, че американците „вече живеят във фашистка държава“. Според „Хил“той е направил такова изявление, след като е бил информиран, че е станал обвиняем по разследване в щата Джорджия във връзка с изборите през 2020 г.

„Това е още една злоупотреба с Шестата поправка. Бях му адвокат по това дело. Изявленията ми са или юридическа тайна, защото се отнасяха само за нас двамата, или бяха направени от негово име, за да го защитим “, каза Джулиани, имайки предвид бившия президент Тръмп.

„Когато адвокати, които защитават своите клиенти, стават обвиняеми, това означава, че вече живеем във фашистка държава. Вижте, офисът ми току-що беше ударен. Дори не мислех, че ще доживея да видя това“, каза Джулиани.

По-рано адвокатът на Джулиани потвърди пред „Хил“, че той е един от обвиняемите в разследването на опитите на Тръмп и неговите съюзници да отменят резултатите от изборите през 2020 г. в щата Джорджия чрез жури.

В призовката Джулиани е посочен като „личен адвокат на бившия президент Доналд Тръмп“ и „водещ адвокат на кампанията на Тръмп в опитите му да повлияе на резултатите от изборите през ноември 2020 г. в Джорджия и други щати“.

В призовката се твърди, че Джулиани е свидетелствал и е предоставил доказателства в опит да докаже, че изборите в Джорджия през 2020 г. са били манипулирани - включително видео на застъпници на изборите в Атланта, които се промъкват в „куфари“ с фалшиви бюлетини от неизвестни източници.

В призовката се твърди, че докато властите в Джорджия впоследствие отрекоха автентичността на видеозаписа, Джулиани продължи да отправя твърдения за изборни измами, включително позовавайки се на кадрите.

„Има доказателства, че явяването на свидетеля и неговите показания на изслушването са били част от координиран план на кампанията на Тръмп за повлияване на резултатите от изборите през ноември 2020 г. в Джорджия и други щати“, се казва в призовката.

 



Гласувай:
10



1. missana - Не зная дали понастоящем САЩ са фашистка държава, тъй като никой не е дал точно определение
19.08.2022 01:20
на фашизъм, нещо при всички случаи свързано с абсолютна власт на Едного и демагогия, че масите уж управляват. При всички случаи, обаче, в САЩ управлява военно-промишленият комплекс, а президентите са сведени до ролята на политически конферансиета и послушковци на този комплекс. Който не слушка го премахват дори физически, както това се случи с братята Кенеди. Другите оцеляват, но само за да си налягат парцалите. Ако ЦРУ реши, можеш да изчезнеш по начин все едно никога не те е имало на тази Земя. Това им е прословутата американска демокрация. Но същото може да се случи и у нас, ако и да не сме фашистка държава. Все пак Петков и Кокорчо искаха да въведат нещо подобно на фашизъм, но им го начукаха - надявам се завинаги. При Путин също си е фашизъм, само дето той дълго време играеше на т.н. просветен авторитаризъм. Маските, обаче, паднаха за целия свят. Бог да е на помощ на демокрациите. Наближава времето на военния комунизъм, заради изчерпващите се ресурси на планетата.
цитирай
2. iw69 - В
19.08.2022 07:51
момента никъде не се прилага комунистическа икономическа политика, която включва национализации на предприятия и дори цели отрасли.
Известни изключения са останалите 5 определяни за все още ком.държави в света като Северна Корея, Куба, Китай, Виетнам и Лаос. Като те имат много силни национални специфики и в много стопански сфери там не се прилагат комунистически методи на управление с изключение на Северна Кореа и донякъде все още Куба.

А относно това що е фашизъм. Най-олекотено казано това е капитализъм без демокрация или с псевдодемокрация, със селективно прилагане на закони, където проблемите на държавата се прехвърлят върху най-слабите като малцинства, мигранти, трудещи се и т.н.
Най-силно проявяваща се псевдодемокрация на Запад имаме в САЩ, където ВПК и едрия капитал са създали 2 свои подразделения (Демократи и Републиканци), които от над 2 века взаимно си се сменят във властта.
цитирай
3. missana - Благодаря
19.08.2022 20:06
за разяснението, Ив!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822261
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031