Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2022 07:46 - Безмозъчните еврокретени започнаха да осъзнават в каква катастрофа са меневрирали континента и взеха да припяват съвсем друга песен за руския газ
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2867 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 20.08.2022 23:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След като преди година Германия надменно спря новия газопровод „Северен поток 2“ днес заместник-председателят на парламента им проплака за незабавното му пускане

В Европа природния газ сега се продава 7 пъти по-скъпо отколкото в САЩ, и те предоволно го пробутват на слабоумните евродебили, които скъсаха търговските си отношения с Русия

image

„Федералният министър на икономиката трябва да направи всичко възможно, за да се увери, че ще имаме повече енергия. Сега трябва незабавно да отворим „Северен поток 2″, за да напълним газохранилищата си за зимата“, заяви Кубицки, който представлява Свободната демократическа партия на Германия (СвДП), пред медийната група RND.
Според политика руският газ не става по-добър или по-лош в зависимост от това от кой тръбопровод идва. „Газът от „Северен поток 2“ не се различава от този от „Северен поток 1″. Това е просто различна тръба“, добавя той.

„Северен поток 2“ е газопровод с капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руския бряг през Балтийско море до Германия. Той е реализиран от Nord Stream 2 AG с единствен акционер „Газпром“. Строителството на газопровода продължи три години и беше завършено през 2021 г., но в отговор на началото на специалната военна операция на Русия в Украйна западните страни наложиха редица санкции, а Германия по-специално спря сертифицирането на вече готовия за експлоатация „Северен поток 2“. ФРГ заяви, че проектът на практика е замразен. Съответно сега газът в Германия е толкова скъп както никога до сега, а много предприятия са пред фалит.


Цените на природния газ в САЩ също скочиха до 14-годишен връх, но американците не трябва да се оплакват, тъй като разходите за същото гориво в Европа са 7 пъти по-високи, отколкото в САЩ.
Което може би бе и крайната тайна цел на задокеанския гамен с цялата майданска вакханалия около Украйна - разбутването на Стария континент, скарване на Русия с ЕС, а от там ограничаване на евтините суровинни доставки за Европа и съсипването на икономиката ѝ като конкурент на Щатите. Ненапразно тогавашният държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд бе казала по случай събитията в Киев нa 6. февруари 2014 г. доста откровенно и недипломатично „Заеби го това ЕС“ („Fuck the EU“). А корумпираните и плиткоумни евроидиоти нищо не разбраха за коварния ход на американците и проиграха с лека ръка благосъстоянието на народите и бъдещето на ЕС.


Заради санкционната политика на Запада и ЕС, доставките на синьо гориво за Европа са паднали, а наличните алтернативни източници са недостатъчни и много по-скъпи.

"Европейският съюз беше принуден да разработи планове за ограничаване на ползването на природния газ, драстичен ход, който ще навреди сериозно не само на семействата, но и на бизнеса. Цените на природния газ в Европа скочиха толкова високо, че това може да доведе до рецесия в икономиката на континента", се казва в статията на CNN. „Цените на природния газ в Европа се търгуват на еквивалента на около 70 долара за милион Btu.“

Това е около 7 пъти по-високо от цените в Съединените щати, подчертаха авторите. Според тях обаче "радостта" за американците също е малка. Съединените щати изпаднаха както и ЕС в сериозна ценова криза, което доведе до инфлационен взрив на  най-необходимите продукти в ежедневието.



 



Гласувай:
13



1. kvg55 - iw69,
20.08.2022 22:33
"Зима иде, господа!
Ето, вижте я зад Люлина,
как ни дебне сякаш тя,
мълчалива и притулена!".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4873636
Постинги: 2539
Коментари: 6400
Гласове: 16706
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930