Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2022 19:34 - В иначе богата Германия все повече хора живеят в екстремна и видима бедност
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1546 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 31.08.2022 06:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Около 14 милиона германци, т.е. всеки 6-ти живее във ФРГ под прага на бедността. А броят на бездомните гони вече близо 1 милион души. Ситуацията се е влошила много вследствие на коронакризата, а сега нарастващата инфлация и експлодиращите цени на енергоносителите създават още повече проблеми за най-уязвимия сегмент в обществото.

image
Екстремната бедност е все по видима по улиците на Германия - бездомни или просещи хора и такива, които ровят из кофите за боклук за празни бутилки, които да върнат са все по-често срещано явление

Все повече хора живеят в бедност в Германия след кризата, предизвикана от пандемията. Това показва нов доклад на германска хуманитарна организация за социална помощ.

Броят на хората, изложени на риск от бедност в Германия, е достигнал нов връх. Необходим е пакет от целеви облекчения за домакинствата с ниски доходи, заяви Улрих Шнайдер, главен изпълнителен директор на организацията за социална помощ.

Според доклада над 13.8 милиона души живеят под прага на бедността в момента. Това са с 600 000 повече от периода преди пандемията.

image

Инфлацията влошава ситуацията

Всяка година Огранизацията за социална помощ публикува такъв доклад, в който са използвани данни от Федералната статистическа служба.

"Констатациите са шокиращи, икономическите последици от пандемията вече се проявяват в пълна степен", казва Шнайдер. Никога досега бедността не се е разпространявала толкова бързо. От организацията се опасяват, че настоящата висока инфлация може допълнително да влоши ситуацията.

Нужда от нови мерки за подпомагане

Процентът на риск от бедност показва колко души се налага да живеят с по-малко от 60% от средния доход. Съществуват големи регионални различия: В Бавария и Баден-Вюртемберг този процент е под 14%, а в Бремен - 28%.

Пакетът от мерки на федералното правителство не е справедлив и е недостатъчен, смятат от асоциацията. "Пандемиите и инфлацията не засягат всички еднакво", казва Шнайдер. Само два милиарда евро са били насочени към домакинствата с ниски доходи - от общо 29 милиарда евро.

А браншовите съюзи във ФРГ бият тревога: хранителните продукти не само поскъпват, но скоро някои от тях може и съвсем да изчезнат и да се опасен дефицит на храни.

"Бедността ще расте"

През следващите седмици цените на млякото и хляба може да се повишат значително - очакват се поскъпване с до 20% при млечните продукти и с до 30% при печивата. Техните производствени разходи са нараснали с между 25% и 30%. Не бива храната да се превръща в лукс, предупреди и шефът на Централния съюз на германските хлебопроизводители Даниел Шнайдер.

За очакван ръст на бедността пък предупредиха в същата връзка от благотворителната организация "Diakonie". "Ще има много повече бедни, отколкото сме предполагали. На много хора няма да им стигат парите, за да изкарат месеца - няма да имат достатъчно за храна и за образованието на децата си", казва Мария Лохайде от ръководството на евангелистката организация.
 

image




Гласувай:
13



1. radostinalassa - Заслужават си го
30.08.2022 20:05
Веднъж правих масло гхи с германско масло и видях някаква ципа на повърхността. Швабите ни внасят кофти масла.
Двама от твоите коментатори твърдят, че трябва да ратифицираме Истанбулската конвенция. Да не би да са джендъри?
цитирай
2. blagovesteliseev - хахаха
30.08.2022 22:29
А беше време когато:
Откровение 13:3
И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;
Това е пророчество за обединението на Германия и нейния голям просперитет през 1989 г.
А днес е следното:
5 защото греховете й стигнаха дори до небето, и Бог си спомни нейните неправди.
6 Въздайте й, както и тя е въздала, да! платете й двойно според делата й; с чашата, с която е черпила, почерпете я двойно.
7 Колкото е прославила себе си и е живяла разкошно, толкоз мъки и печал й дайте; защото казва в сърцето си: Седя като царица, не съм вдовица, и печал никак няма да видя.
8 Затова в един ден ще дойдат язвите й, мор, печал и глад, и тя ще изгори на огън; защото могъществен е Господ Бог, който я съди.
9 И земните царе, които са блудствували и живели разкошно с нея ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й.
10 Отдалеч ще стоят поради страх от мъките й и ще казват: Горко, горко на тебе, велики граде Вавилоне, крепки граде, понеже в един час дойде съдбата ти!
11 И земните търговци плачат и жалеят за нея, защото никой вече не купува стоките им,
12 стоки от злато и сребро, скъпоценни камъни и бисери, от висон и багреница, коприна и червено; и всякакво благоуханно дърво и всякакви изделия от слонова кост и всякакви изделия от скъпоценно дърво и от мед; от желязо и от мрамор;
13 и канела, аромати, темян, миро и ливан; вино и дървено масло; чисто брашно и пшеница; добитък и овце; коне, колесници и роби; и човешки души.
цитирай
3. missana - Швабите, французите и ингилизите
31.08.2022 02:59
трябва да обеднеят, защото живеят за сметка на други народи.
Заслужават си го.
цитирай
4. iw69 - По
31.08.2022 06:42
принцип целия Запад, вкл. и САЩ живеят от десетилетия на гърба на другите страни. И това вследствие на несправедливата търговия - купуват на безценица ресурси, а продават собствените си стоки на безобразно високи цени.
цитирай
5. iw69 - Не
31.08.2022 19:51
radostinalassa написа:
Веднъж правих масло гхи с германско масло и видях някаква ципа на повърхността. Швабите ни внасят кофти масла.
Двама от твоите коментатори твърдят, че трябва да ратифицираме Истанбулската конвенция. Да не би да са джендъри?


следя джендърската тематика, не ме интересува тези извратености. Ако цитираните са такива, съжалявам за тях, и не знам каква позиция вземат по тази тема, която е извън моето полезрения.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4888275
Постинги: 2550
Коментари: 6426
Гласове: 16769
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930