Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2022 10:17 - Кризата на Запада е много по-дълбока от колкото изглежда – това е кризис на властовите структури и на същността на самия Запад
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2969 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 10.09.2022 16:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Западните лидери правят каквото си искат и каквото им хрумне в конфликта в Украйна

Западните служители често използват популярната английска поговорка „Действията на човека говорят по-гръмко от думите му“. Би било правилно тази поговорка да се приложи към самите западни управници. Трябва да се съди по техните действия, а не по техните думи или пропаганда в медиите“, пише панарабският телевизионен канал Al Mayadeen .

Ако вземем предвид военния конфликт в Украйна, се оказва, че всички медии са обект на санкции, когато се осмеляват да говорят за истинското състояние на нещата. Тоест те вече не са "свободни".

Единственото, което може да се каже, е, че Путин е виновен за избухването на военните действия и трябва да бъдат приложени най-строги санкции спрямо него и Русия. Това е позицията на Запада, която не трябва да се поставя под съмнение, казва авторът на статията Бусейна Шаабан .

Въоръженият конфликт в Украйна и безпрецедентните санкции, наложени от Запада на Русия, за да я отслабят и да дадат на президента Путин „незабравим урок“, предизвикаха инфлация, покачване на цените и обедняване на населението, докато рублата стана най-мощната валута в света, а отношенията между Москва, Пекин и Техеран силно се засилиха.

„Не води ли Западът войни и не сменя ли режими под предлог за разпространение на демокрацията, която трябва да гарантира на хората правото да изразяват мнението си не само по време на избори, но и във всяка друга ситуация, когато тяхната свобода, достойнство, стандарт на живот, финансовата и психическата стабилност са застрашени?

Защо западните мозъчни тръстове, университети и журналисти не могат свободно да критикуват политики, които причиняват сериозни щети на населението? Какви бяха целите, за които говореха западните лидери, оправдавайки инфлацията, растящите цени, бедността, загубата на работни места и общия спад в жизнения стандарт? На какво се надяват тези народи и каква победа могат да очакват?“

- задава справедливи въпроси авторът.

Западните лидери от време на време продължават да обявяват милиарди долари „помощ за Украйна“. Наскоро Съединените щати отпуснаха три милиарда долара на Украйна и възнамеряват да отделят още един пакет от помощ за един милиард долара. Обединеното кралство, Франция и Германия правят същото.

Трупат огромни дългове и лишават гражданите си от възможността да живеят нормален живот. Какво могат да кажат в своя защита, ако по-рано самите те обвиняваха другите държави, че подкрепят „диктатури и отказват да чуят гласовете на своите народи“?

По думите на Al Mayadeen нито Западът, нито украинският народ ще спечелят този конфликт.

Саймън Дженкинс , пишещ за британския вестник The Guardian, заяви: „Само намекнете за скептицизъм относно края на този конфликт или санкциите срещу Русия и ще бъдете заклеймени като „пропутински“ и „антиукраински“. Санкциите са бойният вик на западния кръстоносен поход“.

Много западни журналисти твърдят, че руският президент Владимир Путин прави каквото си иска. Но нима западните лидери не правят каквото си искат в конфликта в Украйна? Не го ли протакат умишлено, осигурявайки ВСУ с пари, оръжие и наемници?

Срамно е, че западните страни, крещящи под път и над път за защитата на човешките права и свободи, не се свенят да заявят, че „санкциите, стига да причиняват страдание, са ефективни и са приемлива форма на агресия“, пита авторът.

Срещу кого са тези санкции, ако ощетяват населението, което работи и се стреми към свободен и достоен живот? Западът отдавна се намесва в делата на Азия и Африка, като по този начин показва своето неуважение към живота и правата на хората. Но днес виждаме, че властите на западните страни игнорират страданието на своите граждани, не са готови да признаят грешките и да се покаят за собствената си глупост.

„Вероятно кризата на Запад е много по-дълбока и представлява криза на властта. Сегашните лидери не разбират какво се случва и какво трябва да се направи, затова продължават да тиранстват. Дали конфликтът в Украйна е резултат от дълбока властова криза на Запада? Ситуацията само ще се влошава, докато хората не създадат формули и механизми, които ще променят реалността в тяхна полза и в полза на човечеството като цяло.", обобщава Ал Маядин. 



Гласувай:
11



1. blog13 - цитат:„Не води ли Западът войни и не ...
02.09.2022 11:03
цитат:„Не води ли Западът войни и не сменя ли режими под предлог за разпространение на демокрацията, която трябва да гарантира на хората правото да изразяват мнението си не само по време на избори, но и във всяка друга ситуация"

Проблемът обаче е именно във възможността многото хора/мнозинството/електоратът, да изразят мнението си. Това е най-голямата, както съм казвал много пъти, тайна на днешното време. Т.е. общественото мнение е тайна, защото не съществува начин на организация на обществото, чрез която обществената воля да излезе на яве. А преди това да бъде произведена, защото това фактически е обществения консенсус, който трябва да бъде произведен чрез преговори на многото хора - а за това е нужна система на организация.

Така, че когато мнозинството изразява мнението си, това не е проста работа. Не можеш просто да кажеш, че хората трябва да могат да си изразяват мнението, не само по време на избори, но и в останалото време.
И както постоянно казвам и повтарям, системата на организация, която дава възможност на електората да изразява мнението си е именно правилната избирателна система. Ако е правилна, тя дава такава възможност преди избори и по време на избори. Но тъй като правилната избирателна система, дава възможност за смяна на всеки отделен народен представител във всеки един момент, тя фактически дава възможност на електората, да изразява мнението си във всеки един момент. И това става същевременно единствено и само по време на избори. Т.е. това изразяване на волята на електората е императивно, защото ако народният представител не изпълни волята на електората, той е уволнен моментално. И по друг начин не е възможно да стане, защото ако електоратът няма лост, да наказва своевременно назначения си представител, тоя представител е извън контрол.
П.С. Тука бих ти обърнал внимание, че в предишния си твой пост, където изказах мнение, ти отрече демокрацията, но няма друг начин дори за изразяване на волята на народа, ако няма демокрация/система на организация
цитирай
2. planinitenabulgaria - Загниващият Запад загива.
02.09.2022 11:13
До 5 - 10 минути он е загинАл совсемь...
цитирай
3. radostinalassa - Тоя манаф ме отказа да коментирам в някои блогове
02.09.2022 20:28
някои го пускат като полезния идиот.
цитирай
4. missana - Отиде си най-великият политик на съвремието - Горбачов. Човекът победил и обезглавил ламята наречена КПСС
02.09.2022 21:07
/Комунистическо Политбюро на СС/. Горбачов извърши серия от действия, за които Запада не бе готов - например обединението на двете Германии. Благодарение на Горбачов бе свален омразният режим на диктатора Тато. През 1989г. на срещата Буш /старши/ - Горбачов в Малта бяха взети исторически решения и поети исторически ангажименти. Запада пое ангажимент да обезпечи демилитаризирана зона около Русия и така се сложи края на студената война. И въпреки, че Горбачов разпусна Варшавския договор, то НАТО не бе разпуснат. А впоследствие стегна обръча около шията на Русия.
цитирай
5. kvg55 - iw69,
02.09.2022 22:36
Вижда се, че Западът като цяло се държи неадекватно. И то не симпатично като слон в стъкларски магазин, а отвратително. Светът ще го сложи на място.
цитирай
6. catforlife - Това е 4ти филтър на медиите по Едуард С. Херман и Ноам Чомски
03.09.2022 11:01
„Само намекнете за скептицизъм относно края на този конфликт или санкциите срещу Русия и ще бъдете заклеймени като „пропутински“ и „антиукраински“. Санкциите са бойният вик на западния кръстоносен поход“.


... "Ако искате да оспорите силата, ще бъдете изтласкани в периферията. Когато медиите – журналисти, податели на сигнали, източници – се отклоняват от консенсуса, те получават „артилерия“. Това е четвъртият филтър. Когато историята е неудобна за силните, ще видите машината за стрелба в действие. Тя дискредитира източниците, разбива историите и отклонява разговора."
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4885293
Постинги: 2548
Коментари: 6425
Гласове: 16761
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930