Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2022 11:28 - Днес погребват предателят на хилядолетието в Москва
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3897 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 03.09.2022 23:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Горбачов доведе СССР до „Светлото бъдеще“ на разрухата, разпада и мизерията

Предателството за Перестройчика не беше еднократен акт, а неговата норма за поведение. След юдейския си акт той бе богато възнаграден от Запада

Горбачов беше един суетен и продажен глупак, който попиля последните 200 год. от историята на страната си и я предаде образно за една мазна пица Хът.
Само безмозъчник или злонамерен вредител може да разчита на обещания на САЩ, които са известни с това, че няма договор, който в кратката им история да не са нарушили спрямо коренното население.
Всъщност неговото правилно място и на обграждащите го трябваше да е тежка доживотна каторга за национално предателство.
Войната днес в Украйна е вследствие на разпадането на хилядолетната обща държава, причината за която е неадекватната политика на белязания от дявола човечец. А за тази мощна държава през последните 2 века десетки милиони бяха дали живота си, за да я попилее този продажен идиот само за 4 години.
Грижата на политиците на една велика страна и нейната история са много повече от идеолочическите прищявки на една управленска гарнитура в даден исторически момент. Те са в дълг към предците си. И всеки, който измени на това трябва да понесе своето наказание. На този му се размина, обаче. Ще отговаря в отвъдното за предателството си спрямо държавата, която му бе поверена да ръководи мъдро, а той проигра..


image

Дори думата „перестройка“ покойният вече Михаил Горбачов беше заимствал от Ленин. През 1986 г. казва, че тя е „продължение на революцията от 1917 г.“. Беше възприел и пълното равнодушие на обитателя на мавзолея в Москва към съдбата на живите хора в Русия, в империята, по света.

Една особено важна разлика: болшевишкият вожд на световния пролетариат предварително устно и писмено беше обявил идеологическата основа и целите на действията си. Както и характера на средствата и методите, които възнамерява да се използват. Горбачов мами и шикалкави до последно.

„Излъгаха ме!“, сподели в началото на века, предвид Запада. Очевидно желаейки да се представи за клет наивник, а не да остане в историята като черен предател. За какъвто отдавна го счита огромен процент от руснаците и другите хора в днешна Русия. Много са и в страните от бившия СССР и соцлагера, навсякъде по света. Дори в САЩ и колективния Запад.
В брошурата „Какво да се прави?“ Ленин през 1901 г. излага вижданията си за бъдещата революция. По тази логика поставя основите на СССР през 1922 г. и го оглавява. Лайтмотивът е: „Марксизмът е живото ръководство за действията“.

Горбачов най-грижливо крие, че всъщност преследва обратната цел: докато оглавява СССР, да го ликвидира. Авторът на фундаменталния в реалната политика въпрос „Какво да се прави?“ е писателят Николай Чернишевски, поставя го за заглавие на едноименния си роман.

Ето критерият за оценка на политиците, предложен от него: „Историческото значение на всеки от големите руски люде се измерва със заслугите му към родината, а човешкото му достойнство - със силата на патриотизма му“. Много е трудно да се оспори.

Но въпросът „Какво да се прави?“ задължително се предшества от един друг: „Кой е виновен?“.

Ленин и другите болшевици съсипаха Руската империя икономически, териториално и икономически, заложиха важни предпоставки за огромните сегашни проблеми на Руската федерация. Съзнателно, преднамерено, с пълно безразличие и при някои като Лейба Бронщейн - Троцки дори с презрение и омраза към населението. Никакъв патриотизъм, пълното му отричане!

В резултат хаос, разруха, деморализация, нищета, глад, огромна престъпност. С неизбежния последващ тоталитарен терор като единствена възможност да се изгради държавността с оглед наближаващата война срещу страната. Пада се на Сталин тази задача.

В резултат победа, макар на пределно висока цена, излизане в следвоенния свят като втората световна свърхсила. С мощна армия, отлично въоръжение, включително ядрено. С доста съюзници, с дълъг списък доброжелателни страни по света, над 120 от тях обединени в „Движение на необвързаните“.

Съществува и днес. За свой враг движението е обявило западната хегемония и неоколониализма, противопоставя се на чуждестранните окупации и намесата във вътрешните работи. Повечето от членуващите наскоро не одобриха санкциите срещу Русия по повод нахлуването и в Украйна.

Горбачов доведе СССР до подобно на Лениновото „Светло бъдеще“. Наследил военна, индустриална, космическа и политическа свръхсила, макар и със сравнително бедно население. Остави я териториално разкъсана, икономически деградираща, с вътрешни граждански и въоръжени конфликти, в напредваща мизерия и социално-психологическо отчаяние.

„Горбачов свърши страхотна работа, но не успя да реализира всичките си планове“, каза по повод кончината му бившият държавен секретар на САЩ Кисинджър. Да, за тях, донякъде и за колективния Запад съветският генсек беше свръхценна находка. Не успя само да разпадне страната на 17, 15 или поне на 5 части, та плановете му да се изпълнят на 100 процента.
„Похарчихме трилиони през студената война срещу СССР, добре че накрая намерихме предатели“, каза след краха на СССР бившият Държавен секретар на САЩ Джеймс Бейкър.

Бившият дъpжaвeн ceкpeтap Koндoлизa Paйc казва днес : „Haтъжeнa cъм дa чyя зa кoнчинaтa нa Гopбaчoв... бeз нeгo нe би билo възмoжнo дa ce cлoжи миpeн кpaй нa Cтyдeнaтa вoйнa.“ През 1992 г. Буш Първи нарече „мирния край“ иначе: „Победа на САЩ в студената война.

Без подкрепата на тайните съветски служби Горбачов нямаше да започне коварното си дело. Нямаше дори да стигне до най-високия пост в Москва, докара го бившият шеф на КГБ, по-късно и генсек на компартията Юрий Андропов. През 1992 г. Александър Кротов в „Молодая гвардия“ пише, че Горбачов е работил доста време в КГБ на шефска длъжност в отдел по дезинформация.

Служители от съветските тайни служби яко се стараеха срещу ръководствата на социалистическите страни с оглед тяхното дискредитиране и сваляне от власт. В Румъния те стояха зад преврата срещу Чаушеску, в ГДР копаеха под Хонекер. У нас ровеха трап под Живков, осигурявайки сила на родения в Москва съветски гражданин, Андрей Луканов.

Тези наши „братя по оръжие“ с тяхната „вечна дружба“! Които през последните години редовно се цупят и мърморят срещу „братушките“, които излезли неблагодарници.

При Горбачов, после и при Елцин именно Москва си намери чудни партньори и нови приятели, лиши страните от соцлагера от кислород. Скъсвайки договори, наложени от тях, захвърляйки стари другарски връзки. Предателството за Горби не беше еднократен акт, а неговата норма за поведение! Как да не му връчат нобелова награда за мир!

Така и не си призна, но закриването на СССР като държава неизбежно е станало с негово знание и съгласие. Та нали като става президент е положил тържествена клетва да брани суверенитета и териториалната цялост на държавата! А той само се обиди и смъмри обявилите нейни разпад, вместо да ги арестува и даде на съд! Затова руснаците го имат за „най-добрия немец“, не за свой.

Керъл Богарт от „Нюзуик“: „Той не си даваше сметка накъде върви, беше много слаб политик, високомерен, недоверчив, твърде словоохотлив, нерешителен. Никога не е имал и зародиш на някакъв икономически план. Беше верен на идеята за свободата на словото и не желаеше да действа с насилие. Двете бяха достатъчни, за да променят хода на историята.“

Путин нарече Михаил Горбачов „държавник, оказал огромно влияние на развитието на световната история“, а преди години нарече разпада на СССР „най-голямата геополитическа катастрофа на 20-ти век.“ Това му е огромното влияние на покойния, безспорно е. От него богато се възползваха враговете на Русия.


Богатствата на продажника Горбачов: Замък в Германия, куп имоти и пари!
Значителна част от активите на семейство Горбачов, са съсредоточени в Германия


imageЗамакът Хубертус на кланът Горбачов в баварските Алпи

Най-много Михаил Сергеевич Горбачов обичаше... Германия (активно допринесе за нейното обединение) и също беше обожаван там. Следователно значителна част от активите на семейство Горбачов, са съсредоточени именно в тази страна, съобщават германските медии.

Но, разбира се, в Русия също е останало нещо. Още през 1994 г. Най-големият враг на Горбачов Борис Елцин установи месечна издръжка за своя предшественик - 40 минимални работни заплати (611 хиляди рубли през август 2022 г.). Освен това му беше предоставена къща в съветски стил в село Калчуга, кола с шофьор, охрана и др.

Известно е, че Горбачов е имал апартаменти в Москва, на улица Косигин, които сега принадлежат на композитора Игор Крутой. Не е тайна, че след оставката си бившият съветски лидер беше гражданин на света и много от активите му са в различни страни, най-вече в Германия. Дъщеря му Ирина и внучка му все още живеят в Берлин.

През февруари 2017 г. Горбачов пусна за продажба своето триетажно имение със 17 стаи с площ от 600 кв. метра заедно с парцел от 20 акра в Баварските Алпи. Цената му е около 7 милиона евро. И в резултат собствената му дъщеря купи имота, както се казва, на половин цена за 3,5 милиона. Това имение се е наричало „Замъкът Хубертус“ и е построено преди около век като приют за сираци.

В Германия Горбачов има и друг имот - в град Ротах Егерн. Това е апартамент на първия етаж на малка къща (192 кв. м, с камина, и три тераси) за 3,22 млн. евро. Едно паркомясто в имота струва 35 000 евро, уточнява "Телеграф".

Първият и последен президент на СССР има и много активи от интелектуалната си дейност. В началото на 1992 г. Той създава „Фондация Горбачов“. Тогава е основана и екоорганизация „Зелен кръст интернешънъл“, на която Горбачов е председател.

Обвиняваният в Русия за марионетка на ЦРУ Горбачов имаше и имоти в Съединените щати, твърдят медии. Отбелязва се също, че а САЩ той се смята за „добър руснак“ и никога не е попадал под санкции.

 



Гласувай:
11



1. morskipesni - Да си взема имотите Горе!
03.09.2022 18:32
Душица низка и продажна! Дано му бъде леко в Ада!
цитирай
2. truthful - Човека много пъти е ходил тайно до ...
03.09.2022 19:37
Човека много пъти е ходил тайно до Запада и се е договарял за краха на СССР и соц. лагера. И Джеймс Бейкър добре го е казал „Похарчихме трилиони през студената война срещу СССР, добре че накрая намерихме предатели“, каза след краха на СССР бившият Държавен секретар на САЩ.
И за какво го е направил - за негова лична изгода. Само че на оня свят дyшата се съди за всички лъжи и измами, които е направила и там прошка НЕТ.
цитирай
3. missana - Ив, ценя мнението ти, но мисля, че
03.09.2022 20:58
случаят с Горбачов е много особен и малцина са вникнали, дори и днес, в случилото се тогава - времето в което КПСС бе положена в саркофага на историята. Предстои да публикувам материал за Горбачов, с цел осветляване на мисията му.
цитирай
4. iw69 - Горбачов и Елцин
03.09.2022 21:15
попиляха многонационалната държава, етническия мир и разбирателството между различните народи в нея.
Опазването на градената през вековете държава, която бе достигнала след ВСВ нивото на 2-ра свръхсила, е много по-важно от това, да я има една партия или не.
Те двамата и глупавия им антураж разтуриха целенасочено съюзния договор, и плъзна отровата на национализма и разграничението дори между братски народи, подхранван щедро от доволния Запад. Тяхнята цел, която постигнаха чрез предателя Горби бе „Разделяй и владей“ (divide et impera).
цитирай
5. kvg55 - iw69,
03.09.2022 23:05
Никакъв агент на ЦРУ не е. Чист глупак си е. Но не, що се отнася до личния му материален интерес. Не случайно Раиса почина толкова отдавна от рак. Тя първа осъзна престъпленията му.
цитирай
6. iw69 - Предател
03.09.2022 23:13
може да си не само като агент на чужда сила, а и от наивитет и глупост.
цитирай
7. missana - Горбачов беше на кормилото на най-великата империя в световната история.
03.09.2022 23:18
Да си на този пост означава, че си абсолютен властелин и притежател на всички богатства на империята. Няма логика да станеш нечий агент и да получиш взамяна жълти стотинки. Трябва да си луд, за да избереш подобен път. Горби, обаче, не беше луд. Той имаше мисия. Той беше дрон на съдбата възвестила края на КПСС.
цитирай
8. iw69 - Враговете
03.09.2022 23:36
на СССР го уважаваха, преговаряха и се договаряха с него понеже беше силен.
Днес пренебрегват потребностите на Русия и не искат да седнат на масата на диалога, защото тя е много по-слаба отколкото бяха Съветите.
Дори настройват бившите съюзни народи да се опълчват срещу Москва пак поради същата причина.
Ако не беше рухнала Съветската държава благодарение на политиката на Горбачов и Елцин нямаше да ги има войните в и срещу Югославия, срещу Либия, най-вероятно и тези срещу Ирак, както и при никакви обстоятелства сблъсъка в Украйна. Тогава комунистическа Москва беше гарант за баланс в света, а сега Запада игнорира капиталистическата такава, защото тя е много по-слаба.
Враговете те уважават само когато си силен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4867194
Постинги: 2536
Коментари: 6395
Гласове: 16689
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930