Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2022 18:50 - Западът, този дърт политически развратник остана без истински лидери
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3862 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 10.09.2022 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Настъпило е време за спасяване на собствената кожа и за голото оцеляване

Медиите на Запад все повече пишат за деградацията на управляващите кръгове в техните страни, за липсата на истински политически лидери. „През следващите години от нашите лидери и дипломати може да се очаква само да правят грешки и да се самонараняват “, казва Франк Фуреди в британското онлайн списание Spiked.

image
Бива ли този бисексуален бабоеб или пък евроманяци като Лейен и Борел, полуидиота Борис Джонсън или изкуфелници като Джо Байдън и Нанси Пелоси да са сериозни политически лидери в днешното сложно и противоречиво време? А за родните политнедоразумения като Борисов и Петков да не говорим!

„Фактът, че западните лидери се провалиха, беше показан в пълна степен по време на неуспешното изтегляне на американските войски от Афганистан “, продължава той.– Колкото и да е болезнено, очевидно е, че на политическия естаблишмънт на САЩ липсват интелектуалните ресурси, яснотата, единството, за да поведе световната сцена.

Държавното изкуство изглежда е изчезнало безследно. Вземете например посещението на Нанси Пелоси в Тайван този месец. Този невъобразимо глупав и несериозен акт показва, че дори политици, които заемат високи позиции, са загубили всякакъв ангажимент към дипломацията.

Явно не е била особено притеснена от факта, че посещението на високопоставен служител в региона със сигурност ще разгневи Китай - страната, която представлява най-голямото предизвикателство за сигурността на САЩ... Провокативната авантюра на Пелоси не само ескалира напрежението с Китай точно в момента, в който САЩ се включиха в конфликт с Русия, но и показа безсилието на американския президент.“

САЩ обаче са страна със значителни ресурси, за тях е по-лесно да преодолеят сегашната криза дори и с муден „глобален бос“ в лицето на Джо Байдън. Европа е в различна позиция. Тя практически няма собствени природни ресурси, в Европейския съюз има объркване и той не може да излезе от позицията на сателит на Вашингтон.

Европейският модел на развитие е разбит от реалностите на 21 век, пише френският католически вестник La Croix . И това издание, подобно на Spiked , е уверено, че коренът на злото е в липсата на силни лидери, способни да действат.

Германският канцлер Олаф Шолц се опитва да заеме мястото на лидера в Стария свят, но не му се получава , отбелязва New York Times . Коментирайки неотдавнашната реч на Шолц в Прага, където канцлерът обяви плановете на Германия да играе по-видна роля в Европа, вестникът отбелязва: „Опитът на г-н Шолц да представи грандиозна визия се провали, което показва неговата неспособност да запълни лидерския вакуум в гладен за лидерство континент..."

А ролята на „образцовия европейски лидер” плейбоят Макрон никак не е на ниво . Той прокарва "идеята за глобализация", но "напълно не достига нивото на лидер " , пише Time . При Макрон "икономиката на страната не расте, а в обществото има повече противоречия . " Може да се каже по-просто: като политик Макрон е малък и зависим.

„Не виждам човек сред политиците в Европа, който може да се нарече примерен европейски лидер“, каза Ердоган , без да крие презрението си.

Отсъствието на западни държавници в точния смисъл на думата отбелязват и ветерани от световната политика. Наскоро беше публикувана книгата на Хенри Кисинджър „Лидерството: Шест изследвания на световната стратегия.“ Авторът, познавайки добре темата, за която говори, отбелязва липсата на стабилна публична администрация в света, липсата на стратегически цели, липсата на интелектуална сериозност сред държавните и правителствените ръководители. Университетите, казва Кисинджър, произвеждат "активисти и специалисти", но не и лидери.

Европа рискува да се превърне в "глинена ваза сред чугунени съдове" през следващите десетилетия, казва друг ветеран, Силвио Берлускони. И тогава той фантазира: „Още веднъж “, пише Берлускони в Giornale , „съжалявам, че някои европейски лидери бойкотираха моите опити да завлека Русия в западния лагер [сякаш това беше възможно] ... Русия е изолирана от Запада, но Западът е изолиран от всички останали по света . " И последното е вярно.

„Никога досега в Европа “ , пише българският вестник „Труд“, „не е имало такова събиране на толкова трагични политически фигури: изглежда... те са на път окончателно да премахнат Европа“.

Това състояние на полуразпад е обобщено от сръбския вестник „Печат“ в статия на Филип Живанович: „За да перифразираме Курцио Малапарте, можем да кажем, че европейската идея за свобода се превръща в синоним на отчаяние. „Чумата“, която след Неапол 1943 г. американците отново ще донесат в Европа и която ще се разпространи из цяла Европа, ще порази не тялото, а душата и ще сведе целия смисъл на живота на европейския човек до борбата за елементарно оцеляване. В своето велико историческо минало народите на Европа са се борили да не умират, за да спасят собствените си души. Сега европейците трябва да се борят, за да оцелеят и да спасят собствените си кожи. 

image



Гласувай:
9



1. sorossadistfucking - Макрон е останал със синовния си акъл отпреди 30 години
06.09.2022 19:00
Неадекватно съотношение на телесна обвивка и вътрешен потенциал от пубертета...
Да беше само он, да речеш патологичен казус. Но като изброиш ходещите стършелови карикатури, патологията отстъпва пред ненормалната "нормалност"...
Борел, Лайнен, Жосън, Дъню, Шулци, Макарон, Наркоманскии, Кириляко, Ленчето, Кокочо, Тиквата... На хорото - все самодиви!
цитирай
2. iw69 - Абсолюрно си прав!
06.09.2022 19:03
Вси са си пълни идиоти от класа!
цитирай
3. missana - Пелоси наистина се оля.
06.09.2022 20:06
Но и цялата демократическа партия се оля. Никога САЩ не са имали толкова слаб и невзрачен президент и политическа класа като цяло.
цитирай
4. kvg55 - iw69,
06.09.2022 22:55
Какви лидери? Безсловесни us–американски мекерета. Такива са били и пред Хитлер.
цитирай
5. tota - Монологът на Тъкър Карлсън, който всеки европеец трябва да гледа.
06.09.2022 23:54
https://www.youtube/watch?app=desktop&v=QTHRn6CAZWg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4883798
Постинги: 2548
Коментари: 6421
Гласове: 16758
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930