Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2022 17:41 - Светът е само на една наносекунда от Страшния съд
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3702 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 14.10.2022 19:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Думата Апокалипсис /apokalypsis/ е производна на глагола apokalyptein и означава разбулване, разкриване, откриване, откровение.

Думата Армагедон /Armageddon/ според Новия завет означава "последната битка между доброто и злото преди Страшния съд" и мястото, където тя ще стане.

Въпреки че са с различен генезис двете думи са синоними и означават драматичен катастрофален конфликт, носещ края на човешката раса.

А ако към тях прибавим и прословутия Часовник на страшния съд, до ядрения Армагедон остава само една наносекунда, която се отброява сега в Украйна, мястото, където тектоничните плочи на стария и новия свят се сблъскват, в това число и с референдумите в Донецката, Луганската, Запорожската и Херсонска области и с частичната мобилизация на 300 000 руски резервисти.

Двете събития са тясно свързани. Ще обясня защо.

На 30 септември четирите области се присъединиха към Русия, която добави над 100 000 кв.км и над 5 милиона руско население. Но зад тези цифри има нещо по-важно. Четирите области даваха 95 на сто от брутния национален продукт на цяла Украйна и имат ресурси и богатства за над 50 трилиона долара. Русия си връща на-богатите райони. Украйна остава пустиня на милостта и подаянието на Запада.

Това е залогът.

Войната в Украйна е преди всичко икономическа. САЩ, хазарската мафия, кабалата, "дълбоката държава" искаха да откраднат от Русия най-богатите ? райони и историческата сърцевина. Не успяха. Мечетата се върнаха при мечката на 30 септември 2022 г. Може да се каже, че войната на Русия със Запада беше спечелена на тази дата.

Но, тъй като САЩ, т.е. империята на хаоса, лъжите и грабежа, знаят, че това е техният край, не им остава друго освен удар с тактически ядрени оръжия, които обаче ще бъдат посрещнати с унищожителен ядрен отговор на Русия. Заради това Путин предупреди – това не е блъф.

Това го знаят във Вашингтон и Брюксел. Но въпреки това ще се опитат, в момента най-вероятните места са Киев, Лвов, Харков и Одеса, но още по-вероятен е Херсон, единственият областен център на Украйна, освен Донецк и Луганск, който се контролира от Москва.

Какво е тактическо ядрено оръжие? Ядреното въоръжение може условно да се раздели на два големи класа: системите за стратегическо ядрено сдържане /така наречените големи ракети/, и тактическо ядрено оръжие /малките ракети/.

Първият клас са ядрената триада – тежките далекобойни ракети, достигащи другите континенти. С тях са въоръжени стратегическите ядрени сили, ядрените подводници и самолетите на далечната авиация.

Във втория клас е по-многобройното, но по-малко известно ядрено оръжие – тактическото. Такива бойни глави могат да се носят от обикновено оръжие и да се използват в ограничена война.

Русия и САЩ притежават големи тактически ядрени запаси. Главното им отличие от стратегическите системи е тяхната компактност и по-малка мощност.

Мощността на ядрените боеприпаси се измерва в тротилов еквивалент, т.е. примерното количество обикновено взривно вещество, което трябва едновременно да бъде взривено на едно място за произвеждането на подобна мощност.

При стратегическите оръжия това възлиза на стотици килотона и мегатона, т.е. хиляди и милиони тонове обикновен взрив.

Тротиловият еквивалент на тактическите ядрени оръжия е по-малък – единици и десетки килотона. Но това е не по-малко ужасяваща мощност. Защото например един железопътен състав от 50 вагона е около 2500 тона взривно вещество или само 2,5 килотона.

Съвременните тактически ядрени глави са достатъчно компактни и имат тегло от 150-200 кг, което дава възможност да се поберат малки ракети и в голямокалибрени артилерийски снаряди 152 мм.

В руската армия става дума за "Точка" и "Точка-У", комплекса "Искандер-М", който носи както неядрени, така и ядрени бойни глави с тегло до 480 кг, за крилатите ракети "Калибър" и др.

САЩ също разполагат с тактическо ядрено оръжие и на територията на Европа.

Да се върнем към референдумите в четирите области и частичната мобилизация на руската армия. След като бъдат освободени, статутът на регионите ще бъде променен и Руската Федерация ще се разрасне с тези големи райони, които, според действащото законодателство за отбраната, за армията и за статута на военнослужещите Москва е длъжна да защитава.

Значи, първоначалният контингент на спецоперацията вече не е достатъчен, нужно е подкрепление – тези 300 000 военнослужещи. Фронтът се удължи до 1000 км.

На второ място украинската армия получава постоянно военна помощ от страните от НАТО, който вече е в открита война с Русия и пусна конвейер, който непрекъснато доставя военни ресурси на линията на съприкосновение на фронта. Освен това всеки трети боец от въоръжените сили на Украйна под Харков беше от страна от НАТО. Да не забравяме, че украинската армия е около 350 000 щика и е най-силната /след Турция/ армия в Европа, превъзхождаща армиите на страните от НАТО. На Германия армията е 180 000 души, на Англия – 80 000 души. Е, как ще изтърват в НАТО пушечното месо на украинците!

Да не забравяме, че става дума не за една, а поне за 7 различни войни, които се водят по едно и също време, но на различни места.

1. Специалната военна операция за денацификация и демилитаризация на украинските въоръжени сили.

2. Войната за освобождаване и защита на Донбас.

3. Войната за победа над НАТО в Украйна. Частичната мобилизация поставя основата и за голяма континентална война срещу НАТО. Съществува и стратегическа операция за военна и политическа победа над НАТО.

4. Войната за "стратегическа дълбочина, т.е. войната за премахване на заплахата от повече войни срещу Русия и за взаимна сигурност, т.е. връщане на НАТО към границите от 1997 г. Стратегическата дълбочина вече се отнася за цяла Украйна.

5. Войната за освобождаване на Европа от англо-ционисткото хазарско иго.

6. Икономическата война – излизане на Русия от блатото на западната икономика и криза и отдръпване от всички, които са свързани с нея.

7. Политическата война за създаване на многополюсен и многовекторен световен ред на суверенни държави върху международното право.

Някои от тези цели са реализирани, сега други ще бъдат реализирани до средата и до края на ХХI век.

Именно на този фон и на решението на САЩ да доставят на Киев ракети с голям радиус на действие, които могат да носят и тактическо ядрено оръжие. Путин предупреди, че Русия ще използва всяко оръжие на разположение за защита на родината. И, че това не е блъф.

Към фронта се приближава и Генерал Зима. Европа може да потъне в мрак и студ.

Москва реагира на новата ситуация и свали кадифените ръкавици на специалната операция. Или, както е писал някога Сун Цзи: "Нека твоите планове са тъмни и непроницаеми като нощта, а когато удрят, да удрят като светкавица".

Ще има още много удари като светкавици на украинското, европейското и световно бойно поле, на което са си определили среща Апокалипсиса и Армагедона на една наносекунда от Страшния съд.


На заем от Строго секретно 



Гласувай:
12



1. sorossadistfucking - Голям залък (хапка) хапни, чаша студена вода пийни, но голяма дума не казвай!
14.10.2022 18:27
Голям залък (хапка) хапни, чаша студена вода пийни, но голяма дума не казвай...
Преди демоНкрацията, децата и младежите също се биеха помежду си шо различни поводи. В основата на които ВИНАГИ Е БИЛО предварително изреченото слово: Мале/леле, ако на мен тва и рва, яс на него шъ гу утепа... От което следва екшън поради: речено-сторено.
Днес Байдъновите подстрекателства, аплодирани от простоКирета и други патета, Нон-стоп подкокоросват Наркомана да ръси ПО ДЕТИНСКИ ЗАКАНИ И ДЕЙСТВИЯ, КОИТО движат секундарника до точката на Изпарение на въздуха нужен на всяко живо същество. Дори на самите простоКирета и прости кокорчета.
цитирай
2. missana - Очертават се много мрачни перспективи за бъдещето на рода человечески.
14.10.2022 21:52
Американците действат вабанк.
цитирай
3. kvg55 - iw69,
14.10.2022 22:36
Западът [САЩ] само войната го устройва.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823581
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16461
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031